Antrenman Programım hakkında yardım

Merhaba arkadaşlar,haftada 4 gün spora gidiyorum programım şu şekilde,

Pzt:Biceps-Göğüs-Karın
Salı:Omuz-Bacak
Çrş:-
Perş:Biceps-Göğüs-Karın
Cuma:Omuz-Triceps-Sırt

Spora haftada 4 gün gitme imkanım var ve çok fazla bölge olduğu için bi günde 3 bölge çalışmam falan gerekebiliyor.Kollarım ince olduğu için Bicepse ve göğüse ağırlık verdim ama doğrumu bilmiyorum.2.problemimde perşembe günü göğüs çalışıp ertesi gün triceps yapmak doğru mu? çünkü tricepsi 2 gün üst üste çalıştırmış oluyoruz,yada Biceps çalışıp ertesi gün omuz çalışmak?

Tecrübeli arkadaşlarda 4 günlük bi program yazarsa çok mutlu olurum,kendiminkiyle karşılaştırıp düzeltebilirim.

1.Gün
Bacak-Göğüs-Sırt-Biceps
2.Gün
Omuz-Triceps-Karın
3.Gün
Off
4.Gün
Bacak-Göğüs-Biceps
5.Gün
Omuz-Sırt-Triceps-Karın
6.Gün
Off
7.Gün
Off

Art arda iki gün biceps triceps çalışılmaz mantığı kadar yalan bir mantık yok inan bana. İzole çalışma için doğrudur. Fakat compound için yanlış. Bir de biceps özellikle biceps izole hareketlerde büyümüyor kolay kolay. Platoya kolay giriyor. Biceps i hızlı büyüten iki unsur var:

1-) Triceps ile beraber süperset yapmak .
2-) Sırt çalışırken rows ve barfiks gibi hareketlere önem vermek ve ağır çalışmak.

Mesela bent over row kadar biceps ı hızlı büyüten başka bir hareket tanımıyorum.

Triceps için zaten bench ve inline bench vazgeçilmez.

Biceps için en etkili izole hareket incline dumbell curl. Kolları sehpaya bitişik tutup yavaş yavaş yap ve farkı gör. Hem daha fazla pump olacak. Daha fazla acı olacak. Ayrıca sadece 1 ay sonra dahi ölçü aldığını göreceksin. Hele de sırt idmanını çok iyi yaparsan biceps komple tepeciğine kadar büyür. Ek olarak biceps için bar kullanırsan olabildiğince dar tut. Yoksa büyüse de flex yapmadan büyük görünmez. Biceps dışa bükmeye çalış. Git hemen ölçü al. Sonra sana yazdığım programı 1 ay yap gel buraya sonuçları yaz. İyi beslenmeyle ve ağır çalışmayla çok hızlı büyürsün. Kilonu da kontrol et. Göreceksin ki asıl büyüme sırrı antrenmanı dosdoğru yapmaktan geçiyor.

Back
Yukarı