Selam arkadaşlar. Evde bir barfiks çubuğum, iki adet 5 kiloluk dumbell'ım var. Daha önce ne barfiks çubuğumu kullanıyordum nede 5 kiloluk dumbellarımı kullanıyordum. Sadece şınav çekiyordum ve kanımca göğüs kaslarım gayet iyi gözüküyordu. Fakat artık 5 kiloluk dumbellarımla şınav'dan daha iyi bir etki alabilir miyim ? diye merak ediyorum. Yada hangisinin daha iyi olduğuna karar veremediğimden antrenmanımda hem şınav hemde dumbell ile göğüs antrenmanı yapabilir miyim ? Diye merak ediyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Sizce yapılabilir mi ? Yapılabilirse setler ve sayıları ne kadar olmalıdır ?
Ayrıca son bir sorum daha olucak forumda daha önce dumbell çalışmaları ile ilgili bir konuya baktığım 4x8 yani 4 set ve 8 tekrardan oluştuğu yazıyordu sanırsam. Fakat anlamadığım nokta atıyorum göğüs çalışırken kullandığımız 3 hareket var bunlar Dumbell Bench Press, Dumbell Pullover ve Dumbell Flyes. Bunların her birinde 4 set mi uygulamamız gerekiyor ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Ayrıca son bir sorum daha olucak forumda daha önce dumbell çalışmaları ile ilgili bir konuya baktığım 4x8 yani 4 set ve 8 tekrardan oluştuğu yazıyordu sanırsam. Fakat anlamadığım nokta atıyorum göğüs çalışırken kullandığımız 3 hareket var bunlar Dumbell Bench Press, Dumbell Pullover ve Dumbell Flyes. Bunların her birinde 4 set mi uygulamamız gerekiyor ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.