Antrenman ve ara öğün hakkında..

Arkadaşlar herkese merhaba aranızda yeniyim umarım bu spora gönül veren siz değerli kişilerden birşeyler öğrenirim. İlk sorum şu.. Ben 2 vardiya çalışan bir insanım Avm çalışanıyım. 1 hafta 7:30 - 15:30 diger haftada 15:30 - 23:30 çalışıyorum tabi haftada 2 gün full yapıyorum yani hiç zaman kalmıyor. 1 hafta gündüz 1 haftada akşam antrenman yapmak kas gelişimini olumsuz etkiler mi yoksa tam verim alırmıyım?? İkinci sorum ise beslenme ile ilgili ara öğünler ana öğünler ile birlikte alsam bir sorun olurmu ana öğün yapmak için zamanım malesef yok. Şimdiden çok çok teşekkür ederim

Bildigim kadariyla cevaplayayim.
Sosyal medyada takip ettigim sporculardan yeter ki sporu yapin saati onemli degil demislerdi.
Hedefinize yonelik kaloriler ve makro degerleri tuttugu taktirde bir iki ogunde bile tamamlayabilirsiniz.
Intermitting fasting sanirim ramazanda veya bazi zamanlarda sporcular bu tarz beslenip kisa surede yüksek kalori aliyor, sizin ana ogun ustune ara ogun tuketmeniz olumsuz etkilemez pek sanmıyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Farklı cevaplara açığım. Bazıları bütün öğünler alındığı zaman spor yapmanın yani akşam yapmanın daha doğru olduğu görüşünde

Antrenman öncesi Bütün öğünlerin yapılmış olması şart değil. Sabah da yapılabilir.
Ara öğün tüketiminin vücut kompozisyonu(yağ, kas vs) üzerindeki etkisi düşük. Ancak açlık ve başka parametreler açısından farklar var. İmkan bulabilirsen, kuru kayısı/erik, paket süt, fındık gibi ara öğünleri tüketebilirsin. Öğün sayını artırman iyi olur.

Back
Yukarı