Arnold'un bilinmeyen fotoğraflarını ele geçirdim !!

Yukarıdaki resimlerden ilki 1977 senesinden, Arnold Fransız SAT komandolarıyla hatıra pozu veriyor.
Üçüncü resimde, ilk kez katıldığı Mr. Universe yarışmasında, Chet Yorton'la gözüküyor. Resim 1966 senesinde, Arnold 19 yaşında, ikinci oluyor.
Dördüncü Resim 1970 Mr. Universe yarışmasından.
Beşinci ve kayalıklarda çekilmiş çeşitli resimler 1974 senesinde Muscle Rock adı verilen Amerikada, California'da verilen bir yerde verdiği pozlar.
Kol ve Bacak karşılaştırması yaptığı resimler 1969 IFBB Mr. Universe yarışmasından, en iyi kol ve bacak ödüllerinide aldığı yarışma.
Holfelder yazan resim, Arnold'ın 18 yaşındaki hali, dergiye çıkan ilk resimlerinden.
Sondan dördüncü resmi annesi Aurelia Schwarzenegger ile.

Arnold'ın o kadar fazla resmi var ki, insan daima ona dair yeni birşeyler görüyor, bu resimlerin çoğunu görmüştüm.
Arnold'ın hiç yayınlanmamış resimlerini, bazen Flex yayınlıyor, bu resimler genellikle Joe Weider, Albert Busek gibi, Arnold'a ve vücut geliştirmeye yakın kişilerin şahsi koleksiyonundan çıkıyor.
Arnold'ın sanırım dünyada en çok resmi çekilmiş yüz insandan birisidir, belkide 20 insandan birisi, ben özellikle 17- 18 yaşındaki resimlerini görünce heyecanlanıyorum, o yaşlarda bile ne derece detaylı ve kaliteli kasları olduğunu görmek hayranlık uyandırıyor.

bence de güzel fotolar. karasanın söylediği gibi arnold ın baya baya fotosu var. adamın nerdeyse yaşadığı hergün bi fotosu çekilmiş. gün yüzü görmemiş birçok fotosu olduğuna eminim...benim en çok beğendiğim fotoları günlük yaşamı içerisinde çekilenler.....

adamın kassız resmi yok.sanki doğarken böyle doğmuş gibi :)

7. fotoda surat Kemal Sunal'a benzemiş. Hababam sınıfından çıkmış gibi... :lol:

ilk 2 si hariç diğerlerini görmüştüm..

usa kaynaklı fotolarda hep görüyorum..Californiadaki gibi açık alanda body yapılabilen bir salon varmı merak ediyorum Türkiyede..farklı ve güzel olurdu heralde.ama etrafı tellerle çevrili olacak tabi..

Süper bi paylaşım Mr.olympia,+rep,bu adamın estetiğine bence hala ulaşabilmiş bi vücut yok,resimler de çok güzel,saol :)

Bilgisayarımda kayıtlı 3000 e yakın fotosu var adamın.Kimbilir ne kadarıda yayınlanmamıştır. Yanında devamlı bir fotoğrafcımı taşımış bu adam acaba

Karasan dedi:
Bu son yayınlanan resimler gerçekten pek rastlanmayan resimleri, çok teşekkürler Mr. Olympia.

sen bilirsin karasan,resimlerin arasinda koltuk degnekli bir resim var,nedenini anlatabilir misin?

saydam dedi:
Karasan dedi:
Bu son yayınlanan resimler gerçekten pek rastlanmayan resimleri, çok teşekkürler Mr. Olympia.

sen bilirsin karasan,resimlerin arasinda koltuk degnekli bir resim var,nedenini anlatabilir misin?

Saydam, Arnold 1972 yılında, gösteri amaçlı olarak sahnede poz verirken platformun çökmesi üzerine bacağı kırılıyor.
Bu ayki Flex dergisinde koltuk değnekleriyle yürürken bir resmi var, gerçekten görülmeye değer bir görüntü.
Sanırım bacağını 1972 Mr. Olympia'da yarışmasının üzerinden fazla zaman geçmeden kırmış, çünkü çok define, harika görünüyor vücudu koltuk değnekli haliyle bile, ve yarışma üzerinden fazla zaman geçmeden kırmasının bir diğer avantajı ise, iyileşip 1973 yılında formunun zirvesine çıkacak kadar zaman kazanmasını sağlamış olması.
Olympia'dan 4-5 ay önce bacağı kırılsa sanmıyorum iyileşip yarışacak forma ulaşabileceğini...

Arnold'ın deltoidler hep zayıf gelmiştir gözüme. Sarı şapkalı bir fotoğrafı var ilk postta. Orada iyice belli oluyor. Düşük omuzlu olmasının da etkisi var tabi.

Back
Yukarı