Arkadaşlar Protein tozu olmadan protein bar yapılırmı ???

arkaşlar merhaba protein tozu kullanmıyorum ama karşıda değilim...fakat protein tozu kullanmadan ara öğünlerde löpletmek için sıcakta falan bozulmucak ekşimicek tarzda nasıl bir protein bar yaparım ????fikri yada yapan varsa paylaşırsa sevinirim...teşekkürler...

yulaf, yer fıstığı, yumurta beyazı, azcık süt, kakao

olurda karbonhidrat oranına karşı protein değeri düşük olur

100 gram yulaf 60 gram karbo, 7 gram yağ, 12 gram protein
2 yumurta beyazı 0,3 gram karbo , 0 yağ , 7 gram protein
50ml süt 2,35 gram karbo , 0,85 gram yağ , 1,5 gram protein
50 gram kabuklu yer fıstığı 10,3 gram karbo , 24 gram yağ , 13 gram protein
10 gram kakao 4,8 gram karbo , 2,4 yağ , 1,7 protein
ve tatlandırıcı
= 78 gram karbonhidrat, 34 gram yağ , 35 gram protein

denemedim ama bu besinlerden yapacak olursam şöyle yapardım heralde

50ml süte tatlandırıcıları ilave et, kakao kat iyice karıştır. yulafa ekle, yulafı iyice çatalla ez şekli kalmasın. 2 yumurta beyazını ilave et onlarda iyice karışsın.

ayrı bi havanda yada parçalayıcıda iyice ez fıstıkları, tuz bakımından sıkıntı yoksa çok çok azıcık bi çimdik tuz kat, yulafada çok az katsan olur tuz.

sonra yulaf ve fıstık ezmesini iyice karıştır. yağlı kağıda 2 eşit parçaya böl karışımı, 3cm den kalın olmayacak şekilde yay önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, orta gözde 15 dakika civarı pişir.

yapsaydım böyle yapardım :) baya güzel duruyo tarif :D yapsam mı ne

Splende tatlandırıcı pişirilebiliyor, malzemelerini kafanda belirle ve içine splenda at. Böylelikle kakaoyu daha yoğun kullanıp tadı lezzetlendirebilirsin.

yulaf, yer fıstığı, yumurta beyazı, azcık süt, kakao

olurda karbonhidrat oranına karşı protein değeri düşük olur

100 gram yulaf 60 gram karbo, 7 gram yağ, 12 gram protein
2 yumurta beyazı 0,3 gram karbo , 0 yağ , 7 gram protein
50ml süt 2,35 gram karbo , 0,85 gram yağ , 1,5 gram protein
50 gram kabuklu yer fıstığı 10,3 gram karbo , 24 gram yağ , 13 gram protein
10 gram kakao 4,8 gram karbo , 2,4 yağ , 1,7 protein
ve tatlandırıcı
= 78 gram karbonhidrat, 34 gram yağ , 35 gram protein

denemedim ama bu besinlerden yapacak olursam şöyle yapardım heralde

50ml süte tatlandırıcıları ilave et, kakao kat iyice karıştır. yulafa ekle, yulafı iyice çatalla ez şekli kalmasın. 2 yumurta beyazını ilave et onlarda iyice karışsın.

ayrı bi havanda yada parçalayıcıda iyice ez fıstıkları, tuz bakımından sıkıntı yoksa çok çok azıcık bi çimdik tuz kat, yulafada çok az katsan olur tuz.

sonra yulaf ve fıstık ezmesini iyice karıştır. yağlı kağıda 2 eşit parçaya böl karışımı, 3cm den kalın olmayacak şekilde yay önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, orta gözde 15 dakika civarı pişir.

yapsaydım böyle yapardım :) baya güzel duruyo tarif :D yapsam mı ne

tarif güzel kardeşim ama protein oranıda hiç düşük değil yani bence 2 ara öğüne sığdırsan bunu 70 gram protein yaparr ee bide yediklerin yani günlük 150 gram protein alırsın...ama dene senbi önce :D :D sonra bende yapiim :D :P

aynı sorun bende de vardı.1 bardak yulafı yarım yemek kaşığı kakao yu 2 yumurtayı ve 1 çay kaşığı balı ve 1 çay kaşığı pekmezi robottan geçirdim.tepsinin altını biraz yağladım.fırına verdim 20 dk sonra çıkardım.üstüne hindistan cevizi serptim güzel oldu

Back
Yukarı