Ara vermeden her gün çalışmak doğru mu?

bordo14ün açıklamasının mantıklı gelmesinin sebebi,büyük oranda mantıklı olması.kullanılan kas gruplarında kesişme yaşanıyor,ideal dinlenme süresi verilmemiş oluyor.bu yüzden göğüs-biseps,sırt-triceps,omuz-bacak diye bir program görüşü artık outdated,eskide kaldı yani.

eğer illa böyle biraz bölgelere bölerek çalışacaksanız bu programın daha güncel hali ve kesişmeleri ortadan kaldıran hali şunlardan biri:

göğüs,triceps,omuz yani itiş kasları
sırt,biseps yani çekiş kasları
legs yani bacaklar
off
döngü devam eder.

ya da
göğüs,triceps,omuz,bacak üst ve alt vücut itiş kasları
sırt,biseps,deadlift üst ve alt vücut çekiş kasları
off
döngü devam eder.
ikincisi özellikle spora başladıysanız daha mantıklı.hem ikinci döngüyü daha sık yapıyorsunuz hem de yeni başlayan birisinin bacakta çok fazla volume ve hareket çeşitliligi yapmasına gerek yok,yeterli derecede ağır girilen squat ve deadlift yetecektir.

valla yılların programına eskide kaldı dediniz ya. kime göre neye göre eskide kaldı bu program? benim en çok verim aldığım programı siz outdated yaptınız.. denemediğim program kalmadı öyle 3 gün çalışıp bu olmadı diye de bırakmadım ama sırt biceps-göğüs triceps--bacak-omuz şeklindeki programın üstüne görmedim. en azından bende bu şekilde..

valla yılların programına eskide kaldı dediniz ya. kime göre neye göre eskide kaldı bu program? benim en çok verim aldığım programı siz outdated yaptınız.. denemediğim program kalmadı öyle 3 gün çalışıp bu olmadı diye de bırakmadım ama sırt biceps-göğüs triceps--bacak-omuz şeklindeki programın üstüne görmedim. en azından bende bu şekilde..

aynı şeyi söylüyoruz,outdated dediğim program stili göğüs-biseps,sırt-triseps tarzı olan,yani kesişmenin yaşandığı program stili.sizin program stilinizle bahsettiğim klasik push pull legs'in tek farkı omuzları bacak gününe eklemeniz.hatta bunu akıllıca yapıp göğüs gününden en az 48 saat sonrasına eklemişsiniz omuzu,yani recovery için yeterli süreyi vermişsiniz.anlaşamadığımız bir nokta yok.

aynı şeyi söylüyoruz,outdated dediğim program stili göğüs-biseps,sırt-triseps tarzı olan,yani kesişmenin yaşandığı program stili.sizin program stilinizle bahsettiğim klasik push pull legs'in tek farkı omuzları bacak gününe eklemeniz.hatta bunu akıllıca yapıp göğüs gününden en az 48 saat sonrasına eklemişsiniz omuzu,yani recovery için yeterli süreyi vermişsiniz.anlaşamadığımız bir nokta yok.
sırt bicep
tricepsi biseps algılamaış beynim geç saatte:blush: zaten sizin yorumunuz olduğu için şaşırıp yazmıştım kusura bakmayın..

Back
Yukarı