Antremandan sonra laktik asit birikmesi ?

Lodric

Üye
Antremandan sonra 330ml üzüm suyumla birlikte 50 gr lor peynirimi lüp miğdeye indirdim.Birisi geldi dediki napıyosun antremanlardan sonra süt ürünü almak laktik asiti fırlatır.Ne oluyor şimdi yani ? yaptığım antreman boşamı gidiyor kaslar yorgunluk hissine kapılıyomuşta bir çok hurafe attı ortaya bana saçma geldi sizin düşünceleriniz nelerdir ve ayrıca 50 gr lor benim gelişimime ne gibi --- saylayabilirki :S

Sut urunlerinde laktik asit oldugu dogru olsada 50 gramin bu kadar etkileyecegini dusunmuyorum. Zaten uzum suyu filan :) en temizini yapiyorsun bosver agzi olan cok.

Sut urunlerinde laktik asit oldugu dogru olsada 50 gramin bu kadar etkileyecegini dusunmuyorum. Zaten uzum suyu filan :) en temizini yapiyorsun bosver agzi olan cok.

Ancak anlamadığım nokta antremandan sonra süt ürünü alınmaz tamam ancak diyelim biraz daha ilerde antremanlardan sonra 1 lt kefir içsem bunun bana zararımı olacak ? Antremanlardan sonra süt ürünü almak kasları uyutup yorgunluk hissi veriyor ve yaptıgın antreman boşa gidiyor anladığım kadarıyla bu doğrumudur ?

Laktik asitten ziyade, Cortisol'e daha bir dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum.

Idman sonrasi 100gr bulgur yiyorum. O tetiklemez mi insulini? :)

Basit şekerin fazlası zararlıdır fakat doğru zamanda ve makul oranlarda kullanıldığında kas gelişimine pozitif etkileri olan besinlerdir. Hatta çoğu profesyonel bodybuilder definasyon dönemlerinde dahi gainer tarzı ürünler kullanmaktadır.

Bu konu hakkında daha önce yayınladığım makaleden alıntı :

Defination döneminde gainer kullanılır mı?

Müsabaka hazırlık veya yaz aylarına doğru yapılan defination dietlerinde gainer kullanımı rahatlıkla sürdürülebilir. Bu iki dönem sabah 05.00-09.00 saatleri arası ve ağırlık antrenmanından hemen sonra olan bir saattir. Bu dönemlerde insülin salım eşiğiniz kaliteli gainer’ın içeriğinde bulunan kompleks karbonhidratları kas glikojen depolarına hızla gönderir, metabolizma hızınız da yüksek olduğu için ürünün tüm içeriğini iyi bir biçimde değerlendirmiş olursunuz.

Ülkemizde kaçınılmasına rağmen Amerikalılar müsabakaya 4 hafta kalaya dek gainer veya MRP türü protein ve karbonhidrat karışımlarını kullanmaktadırlar. Buna en iyi örnek Dexter Jackson’dur. Dexter sahneye 3 hafta kalana dek 2 ölçek gainer içine 1 servis protein tozu ekleyerek sabah saatlerinde yaptığı kardio sonrası ve öğleden sonraki ağırlık antrenman sonrası kullandığını belirtmekte ve bunun kas kütlesini önemli ölçüde koruduğunu savunmaktadır.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/supplementler-hakk-nda-baz-sorular-t54860.html

Son düzenleme:
Pro vucutculari naturel sporcularin ornek almasi oldukca hatali birsey bence.

Pro vucutculari naturel sporcularin ornek almasi oldukca hatali birsey bence
-kesinlikle katılıyorum.
Ancak anlamadığım nokta antremandan sonra süt ürünü alınmaz tamam ancak diyelim biraz daha ilerde antremanlardan sonra 1 lt kefir içsem bunun bana zararımı olacak ? Antremanlardan sonra süt ürünü almak kasları uyutup yorgunluk hissi veriyor ve yaptıgın antreman boşa gidiyor anladığım kadarıyla bu doğrumudur ?
-Antrenmanın boşa gitmiş olmaz.Kefir süte göre daha mantıklı bir tercih.
laktik asit dinlenme ve / veya arttırılmış o2 solunumu ile ile çabucak atılır...
Evet doğru ortamda oksijen varsa hücre içindeki laktik asit mitokondride krebs döngüsünde enerji elde etmek için kullanılır.
-Ayrıca antrenman sonrasında oluşan yorgunluk veya yatışma hissi sadece laktik aside de bağlı değildir bunuda göz ardında tutmamak gerek. Antrenman esnasında oluşan bazı metabolik artıklar (amonyak vs.) ve değişen hormon seviyeleri(endorfin) de benzer etkiler verebilir.

Pro vucutculari naturel sporcularin ornek almasi oldukca hatali birsey bence.

Bunu bende birçok konuda dile getirmiştim. Doğru bir düşünce fakat eksik ; burada uyarlama devreye giriyor. Bende natural ve unnatural sporcuları birbirinden çok çok ayrıymış gibi görmeyi hatalı buluyorum. Profesyonellerin belli teknikleri daha alt kademedeki sporculara uyarlanabilir.

aslında , olayda , bi tüp küçük oksijen bu işi halledebilir, anternmanlrdan sonra...

ya da çok sık nefes alıp verilerek...ancak, belli bi süreden sonra oksijen fazlalığından dolayı kan ph 'ı bazikleşeceğinden burda da başka komplikasyonlar başlamakta...

yani, aşağı sakal yukarı bıyık durumu...(

aslında , olayda , bi tüp küçük oksijen bu işi halledebilir, anternmanlrdan sonra...

ya da çok sık nefes alıp verilerek...ancak, belli bi süreden sonra oksijen fazlalığından dolayı kan ph 'ı bazikleşeceğinden burda da başka komplikasyonlar başlamakta...

yani, aşağı sakal yukarı bıyık durumu...(
Dediğiniz gibi hiperventilasyonda iyi bir şey değil. Zaten antrenman sonrasında laktik asidin parçalanması uzun sürmüyor.

Bunu bende birçok konuda dile getirmiştim. Doğru bir düşünce fakat eksik ; burada uyarlama devreye giriyor. Bende natural ve unnatural sporcuları birbirinden çok çok ayrıymış gibi görmeyi hatalı buluyorum. Profesyonellerin belli teknikleri daha alt kademedeki sporculara uyarlanabilir.

Aslinda fikrimi daha acik ve ornekli yazmam gerekirdi o yuzden biraz havada kaldi sanirim.

Mesela soyle dusunebiliriz. Pro bir vucutcu (yani kurlu) 3000kcal alirken bile definisyon yapiyor olabilir. Bu kisi icin karb kontrolu cok rahat. Istedigi gibi kompleks veya basit yiyebilir. Kimse herhalde aksini idda edemez. Yag dusuk ise diyette, gunde 350gr gibi karb alabilir.

Oysa naturel bir sporcu gercekten define olmak istiyorsa 1800kcal gibi rakamlara dusuyor. Bu adam yani yaklasik 70-80gr carb anca aliyor. Bir iki avuc kuru karbonhidrat kaynagindan fazla degil. Simdi bu kisi gidip bu kalorileri bulgurdan, yulaftan, patatesten alip hem psikolojik olarak doyum saglayip hemde doygunluk hissini arttirabilir ya da gainer icerek dextrose ve maltodextrinden gelen gercekten bos kalorileri alabilir. Hangisi daha anlamli?

Ben bu noktada bir pro'nun yaptiyi uygulamayi naturel sporcunun yapmasini anlamli bulmuyorum sahsen.

Extravaganza münazaraya devam etmek isterdim fakat konu başlığı laktik asit ve arkadaşın konusunu dağıtmak istemem . Başka bir zaman devam ederiz artık :) .

Arkadaşa yardımcı olabilecek konu başlığı.

Laktik Asit' in diğer bir adı süt asididir. Ayran, süt, yoğurt, kefir, peynir gibi süt mamüllerinin içerisinde de bulunan laktik asit bu gıdalarla vücuda alındığında yorgunluk hissi, uyku hali veren gıdalardır. Sebebi laktik asidin vücutta yorgunluk hissi uyandırarak kasılan kaslar içerisindeki düşük kan dolaşımını vücudu dinlenemeye yönelterek vücut kan dolaşımının normal düzeye dönmesini sağlamaktır. Böylesi bir düzey vücuttaki glikojenin tükenmesi sonrası karbonhidrat yakımı sırasında olduğu düşünülürse ortalama 30 dakikayı aşan idmanlarda ve kaslardaki şişkinlik ile damarların sıkışması aşaması göz önüne alındığında yüksek performanslı yoğun tempoda kişiye göre değişken sınır düzeyinin vücudun laktik asit eşiği sınırında hissedileceği ortaya çıkıyor.

Konunun Linki:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/nedir-bu-laktik-asit-dayaniklilik-t40375.html

Tamamdir. Baska bir baslikta diyelim o zaman. :)

Sevgiler,

Back
Yukarı