atessizprenses
Üye
Merhabalar 
32 yaşındayım, boy: 1.60 kilo:61
Yıllardır ara ara spora başlayıp bıraktım.
En büyük sorunum basendi fakat ilginçtir ki, hiç göbek sorunum olmamıştı, 30lu yaşlarıma kadar. Yaşla birlikte göbek sorunum oldu ama alt göbek. Mide kısmı tamamen bomboş gibi duruyor.
Durumu kısaca şöyle özetleyeyim;
Üst kısım tamamen ince, tüm birikim altta toplanmış sanki.
Spor salonlarından nefret ettim artık, çalıştığım için sabah giderdim spora ve tüm gün ölürdüm yorgunluktan.
3 haftadır bir park keşfettim, sabah 10da yürüyüşe gidiyorum, bir tur 5 dakika sürüyor, hızlı tempoda 6 tur yapıyorum. Peşinden belediyenin yaptığı aletlerde çalışıyorum yarım saat.Twist, yan yağlar için bir alet var, bisiklet vs gibi... Beni yormuyor ve moralim süper oldu.Ayrıca zevk veriyor bana, sıkılmıyorum.Zaten istediğim buydu, istikrar. Eğer buna devam edersem sıkılmam ve hep yaparım inşallah.
Bu arada diyetle birlikte 3 haftada 300 gr verdim Az ama yaşa bağladığım için takılmıyorum, en azından kilo alımını durdurdum.
Derken geçen hafta bir konu açıp sorduğumda bir arkadaş bana,metabolizmamı durdurduğumu söyledi. Haklıydı, çünkü gerçekten neredeyse hiçbir şey yemiyordum. Bir kaç gün yememi düzene koyup yine başladım.
Şimdi yediklerimi ve sporumu not alıyorum, fakat buraya da yazmak istedim. Eğer yanlışım varsa düzelteceğinize inanıyorum
1.500 kalori olarak ayarladım listemi
7 eylül cumartesi
Saat 9:30
1 porsiyon enerji içeceği, powarade adı, peşinden 1 saat spor, ayrıntılı yazacağım
Kahvaltı 11:00
-1 dilim kepek ekmeği
-1 karper
-1 haşlanmış yumurta
-domates,salatalık
Ara 14:30
-2 grissini
-1 bardak süt
Öğle 17:00
-yarım kase kadar bulgur pilavı
-yarım kase yoğurt
-salata
Ara 19:30
-1 şeftali
-1 ceviz içi
Akşam 20:00
-1 kase salata
-100 gr tavuk haşlanmış
-1 bardak ayran
Gece 21:00
-1 yeşil elma
Öğün saatlerim geç oluyor ama işten bu saatte geliyorum ve uyumam 2yi buluyor...
Spor günlüğüm
-yarım saat yürüyüş
-30 squat
-60 bel çevirme
-90 yan yağlar için yana eğil kalk
-30 makinada yan yağlar için sağa sola dönüş
-20 mekik
-60 makinada bacak için aç kapa hareketi
-5 dk yürüyüşle bitirdim.
Toplam 1 saat
Hareketlerin adını bilmediğim için böyle yazdım, kusura bakmayın...

32 yaşındayım, boy: 1.60 kilo:61
Yıllardır ara ara spora başlayıp bıraktım.
En büyük sorunum basendi fakat ilginçtir ki, hiç göbek sorunum olmamıştı, 30lu yaşlarıma kadar. Yaşla birlikte göbek sorunum oldu ama alt göbek. Mide kısmı tamamen bomboş gibi duruyor.
Durumu kısaca şöyle özetleyeyim;
Üst kısım tamamen ince, tüm birikim altta toplanmış sanki.
Spor salonlarından nefret ettim artık, çalıştığım için sabah giderdim spora ve tüm gün ölürdüm yorgunluktan.
3 haftadır bir park keşfettim, sabah 10da yürüyüşe gidiyorum, bir tur 5 dakika sürüyor, hızlı tempoda 6 tur yapıyorum. Peşinden belediyenin yaptığı aletlerde çalışıyorum yarım saat.Twist, yan yağlar için bir alet var, bisiklet vs gibi... Beni yormuyor ve moralim süper oldu.Ayrıca zevk veriyor bana, sıkılmıyorum.Zaten istediğim buydu, istikrar. Eğer buna devam edersem sıkılmam ve hep yaparım inşallah.
Bu arada diyetle birlikte 3 haftada 300 gr verdim Az ama yaşa bağladığım için takılmıyorum, en azından kilo alımını durdurdum.
Derken geçen hafta bir konu açıp sorduğumda bir arkadaş bana,metabolizmamı durdurduğumu söyledi. Haklıydı, çünkü gerçekten neredeyse hiçbir şey yemiyordum. Bir kaç gün yememi düzene koyup yine başladım.
Şimdi yediklerimi ve sporumu not alıyorum, fakat buraya da yazmak istedim. Eğer yanlışım varsa düzelteceğinize inanıyorum

1.500 kalori olarak ayarladım listemi
7 eylül cumartesi
Saat 9:30
1 porsiyon enerji içeceği, powarade adı, peşinden 1 saat spor, ayrıntılı yazacağım
Kahvaltı 11:00
-1 dilim kepek ekmeği
-1 karper
-1 haşlanmış yumurta
-domates,salatalık
Ara 14:30
-2 grissini
-1 bardak süt
Öğle 17:00
-yarım kase kadar bulgur pilavı
-yarım kase yoğurt
-salata
Ara 19:30
-1 şeftali
-1 ceviz içi
Akşam 20:00
-1 kase salata
-100 gr tavuk haşlanmış
-1 bardak ayran
Gece 21:00
-1 yeşil elma
Öğün saatlerim geç oluyor ama işten bu saatte geliyorum ve uyumam 2yi buluyor...
Spor günlüğüm
-yarım saat yürüyüş
-30 squat
-60 bel çevirme
-90 yan yağlar için yana eğil kalk
-30 makinada yan yağlar için sağa sola dönüş
-20 mekik
-60 makinada bacak için aç kapa hareketi
-5 dk yürüyüşle bitirdim.
Toplam 1 saat
Hareketlerin adını bilmediğim için böyle yazdım, kusura bakmayın...