antremen saati

mutar

Üye
arkadaşlar antremenın belli sattlerde yapılması kaliteyi arttırırmı? ben çoğunlukla 23'ten sonra yapıyorum. bunun sakıncaları varmıdır? birde beslenme ile ilgili bir sorum olacak. tavuğu haşladığımız suyu içmemiz gereklimi? bu suyu döktüğümüzde protein kaybı oluyormu? aydınlatırsanız sevinirim. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Günün verdiği yorgunluk nedeniyle performans düşebilir yalnız öğleden sonra üçe kadar uyuyorum, gün boyunca hiç yorulmuyorum dersen farklı. Bildiğim en ideal saatler sağlam bir uykudan kalktıktan 4 saat ve 8 saat sonra tabi burada öğünlerin zamanlamasıda çok önemli eğer ağırlık çalışılıyorsa 1.5-2 saat önce iyi bir öğün alınlaması iyi olur.

uyku düzenine bağlı bence...Normalde saat kaçta yatıyorsun?
Rutin uyku saatine yaklaştıkça ne kadar enerji sahibi olsada vücut,sahip olduğu enerjiyi gerekirse yağa dönüştürüp yinede uyku zamanına kendini ayarlıyor...
Bana kalırsa antreman için en iyi zaman, vücut tazeyken yapılmalıdır..Tabi gerekli enerji alındıktan sonra..

İnsan Vücudunun sporda en verimli olduğu saatler 10:00 saatleridir. Vücudun dinlenik bir şekilde olduğu için. Ama antrenmanda adaptasyon sağlanmışsa antreanmaların aynı saatlerde yapılması daha uygundur.

daha önce arnoldun kitabında okumuştum, her bünyeye göre çalışma saati değişir, arnoldun arkadaşları sabah 6 da kalkıp çalışıyolarmış veya akşam 11, bunu sizin kestirmeniz lazım, zaten enerji seviyenizi ogün hissedersiniz, ben sabah çalışmak istesemde hep akşama doğru vücudum kendine geliyo

Ben çalışırken 10:30 -11.00 gibi başarım hem öğlen yemeğine yakın oluyor hemde uyku açılmış vücut zinde oluyor.pek çok yerde yayınlanan makalelerde ise spor yapmak için ideal saatin 16 civarı old.söyleniyor.gece yatmadan hemen önce çalışmak pek doğru değil.ama bu gün içinde yapılan faaliyetlere,iş durumuna,okula bağlı olarak değişir.söz gelimi işten 8 de eve dönüyorsanız veya okula gitmeden önce çalışayım diyorsanız bu saatler değişir.antreman saatine dikkat edilmesinin bir nedenide vücudun saat 16 gibi en aktif seviyeye ulaşması ve sakatlık riskinin daha az olmasındandır.

Back
Yukarı