Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
4 gündür antrenman a çıkmıyorum aşırı huzursuzum antrenman günlerini iple çekiyor salona koşarak gidiyorum 1 hafta ara versem deliriyorum durmum vahim psikolojik destek alıcam ancak bırakmayı asla düşünmüyorum
Sn. Özer Baysaling Hocanın yazdığı Hard Drive BodyBuilding kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben aldım ve şu anda okuyorum. Oradada Özer Hoca bu konuya az da olsa değinmiş ve kendi yorumlarını eklemiş. Tam olarak Antrenman bağımlılığı şeklinde bunu tanımlamasada (belki de bu şekilde yazmak istemediği içindir.) bu sporu yapmayan insanların bakış açısını üstün körü belirtmiş. Toplumda bazı kişilerin vücut geliştiricilerin psikolojik sorunları nedeniyle bu spora yöneldiği ve sürekli olarak bu sporu yapmalarının nedeninide psikolojik sorunlar olduğunu söylemiş. Halbuki Özer hoca böyle bir durumun kesinlikle olmadığını ve bu sporu yapmayan ve bilmeyen insanların kendi kafalarında kurduğu fikirlerden ibaret olduğunu söylemiş. Gerçektende hepimiz kendimize şöyle bir bakarsak (eminim pek çoğumuz öyledir) kendimizi diğer insanlarla karşılaştırarakta, hem fikir olarak hem davranış olarak hemde fiziki olarak ne kadar düzgün olduğumuzu farketmemek elde değil. Bende bu spora başlamadan önce bu sporu yapanların daha vahşi şiddet yanlısı insanların yaptığını düşünürdüm. İnsan azmanı derdim. Ama kendim bu insanları tanıdıkça ve konunun içine girdikçe bu insanların toplumun diğer kesiminden çok daha kibar, çok daha kültürlü ve çok daha eğitimli olduğunu gördüm. Yani gerçektende spor demek Sağlık demek ama Vücut geliştirmenin boyutunun çok daha değişik olduğunu düşünüyorum.
Antreman piskopati olmusum ozaman ben. Ancak bu iyi yönde bence, zira sigara, alkol ve kötü aliskanliklarin hepsinden uzagim spor yaptigim zaman icersinde. Böylesi mübtelagliga can kurban, herkese tavsiye ederim.
evet bizamanlar psikolojik destek almayı bile düşünmüştüm tam bi bağımlıyım ve vücudumun her yerinde nüksedebilen marazalar var aslında bu çok ilginç bi konu 17 li yaşlarda 1-2yıl vg yaptım sadece ondan sonra sadece kardiyo aeorobik hiç bişey yapamassam çıkar deli gibi yürürdüm bende bu kilo almamak dürtüsüyle başladı endofrin bağımlılığıyla devam etti bu endofrin adlı hormonun verdiği duygu paha biçilemez bu hormon sadece kazalarda ve travmatik durumlarda bi yakınını kaybetme gibi salgılanır doğal yollardan sadece spor yaparak salgılanır bu hormon morfinden çok daha güçlüdür bide mutluluk hormonu diye bilinsede serotonin adlı hormon daha küçük işlerle ilgilenir keyif hormonudur cinsellikde veyemek yemek gibi durumlarda salgılanır kısacası bu iki hormon salınımı dengeliycek bi anteranman ve yaşam biçimi şart her nekdar başaramasamda terzi kendi söküğünü di,kemez.
Komik gelebilir ama 1 veya 2 antrenman kaçırdığımda spor salonu ve ağırlıklar rüyama giriyor.
Aldığım üründeki protein, karbonhidrat, yağ miktarını incelemek, biraz daha gelişmem lazım demek, bundan sonra şu supplementi deneyim demek son zamanlarda vazgeçilmez alışkanlıklarım oldu.
Ama bütün bunlardan şikayetçi değilim. Kahve köşelerinde kağıt oynamaktan, televizyon karşısında pineklemekten, bu akşam ne yapacağım diye düşünmektense spor bağımlısı olmayı tercih ederim.
alma enerjimizi,bişey olmaz,arkadaşlar sigarayla 3 bira devirene kadar ben salona gidip çalışıp geliyorum.o psikiyatri ye soyle operim onu.ordan burdan uydurmasın
hergün gitmeyin diyenler gelişmenizi istemeyenlerdir. ben hergün gidiyorum, gelişiyorum.!
bir saat sonra zaten antremandan eser kalmıyor 24 saat kaytarmanın bi anlamı yok.
valla yapsın abi bağımlılık yapsın herkese yapsın bana vg çok şey kazandırdı o kadar çokki anlatamam yani hayat tarzım değişti anatomi bile ögrendim insanlar bana diyetisyen gözüyle bakıyor abi sunu yesem kilo alırmıyım falan filan bir sefer alkölü bıraktım 6 aydır ağzıma sürmüyorum beslenme düzenim tamamen değişti diyet anlayışım hatta bana insanlar ne kadar çok yiyorsun gram yağın yok diyor yok abi şaçma yiyecek tüketmiyorum gerektiği kadar yiyorum ve hatta gerektiği kadarı beni tok tutmaya yetiyorda artıyor artık tatlı çekmiyor cnm