Antrenman Programı Hk.

Merhabalar,
Şöyle bir antrenman programım var, 1.5 ay oldu başladığım fakat bu antrenmanlar yeni yazıldı. Ekleyebileceğiniz antrenmanlar veya yorumlarınızı öğrenebilir miyim?

Eklentiler

• IMG-20181118-WA0001.jpg
    IMG-20181118-WA0001.jpg
    153,1 KB · Görüntüleme: 422
Bu konuda uzman sayılmam fakat izleyip dinlediğim kişiler ve okuduklarıma nazaran pek doğru bir program gibi değil. Çok fazla hareket içeriyor bence.

Cevabınız için teşekkür ederim, bilgilerinizin dahilinde neleri çıkarmam daha iyi olabilir? Bir de araştırdığınız ve beğendiğiniz kaynakları benimle de paylaşma şansınız olabilir mi? Bir kaç video izledim fakat tam istediğim bilgilere ulaşamamıştım.

Göğüs-ön kol, Sırt-arka kol eşleştirmesi nasıl bir cahilliktir? Allahım spor salonlarında ne cahil hoca müsveddeleri var. Doğru eşleştirme: Göğüs-arka kol, sırt-biceps'tir. Göğüs itişinde(press) triceps; sırt çekişinde(row) biceps aktif rol oynar. Gelişimi maksimize etmek için de, doğru kasları eşlemek gerekir.
Sana tavsiyem ilk 6 aya kadar fullbody yapmandır. Bölgesel çalışma streoidli adamlar içindir. Ama ben illa bölgesel çalışacağım diyorsan, göğüsten pullover'ı çıkar. Sakatlanmaya çok müsait gereksiz bir hareket. Hatta mümkünse, bench press'i de halterle değil, dambılla yapman. Halterin altında ezilme gibi bir riskin yok.
Birde bacak antremanı çok ağır olmuş, bunu yapsan yürüyemessin 2-3 gün boyunca, Leg Press'ı çıkar. Ya da bir hafta Squat, bir hafta Leg Press eşlemesi ile devam et.
Birde o "bridge" dedikleri kadınlar için bir kalça egzersizidir, buna da gerek yok.
Bu söylediklerimi

Merhaba,
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Bir önceki yazımda olduğu gibi Fitness'a yeni başladım ve haliyle çok iyi bilgilere sahip değilim, bir kaç video araştırması yaptım fakat tam konulara hakim olamadığım için bilgiler çok üstün körü kaldı.
Dediğiniz üzere ön kol ve arka kol egzersizlerinin yerlerini değiştireceğim. 1.5 ay fullbody çalıştım sanırım yeni başlayanlar için ağırlıkları 2-2.5 katına kadar çıkarabildim, hoca da böyle bir antrenman programı çizdi bana. Öncesinde ise dediklerindeki bir kaç çelişki üzerine buraya yazma isteği duydum.
İlla bölgesel çalışacağım diye bir durum yok, hangisi en etkili ise o şekilde çalışmak istiyorum. Bu arada 28 yaşındayım - 174 boy 74 KG - %14 yağ oranı var. BCAA ve Protein Tozu tavsiye etti onları da aldım.
Bacaklara gelince de yıllardır basketbol oynadığım için ve ölçüm de iyi çıktığı için sanırım biraz daha yüklendi üzerine.
Dedikleriniz üzerine programda değişiklikler yapacağım, çok teşekkürler.

Back
Yukarı