Antrenmanlarda yorgun hissediyorum. Antrenman öncesi ne yemeliyim?

Antrenman yaptığım günler bir kaç hareketten sonra böyle tükenmiş gibi bir halsizlik beliriyor ve antrenmanı zor bitiriyorum. Neden oluyor bilmiyorum. Antrenman öncesi ne gibi şeyler yemeliyim ki direncim artsın güçten çabuk düşmeyeyim ?

Yulaf lapasını sen evde yapıcaksın örneğin 1 bardak yulaf ezmesine 2 bardak su döküp ocakta pişiriyorum suyunu cekip lapa halini aldımı ocaktan alıp biraz soğuduktan sonra bal ve tarçın döküp yiyorum.
Yalnız yulaf pişip lapa olduğu zaman Gİ oranı biraz daha artıyor ve balda Gİ oranı yüksek bir gıda bunları bilipte tüketmekte fayda var ve bir tavsiyem daha olucak koyu büyük bir kupa kahve iç antremandan 25 dk önce enerji artışı sağlayacaktır

ant önceki ana öğününde mutlaka kompleks karbonhidrat almalısın.onun dışında ant 1 saat önce içerisine kuru üzüm katılmış yulaf öneririm. yarım saat öncede kahve.(ballar pek gerçek olmadıgı için bence rafine şekerden uzak dur) saygılar

Ben Solgarın Polen hapını Kullanıyorum Normalde İlaç asla tavsiye etmem fakat faydasını gördüm 100 tableti 30 tl hemde günde 2 tane dinç kalmama yardımcı oluyor ya da bana öyle geliyor olabildiğince kafein tüket ama enerji içeceklerinden uzak dur şöyle sert bi fincan kahve işini görür :)

1-2 saat önce makarna tavuk tarzı şeyler ye, antremandan 30 dk öncede 1-2 tatlı kaşığı şekersiz nescafe iç, kahve içtikten sonra yorgun hissetme gibi bi ihtimalin yok

Bence pek kahve falan deneme. Yani her antrenman öncesi kahve alırsan 1 yıl boyunca, kafeinizm denen şeye bulaşabilirsin.

Salondaki hıca idmandan 45 dk önce 3-4 kaşık pirinç yada bulgur lapası ye diyor.
eğer kan şekerin düşerse idmandan sonrada yiyebilirsin diyor ama ben idmanı akşam yapıyorum, saat 9 dan sonra karbonhidrat almak istemiyorum.
Sizce 3-4 kaşık pilav yemek enerji verirmi idman öncesi?

bence önce bi dahiliye uzmanına git ve bütün kan tahlillerini yaptır. kan değerlerinde bi düzensizlik çıkacak mı çıkmayacakmı ona göre arkadaşların önerilerini değerlendire bilirsin. veya kardiyolojiyede gitsen olur. ben salona başlamadan evvel kardiyolojiye gittim ve efor eko tam kanekg hepsini yaptırdım.

Back
Yukarı