jarhead, omuzlar uyarılması cok zor olan bölgelerin başında gelir..omuzların cok cabuk cevap veriyorsa, bu çok güzel bir avantaj demektir senin için..
ön omuz kısmının tamamı iyi geliştiginde göre, eminim ki arka omuzunun da buna ayak uydurması hiç gec olmayacaktır ve arka omuzların çalıştırıldıgında, seni mahcup etmeyecektir bana göre..ama unutulmaması gereken bir nokta var; bir bölgenin ne kadar hızlı geliştigi önemli değildir, önemli olan hızlı gelişen bölgeye dogru hareketleri uygulayabilmektir..omuzunun istedigi hareketleri bulmalısın yani, bunu tanımak cok önemli..
arka omuz çalışmaman cok büyük bir yanlış aslında çünkü arka omuzları güçlü olan itiş hareketlerinde daha başarılı olur..ayrıca, middle back denilen sırtın ortasının doldurulmasında arka omuz hareketleirnin büyük bir katkısı var..nitekim, sırt kalınlıgı içinde bu hareketler gerekli..yani, keşke daha önceden başlasaydın..ama olsun omuzların cabuk cevap verecektir bana göre..
omuz bölgesinde çalışmayı en sevdigim taraftır arka omuz..arka omuzda gelişimin max olsun istiyorsan, 2 hareket süper set sana cok yardımcı olacaktır..ama iki farklı versiyon kullanarak yaparsan daha iyi sonuc alabilirsin..örnegin; dumbell-machine veya cable-dumbell gibi..
sana birkaç 2 hareket süper set şekline kombine örnekleri veriyorum..deneyip, en etkili olduklarını düşündügüm birkaç tanesini yazıyorum..
machine reverse fly ve dumbell setated rear lateral raise süper set
dumbell reverse fly ve cable one arm lateral raise süper set
dumbell lying rear lateral raise ve machine rear lateral raise süper set
yukarıdaki yazdıgım süper setler için söylemek istedigim birkaç şey var:
ölü noktalar için makine de arka omuz çalışmak harika bir teknik gerçekten, bu yüzden 1 hareketin makine olmasına önem vermen daha iyi sonuclanabilir senin açından..açışların son tekrarları çok önemlidir, özellikle sırıtnın en üst kısmının çalışmasında çok önem taşır, bu yüzden açışlarda hep 2 sn bekletmeye özen göster, hızlı açış yapmamaya çalış..böylece situmilasyon alma oranın çok yükseklere cıkar çünkü gh tavan yapmıştır o an..böylece en etkili biçimde 1 taşta 2 kuş vurmuş olacaksın..