Antrenman sıklıgınız nedir ?

Haftada 3 gün fitness 4 gün ise tempolu yürüyüş yapiyorum.Acaba tempolu yürüyüşle ayni gün olacak sekilde 2 günde pilates yapsam sorun olur mu vücuduma çok yüklenmiş olur muyum ? Amacım sıkılasmak ve biraz kas kazanımı

Kaslar dinlenirken gelişir. Bazı insanlara haftada 1 bölge yeter ama bazıları 2-3 tekrarı kaldırır. Burada mesele sen kendini nasıl hissediyorsun günlük rutin işlerini rahatlıkla yapıyorsan yorulmuyorsan sıkıntı yok ama spordan sonra bitiyorsan diğer işleri gözün kesmiyorsa azaltmalısın antreman sistemini.
Benim Programımda; İtme-çekme sistemi uyguluyorum itme - çekme - bacak ve off şeklinde haftada 6 gün çalışıyorum

antreman sıklığı amaca göre değişir, bulk dönemde haftada 3-4 gün , definasyon dönemlerinde 5 veya 6 gün şeklinde. Ben şu dönemde form korumaya çalışıyorum ,haftanın 4 günü pazartesi göğüs ön kol, salı sırt,arka kol, perşembe omuz ,bacak ve cuma da göğüs mide kalf şeklinde çalışıyorum. ayrıca fırsat buldukça yürümeye ve hareket etmeye özen gösteriyorum.

1 gün antremandan sonra o kası en az 48 saat dinlendirmeli. 48 saatte anabolik sentez tamamlanır. ondan sonra 3. ve 4. günlerde kas rahatlama döneminde olur. 5. günden sonra da o kasta sanki geriye dönüş başlıyor. mesela 5. günde %1-2 güç azalışı, 6 günde 3-4 güç azalışı, 7. günde 5-6 güç azalışı olmuş oluyor.ben öyle hissediyorum hep ve tecrübelerimle sabittir. yani kas gelişimi için kası 2 gün dinlendirmelisiniz. ama 4. günde mutlaka tekrar girmelisiniz o kasa. karşılaştırmak isteyen arkadaşlar için yaşım 46.

Back
Yukarı