Arkadaşlar benim amacım bedenimi düzgün hale getirmek olsada asıl amacım çok kas,body yapmak değil asıl amacım vücudumun güçlü dayanıklı olması mesela bi kaslı herif vardır bide ondan daha dayanıklı hızlı kuvvetli vuran ama vücudu ondan kötü olan biri vardır.Ben kendime bi program yaptım sizce bu benim için iyi bir program mıdır?
1-)sabah 8de uyanınca aç karnı su içerim 15dk kaslarımı açmak için hafif hareketler yaparm
2-)Sonra 30dk dışarıda koşarım
3-)Eve geldiğimde 35mekik çekerim
4-)Elime bi sopa alıp enseme koyar yanlara doğru dönerm75kez sağa sola dönüş=1tur
5-)Sandalyenin ucuna dik oturup elime ortalama 2kg ağırlık alıp kolaarımı baş hizasına paralel getirp dirseklerimi bükerek kendime doğru 2elimide çekerm75kez
6-)Yere uzanırım ellerim yana açık vaziyette ellerime yine ortalama 2kg ağırlık alıp kollarımı yukarı kaldırıp indiririm
7-)30dk dinlenrm sonra bol besinli bi kahvaltı yaparım
Öğle yemeğini yedikten 2saat kadar sonra üsttekilerin aynısını yine yaparım
9-)Sonra terimin soğumasını beklerim ve ılık bir duş alırım
10-)Akşam yemeğinden 2saat kadar sonra bol meyve,sebze yerim
11-)Uyumadan önce ceviz,fındık,kayısı(sindirimim hızlı olsun diye)ve 1bardak süt içerim
Öğle yemeklerini normal yerim,akşam yemeklerini genellikle sebze yemeği yerim(fasulye,nohut,pırasa vs),günlük 2lt kadar su içerim bazen biraz daha fazla içiyorum,balık mevsimi geldiğinde genellikle hep balık yerim
1-)sabah 8de uyanınca aç karnı su içerim 15dk kaslarımı açmak için hafif hareketler yaparm
2-)Sonra 30dk dışarıda koşarım
3-)Eve geldiğimde 35mekik çekerim
4-)Elime bi sopa alıp enseme koyar yanlara doğru dönerm75kez sağa sola dönüş=1tur
5-)Sandalyenin ucuna dik oturup elime ortalama 2kg ağırlık alıp kolaarımı baş hizasına paralel getirp dirseklerimi bükerek kendime doğru 2elimide çekerm75kez
6-)Yere uzanırım ellerim yana açık vaziyette ellerime yine ortalama 2kg ağırlık alıp kollarımı yukarı kaldırıp indiririm
7-)30dk dinlenrm sonra bol besinli bi kahvaltı yaparım

9-)Sonra terimin soğumasını beklerim ve ılık bir duş alırım
10-)Akşam yemeğinden 2saat kadar sonra bol meyve,sebze yerim
11-)Uyumadan önce ceviz,fındık,kayısı(sindirimim hızlı olsun diye)ve 1bardak süt içerim
Öğle yemeklerini normal yerim,akşam yemeklerini genellikle sebze yemeği yerim(fasulye,nohut,pırasa vs),günlük 2lt kadar su içerim bazen biraz daha fazla içiyorum,balık mevsimi geldiğinde genellikle hep balık yerim