tam tersi, eğer "kana " ani şeker yüklemeleri olumsuz sonuçlara yer açar...) bu nedenle her zaman eğer konu karbonhidrat alımı ise her zaman "glikemi indeksi düşük " karbonhidrat türleri seçilir...
şekerin, veya şeker türevlerinin sadece kullanılacağı nokta "antrenmanda , o da eğer son derece yoğun antrenman ,müsabık antrenmanı "yapılıyorsa , ilk 30-40 dakika sonrası yoğunluktan dolayı " kan şeker seviyesinin düşmesi , elektrolitik dengenin bozulması" halleridir...bu noktalarda "şeker türevleri" da dilute edilerek ,yudum yudum alınablinir...antrenmandan sonraki süreçte "karbonhidrat" önemlidir ,ama mümkün olduğunca "glilkemik indeksi düşük olan "besinlerin seçilmesi doğrudur...
bu "kan seviyesi "düşmememsi konusunun oluşmaması hefelenerek "glikemi indeksi düşük kompleks karbonhidratlar" (patates, pirinç, makarna vb) antrenmandan önce tüketilir, daha uzun süreli stabil enerji sağlanması erbabında... şeker ve şeker türevleri ile ancak "anlık , kısa süreli stabil olmayan enerji durumu sağlanabilir...)))
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:41 ----------
bu nedenle yarışmacı ,yüksek performans sporcuları müsabaka döneminde "şeker kaynakları "yerine "kompleks karbonhidrat türleri" tercih ederler...