Antrenman Öncesi-Sonrası?

En az 3-4 saat önce yemek yemeliyiz cümlesini yanlış buldum şahsen 3 saat önce yersem antremanda kendimi aç ve güçsüz hissediyorum. Yani demek istediğim kişiye göre değişen bir şeydir bu. Ben 2 saat önce yiyorum en çok verimi bu şekilde aldım. Antremandan hemen önce yiyenler bile var...[DOUBLEPOST=1430234525][/DOUBLEPOST]
Birde sorum olucakdı bir yerde okuduğuma göre antremandan sonra büyüme hormonu salgılandığı için antreman bittikten en az 20 dakika sonra besin tüketmeliyiz yazıyordu. Senin bir bilgin var mı bu konuda? Antremandan kaç dakika sonra çikolatalı süt(Hangi marka en iyisidir?) içilmelidir? Bu içecek içildikten kaç dakika sonra gerçek bir öğün yenilmelidir?
İlk Dediğine Gelecek Olursak Antrenmandan 30-45 Dk Önce Yulaf Yiyende Var Senin Dediğin Gibi Kişiden Kişiye Değişir..
Antrenman Sonrası İle İlgili İse Dinlenmiş Savaş Cebeci'nin Dediğine Göre Bir Vücutta 2000 Kcal Enerji Bulunur Zaten En İyi Çalışan Bile 400-500 Kcal Harcar Yani Vücutta 1.500Kcal Gibi Bir Rakam Kalır.. O Yüzden Spordan Hemen Sonra İnsülini Aniden Yükseltmek Gerekmez Ayrıca Yüksek İnsülin Büyüme Hormonunu Yavaşlatır Bu Yüzden Yükseltmeye Gerek Yok Ayrıca Vücut İdmandan Sonra Yağ Yakımına Geçtiğinden Bu Durumdan Yararlanmak Yani Yağ Yakmak İçin 30-45 Dk Kadar Birşey Yemesek Herhangibir Sakıncası Olmaz.. Ve Spordan Sonra Karbonhidrat Yüklemesi Pek Gerekmez Protein Ağırlıklı Beslenmek Yeterlidir.. DETAYLI BİLGİYİ Bu Linkden Alabilirsin

İlk Dediğine Gelecek Olursak Antrenmandan 30-45 Dk Önce Yulaf Yiyende Var Senin Dediğin Gibi Kişiden Kişiye Değişir..
Antrenman Sonrası İle İlgili İse Dinlenmiş Savaş Cebeci'nin Dediğine Göre Bir Vücutta 2000 Kcal Enerji Bulunur Zaten En İyi Çalışan Bile 400-500 Kcal Harcar Yani Vücutta 1.500Kcal Gibi Bir Rakam Kalır.. O Yüzden Spordan Hemen Sonra İnsülini Aniden Yükseltmek Gerekmez Ayrıca Yüksek İnsülin Büyüme Hormonunu Yavaşlatır Bu Yüzden Yükseltmeye Gerek Yok Ayrıca Vücut İdmandan Sonra Yağ Yakımına Geçtiğinden Bu Durumdan Yararlanmak Yani Yağ Yakmak İçin 30-45 Dk Kadar Birşey Yemesek Herhangibir Sakıncası Olmaz.. Ve Spordan Sonra Karbonhidrat Yüklemesi Pek Gerekmez Protein Ağırlıklı Beslenmek Yeterlidir.. DETAYLI BİLGİYİ Bu Linkden Alabilirsin
Çikolatalı süt aldım şimdi 12 tane boşa mı gitti yani?

Back
Yukarı