Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evet arkadaşlar forumda aradım fakat bulamadım varsa affedin. Ben okul açılmaya başladıkça geriliyorum sebebi ise şuan tatildeyiz sabah akşam evdeyiz yemek yiyoruz 2 saat sonra idmana gidiyoruz, tamamda okul başlayınca misal ben 5.30da evde oluyorum 6.30da idman başlıyor o sürede bişey yemek ne kadar mantıklı.. İdmandan önceki yenilen karbonhidrat zaten enerji vermek için değilmidir e o halde idmandan yarım saat önce basit şekerde olsa pekmez bal muz fıstık vs gibi bi karışım hazırlayıp içsek yine enerji vermez mi illaki idmandan 2 saat önce karbo almak şartmı..?? Kafamı cok kurcalıyor lütfen evden pişir götür demeyin evden götürsem te o saate kadar hamur oluyor resmen siz ne önerirsiniz?
alacağınız basit şeker insulin dalgalanmasına neden olur bu da istenilen bir şey değildir. Ayrıca siz tam hazmetmeden antrenmana gidince mideniz siz ağırlık çalışırken bunları hazmetmek ile uğraşacaktır ve enerjinizin bir bölümü buraya kayacaktır bu da çalışma performansınızı olumsuz etkileyecektir. Ben de ilk başladığım yıllarda enerji versin diye salona gitmeden evvel snickers, baklava gibi çok yüksek basit şeker içeren gıdalar alırdım tamamen saçmalık.
tam olarak okulda kaç saat geçirdiğini bilmiyorum ama okula haşlanmış patates ve tavuklu sandviç götürmeni tavsiye edebilirim eve gittiğinide ise 5.30da idmanada eğer sorun olmazsa 7 de git 50-100 gr yulaf yoğurtla karıştırıp yersin. veya sabah kahvaltısında yulaf ve protein tozu(kullanıyorsan) okulda tavuklu sandviç okuldan geldiğinde haşlanmış patates.
okula yemek götürme işini hiç beceremiyorum inanın 7dede gidersem zaten çok uzak spor salonu bide bu havada dönüşte kesin donarak gelirim eve.. okulda tavuk kavurma çıkıyo aslında bi yarım ekmek arasında satıyolar içinde yeşillikde var 1 ytl falan ayrıca ekmek arası köfte ve patatesde var anca bu üçünden birini alabiliyorum yanındada bi meyve suyu hangisini alıyım daha onada karar veremiyorum o gün canım ne çekerse onu yiyorum ne güzel tatilken iyiydik yahu
öğrenci oldunmu bu iş zorlaşıyor arkadaş..!!
Burda supplementler devreye gidiyor protein tozu edinmelisin dostum. Yarım saat öncesinden beslenmiş olmak için. Yinede yeterli değildir ama iyi çoktan iyidir
Ben üniversite döneminde yanıma 2 tane ülker altınbaşak bisküvi alıyordum içerisinde toplam 60gr karbonhidrat oluyor ve de çok tok tutuyor.Anremana yetecek enerjiyide sağlıyor,tavsiye ederim...
yada bir gainer edinirsin. şeker içermeyenlerden. antrenmanda 30 dk kadar once 60-70 gr gainer vede bir olcek protein (oda 30 gr eder) karıstırıp iç. ben işten zaman bulamayınca bu yontemi yaparım gainerimde serious mass. inan antrenman oncesi cok iyi enerji veriyor. şeker içermediği için yağlandırmıyorda(tabii uygun miktarda alırsan). içeriğinde yoğunluklu olarak maltodekstrin var. birazda desktroz olabilir. eğer bu imkanlarda yoksa. en pratik cozum meyvelerdir. enteresan bir şekilde kimse onermemiş. antrenmandan 1 ssat once 1 buyuk elma ve 1 muz e 1de portakal ye. buda pratik ve etkili bir cozum yoludur. iyi çalışmalar ....