Askere Gideceğim Vücut Yapabilirmiyim?

Merhaba Herkese
Ben yaklaşık 10 senedir Taekwondo yapıyorum. İyi bir kondisyonum ve zayıf olsa da iyi görünen bir fiziğim var malum 10 senedir aralıksız ip atlama şınav mekik sopa çevirme her gün saatlerce koşu musabaka vs. Ama her erkek gibi benimde daha iri bir vücuda yönelimim var ve Askerden geldikten sonra spor hayatıma kick box'la devam etmek istememde bu yönelimime destek veriyor. Duyduğum kadarıyla askerde spor aletleri vs mevcutmuş. Daha önce fitness ile uzaktan yakından alakam olmadı ve istediğim fiziğe kavusmak için 1 sene askerliği mükemmel bir fırsat gibi görüyorum ve 1 sene boyunca tüm boş zamanımı bu konu uzerınde geçirmek istiyorum. Ne yapmam gerek nasıl çalışmam gerek ve hepsinden önce böyle bir şey mümkün mü? Yanımda bir antrenör olmadan vücut geliştirebilirmiyim? Soruları kafaıma kurcalıyor ve siz işibilenlerden destek almak istedim. Tafsiyelerinize açığım :)

Benim bildiğim askerde calisthenics parklar var barfiks, dips gibi. Bar bench ağırlık var mıdır zannetmiyorum. Calisthenics yapabilirsin, beslenme düzenini de becebilirsen askerde olur neden olmasın.

Aaskerde mutlaka kaslarında gerileme olacaktır. Ayrıca taekwonda sporundan sonra k.boks'a geçmek hakkında bir kaç söyleyeyim.
K.boks serttir (k-1) Ayrıca uzun süre taekwondo yaptıktan sonra adapte olmaları çok zor oluyor. Ben k.boks sporu ile uğraşıyorum ve müsabakalara giriyorum ( Aynı zamanda boks anteranımda var)
Diyeceğim şu ki k.boksta müsabık olacağım dersen seni çok üzerler muhtemelen maçta. Sanrıım 3-4 yıl önceydi. Türkiye 2.si olan bir taekwondocu ile (sonradan k.boks'a geçmiş) maça çıktığmda ilk raundda ağır bir yenilgi aldı..

valla bu işin kesin bir kuralı yok çünkü nerede hangi şartlarda askerlik yapacağın belli değil.
ben gittiğimde ilk 20 günde tam 13 kilo verdim. acaip bir rakam 20 gün için. (80 kilodan 67kiloya düştüm)
geçici bir yemek sıkıntısı vardı birlikte(bende bunu sonradan öğrendim askeriyede böyledir zor şartlar falan sanıyordum meğersem yemek getiren şirket iflas etmiş vs. vs),
acemi olduğumuz için kantine falanda gidemiyorduk. üstüne bir de tören olacak diye sürekli uygun adım yürüyüş yapınca eridim bittim 20 günde :)

barfiks vs var olmasına var da, eğer birlikte spor durumu kağıt üstünde varsa genellikle günlük iş yapılıyorsa, fırsat bulamazsın kolay kolay spor yapmaya. mesela bizim barfiksler falan tam ortada idi, şimdi sağda solda temizlik, amelelik işleri varken sen ortada öyle barfiks falan yapamazdın yani bizim birlikte. sürekli iş olurdu yapacak. zor yani askerde bu iş bence genel olarak

Küçük mucizeler olabiliyor izmir şirinyer nato gibi. küçük Bir ihtimal akşam 5 ten sonra vücut ağırlığıyla bişeyler yapmana izin vericek küçük bir yere denk gelebilirsin. Bandırma havaüssü içindeki 100 kişilik muhabere birliği gibi. Biyik ihtimal günlük sporunu yapar yaşadığına şükredersin. Fırsat bulsan bile verdikleri yemek anca sağlıklı olmana yeter bişi büyütemez.

Hepinizin yorumları için teşekkür ederim ama söylediklerinize göre bu iş zor görünüyor :) Sıska kalmaya devam gibi :)[DOUBLEPOST=1505600173][/DOUBLEPOST]
Aaskerde mutlaka kaslarında gerileme olacaktır. Ayrıca taekwonda sporundan sonra k.boks'a geçmek hakkında bir kaç söyleyeyim.
K.boks serttir (k-1) Ayrıca uzun süre taekwondo yaptıktan sonra adapte olmaları çok zor oluyor. Ben k.boks sporu ile uğraşıyorum ve müsabakalara giriyorum ( Aynı zamanda boks anteranımda var)
Diyeceğim şu ki k.boksta müsabık olacağım dersen seni çok üzerler muhtemelen maçta. Sanrıım 3-4 yıl önceydi. Türkiye 2.si olan bir taekwondocu ile (sonradan k.boks'a geçmiş) maça çıktığmda ilk raundda ağır bir yenilgi aldı..
Yorumun için teşekkür ederim. Ama ben taekwondo'yu spor olsun diye yapan bir insan değilim senelerdir musabıkım ve avrupa sampıyonası harıcı bır yenılgım resmıyette bulumuyor. 2 kere türkıye sampıyonu oldum bır tanesı gençlerde (15-18yaş) diğeri ise normal milli maçta olmak üzere. Elbette ne olacağını bilmiyorum fakat inanıyorum kendime. Sağ ayağımla vurduğum tekmelerde 300 400 kiloları çok çok rahat görüyorum. Taekwondo o kadarda yumusak bır spor degıldır aslında. Darbelere karşı bi kick boxcudan daha ıyı oldugumu dusunuyorum sonucta burnumuza boynumuza çenemize sayısız tekme yedik. Ve her zaman sizde kabul edersınız ki tekma>yumruk :)

Son düzenleme:
Hepinizin yorumları için teşekkür ederim ama söylediklerinize göre bu iş zor görünüyor :) Sıska kalmaya devam gibi :)[DOUBLEPOST=1505600173][/DOUBLEPOST]
Yorumun için teşekkür ederim. Ama ben taekwondo'yu spor olsun diye yapan bir insan değilim senelerdir musabıkım ve avrupa sampıyonası harıcı bır yenılgım resmıyette bulumuyor. 2 kere türkıye sampıyonu oldum bır tanesı gençlerde (15-18yaş) diğeri ise normal milli maçta olmak üzere. Elbette ne olacağını bilmiyorum fakat inanıyorum kendime. Sağ ayağımla vurduğum tekmelerde 300 400 kiloları çok çok rahat görüyorum. Taekwondo o kadarda yumusak bır spor degıldır aslında. Darbelere karşı bi kick boxcudan daha ıyı oldugumu dusunuyorum sonucta burnumuza boynumuza çenemize sayısız tekme yedik. Ve her zaman sizde kabul edersınız ki tekma>yumruk :)
Senin için güç ağırlık oranı ve dayanıklılık önemli olmalı body building çalışırsan dayanıklılığı unut güç ağırlık oranın da olumsuz etkilenir 2. 3 dakkalik maçta farkı anlarsın sıska olmak senin için avantaj madem kariyer düşünüyorsun görüntü için bu avantajını harcama.

Senin için güç ağırlık oranı ve dayanıklılık önemli olmalı body building çalışırsan dayanıklılığı unut güç ağırlık oranın da olumsuz etkilenir 2. 3 dakkalik maçta farkı anlarsın sıska olmak senin için avantaj madem kariyer düşünüyorsun görüntü için bu avantajını harcama.
Özür dilerim tam anlayamadım cevap için teşekkür ederim. Vücudumu geliştirdiğimde yumruklarım dahamı güçsüzleşecek? Bacaktan yana bir problemim zaten yok gayet iriler. Ve şunuda söyliyeyim abartı bir hayalim hiç olmadı ve çok da hoşlanmam. Ama en azından 180 boyla bir 73 75 arası bir kilom olsaydı diye düşünüyorum şu sıralar.

askerde gittiğin yere göre değişir bu spor olayı. benim gittiğim yer küçüktü ve akşam 6 dan sonra boş vaktimiz oluyordu. doğal olarak spor yapmaya vaktin kalıyordu. fakat öyle ağırlıklar ya da çalışma istasyonları filan bekleme. bildiğin parkta olan barfiks barları var. genelde çoğu askerin yaptığı spor günlük 50 şınav , 10 barfiks , 30 da mekik. tabi bu kendi isteği ile yapanlar. bi de askeriyedeki normal günlük spor var ki o harbiden sağlam kardiyodur. o ise apayrı.

Özür dilerim tam anlayamadım cevap için teşekkür ederim. Vücudumu geliştirdiğimde yumruklarım dahamı güçsüzleşecek? Bacaktan yana bir problemim zaten yok gayet iriler. Ve şunuda söyliyeyim abartı bir hayalim hiç olmadı ve çok da hoşlanmam. Ama en azından 180 boyla bir 73 75 arası bir kilom olsaydı diye düşünüyorum şu sıralar.
Şimdi 68 kiloyu peş peşe 3-4 maç zıplatmak zorundason güçteki devamlılığı final maçına kadar koruyorsun ve son maçın sonunda kodunmu oturtuyosun o 78 kilo adam 10 kilo fazla taşıyor sırtında. Dwdiğim gini tek yumrukta daha sert olabilir ama önemli olan gücü son maçın son dakkasına kadar korumak. Çok istiyosan çık 78 kiloya farkı gör. İkinci olmayı garanti edersin. Son maça nefesin yetmez. Siklet yükseltmek çok daha ince iştir. Zevk için verilecek karar değildir.

Back
Yukarı