Antreman sonrası kollarda karıncalaşma oluyor mu?

İlk bakışım cevap yazayım bende olmuyor. Her vücut farklı tepki verir bence ordaki uyuşma kasın iyi çalıştığına dair bi işaret gibi. Bilemem tabi fikir sadece ben de yeniyim..

Bir fikir atayim ortaya çalışma sırasında belki fazla sıkmış olabilirsiniz elininizi hem ağırlığında etkisi vardır damarlar sıkıştığında yeterli kan gitmemiştir o yüzden geçici bir uyuşma olmuş olabilir fazla takılmayın zamana bırakın çok uzun süreler devam eder ise tekrar değerlendirirsiniz kolay gelsin :)

kollarda mı parmaklarda mı? bu ayırım önemli sanırım. benim parmaklarımda karıncalanma oluyor. ancak biceps antrenmanı kaynaklı olup olmadığından emin değilim, çoğunlukla kolumun üstüne yattığım için meydana geldiğini düşünüyorum ve uyanıkken nadiren yaşıyorum, genellikle geceyarısı uyandığımda bir elimi uyuşmuş olarak buluyorum.

uykudaki uyuşm genellikle kolunun üzerine yattığında kan dolaşımı engellendiği için olur
spor yaparken de aynı mantığı çalıştırmak gerekir
karıncalanıyorsa kan dolaşımında problem olabilir
yanlış hareket, yanlış alte tutuşu yanlış bar dambıl tutuşu veya başka bir sağlık probleminden kaynaklanabilir
istersen bi doktora görün kendini çok zorlama

Back
Yukarı