Antrenman Bağımlılığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan beycank
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu doktorları anlamak zor arkadaş. spor yaparsın aman bağımlı olma derler, yapmazsın kalk oturma derler. ayrıca spor "bağımlısı" birisinin asosyal olabilme ihtimali dahi bana saçma geliyor.

bu doktorları anlamak zor arkadaş. spor yaparsın aman bağımlı olma derler, yapmazsın kalk oturma derler. ayrıca spor "bağımlısı" birisinin asosyal olabilme ihtimali dahi bana saçma geliyor.

yok saçma değil harbiden antremanları kaçırmamak için kendini soyutlamaya başlıyorsun

bence bu sporu yapanlar olarak hepimiz bağımlıyız....
çünkü vg yaşamaktır uykunu beslenmeni çalışmanı herşeyini ona göre programlıyorsun...

ama bu bağımlılıktan çok mutluyuz,kaldırın arkadaşlarweightlifterbench_Odumbelllls

• Antrenman için karşı cinsle randevuları geri çeviriyorsanız
• Fazla yemek yemenin idmanının ilerlemesine engel olacağı korkusuyla, bazı sosyal ortamların içerisine girmekten kaçınıyorsanız
• Kendine sadece egzersiz yaptıktan sonra yeme izni veriyorsanız
• Önceden hoşlandığınız etkinliklere katılmakta isteğiniz azaldıysa
• Bir antrenmanı kaçırdığınızda kaygı hissediyorsanız
• Günlük olayları antrenmanlarınıza göre planlıyorsanız
* Kasların yeterince hacimli olmadığını düşünme

hepsi var yahu...

ben endorfin bağımlısıyım, antreman sonrası salgılanan o mutluluk hormonu var ya...
hepsine bedel
beynin gerçek gıdası işte o...

*

o diil de burda yok ama galiba bir de supplement bağımlısı olmaya başlıyoruz
son zamanalrda her öğün öncesi ya da sonrası birşeyler aldım mı, almam gerekiyor muydu?.. gibilerinden kaygılara kapılır oldum, saati geçirince ve almadıysam sinirlenme hali gördüm kendimde..

sürekli kreatin hapı, amino hapı, glutamin hapı, karaciğer hapı, zma hapları...bilmem ne hapı...hap da hap...

eğer bir bağımlılık varsa işte budur

son 48 saattir protein tozu hariç hiçbir "hap" supplement almıyorum...
buna 1 hafta devam edebilirsem iyi :D

ya antreman kacırmak degilde antremana gitmeyi gercekten sevmiyorum ama salona girince o anda bişiler oluyo ve cıkarken sanki dünyanın en mutlu adamı en cekici erkegi benmısım gibi cıkıyorum sacma bir duygu ama bu sekilde yapıyoruz bizde bu sporu (:

"adım diez. antreman bağımlısıyım" :D

resmen grup terapi odasına dönmüş bura :)

Evet bende antreman bağımlısıyım hatta Babam da bağmlı 30 senedir her sabah koşar .Bzane akşamda tenis oynar bende body yapıyom.Bizde bu bağımlılık babadan oğula geçer :)

• Fazla yemek yemenin idmanının ilerlemesine engel olacağı korkusuyla, bazı sosyal ortamların içerisine girmekten kaçınıyorsanız
• Günlük antrenmanınızı tamamlayamadığınızda genel bir değersizlik hissi yaşıyorsanız
• Bir antrenmanı kaçırdığınızda kaygı hissediyorsanız
• Günlük olayları antrenmanlarınıza göre planlıyorsanız
• Kasların yeterince hacimli olmadığını düşünme

Ben bunları sürekli yaşıyorum. Bağımlı olduğum daha önceleri de aklıma geliyordu fakat ciddiye almazdım. Antremanlarımı tam yapamadığım zamanki değersizlik hissi hele... çok kötü bişey.

Antrenman bağımlılığının sosyalliği öldürdüğünü düşünmüyorum. İnsanlar genel olarak ortak noktaları fazla kişilerle oturup konuşmayı, gezmeyi sever. Biz de bu sporu yaparken, ortak noktamızın spor olduğu birçok kişiyle aynı mekanı paylaşıyor, tanışıyor, yardımlaşıyor, set aralarında ara ara ufak sohbetler ediyoruz; bazen protein tozumuzu içip arkadaşımızın evine gidiyor ve yağsız tuzsuz tavuğumuzu salatamızı ortaklaşa yapıp oturup birlikte yiyoruz.
Şimdi biz asosyal miyiz?

Back
Yukarı