Sanırım gecikmişim azcık yazmak icin ama.Ben de özellikle İzmirde sadece Balcova Kipada real 3d olduğu icin oraya gittim orda izlediğim yılbaşından önce izlemiştim hatta.Ama beni büyük hayal kırıklığıına uğrattı,bu belki beklentilerimin cok yuksek olmasıyla da alakalı olabilir ama gercekten beklenenin cok altında bi film.Sadece bize sunduğu dünya cok farklı,orada yaşamak istetiyor ama senaryo cok basitti ben beğenmedim,cok güzeldi diyeni de görmedim şahsen..

bende bugün gittim konu süper olmasa da efektler çok iyiydi. bir de filmin sonunda çıkmak zorunda kaldım askerler ağacı bombaladıktan sonra ne oluyor biri yazabilir mi:)

Bende 3d olarak izledim gerçekten çok para harcanmış ve görsel efektlerle süslenmiş bi film.
ama öncelikle düşünülmesi gereken bence filmin verdiği mesaj.
sömürgecilik, fethet ve yoket propagandası içindeki ülkelerin gözüne gözüne sokulmuş bir yapım.
konu olarak dünya dışı biryerde geçmesinden ötürü kimse sesini çıkarmıyor ancak bunun dünyadaki bir ırka karşı yapıldığını düşünün (sanki yapılmıyo)
Aslen aynısı hatta çok daha acısı yeryüzümüzde ayan beyan gerçekleşiyor, filmde olduğu gibi kutsal mabetler ve yaşam alanları siviller acımasızca bombalanıyor ve yok ediliyor.
Metin yazarı ve yönetmen bunları dünya dışında bir ırka yönelik bi saldırı olarak işlemiş ama ne demek istemiş ve ilgiyi nereye çekmiş acaba.
Düşünülmesi ve ders çıkarılması hatta sayesinde biraz daha bilinçlenilmesi gereken bir yapım bence.

avatarın 3d gösterimine gidemedim.Normal olarak izlememi tavsiye edermisiniz?yoksa 3d olmayınca tadı kaçar mı dersiniz?

Bence izleyebiliyosan 3d izle izlemişken

film boyunca aklıma hep dymatize amino asit ve şirinler geldi...çocuklarımın hoşuna gitti ama ben beğenmedim,mantık hataları çok geldi bana...görsel efektler için seyredilebilecek bir film sadece aman aman değil bence...

filme gittim bugün,sinema siteleri beni yanıltmış,3d cinebonusta hala varmış.

Öncelikle ana konu çok yaratıcı değil,işgal olayı falan battle for terra'da işlenmişti daha önce.Ama avatarı kullanan askerin ruh hali,navilerin yaşadığı acı çok güzel nakledilmişti.Hele dişi navinin gerçekliliği mi diyim oyunculuğumu diyeyim hakikaten güzeldi.Filmde verilmek istenen duyguları hissettim şahsen.

Görsel efektlere gelince,sanırım herkes memnun bu konuda,başka bir dünyada olduğunuzu hissediyorsunuz.

Filmin ilk başta pazarlama başarısı olabileceğini düşünmüştüm ama beni yanılttı,gayet güzel bir film.3dsini kesin tavsiye ederim

Tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmleri sıralamasında 3.'lüğe yükselmiş.

Film görsel yönden muhteşem... Görsellik böyle olunca konu yetersiz kalıyor. Eğer felsefi yönden daha derin olsaydı çok daha iyi olurdu ama yüzeysel kalmış bence...

Ama görsellik için görülmeli diyorum. İmkanınız varsa mutlaka 3D izleyin.

Bu arada 3D gözlük ile izlerken bir süre sonra başın sol arka bölgesinde başağrısı oluşuyor :) Bilemiyorum başkalarına da oldu mu?

Filmin konusu bilinen kahramanlık ve kötü ile iyinin savaşı. Film eleştirmenleride konu anlamında beklenti içerisinde olunmaması gerektiğini ve görsel efektlerin ve yaratılmış dünyanın keyfinin çıkarılmasını ifade ediyorlar.

Bu filmin 15 yıldır James Cameron'ın rafında beklediğini belirtmek gerek. Bu filmi çekmesi için gerekli görsel efekt teknolojisinin oluşmasını beklemiş. Filmdeki çiçekler böcekler yaratıklar çok gerçekçi ama asıl olan Nav'i ırkının oluşturulması. Burda kullanılan tekniğin bir önceki versiyonu Yüzüklerin Efendisi serisindeki Gollum karakterinin oluşturulmasında kullanılan teknikitir. Gollumun oluşturulmasıyla bu filme bir adım daha yaklaşılmış. Daha sonra ise - sanırım 2007 yılında çekilen - Beawolf filminde de yine buna benzer bir teknoloji kullanılmış. O filimde, Avatara bir adım yaklaşan bir filmdir.

Özellikle Sigourney Weaver ve Sam Worthington'ın hem gerçek görüntülerini hemde Nav!i olduklarındaki görüntüleri kıyaslarsanız yapaylığın ortadan kalktığını ve Navi bedenindeki mimikleri ve hareketlerinin ne derece gerçekçi olduğunu görürsünüz. Filmin sinema sektörüne kazandırdığıda burda ortaya çıkıyor. Artık bu teknikle insan dışındaki bir çok varlığa gerçekçi mimikler ve hareketler kazandırılabilecek. Bundan sonra filmlerde daha gerçekçi yaratıkları görmeye başlayabiliriz.

Film bu açıdan bakıldığında çok önemli.

Ben filmi hem 3D hemde normal izledim. Herkese 3D izlemesini tavsiye ediyorum böylece filmden alınacak keyfi en yükseğe çıkartmış olursunuz.

bu seri 3 filmden oluşacak bu ilk filmde sadece gezegeni tanıtmak için yani adamlar belgesel yapmayalım diye böyle bir şey düşünmüşler zaten biraz belgesel gibi film o yüzden senaryoya fazla yüklenmemeli ikinci filmi bekliyoruz o zaman senaryoya daha fazla ağırlık verilir bence

Evet çok iyi değildi ama "kötü" denemez bence, filmi birkez 3d birkez de normal olarak izledim.Bence kurgu ve efektler gayet iyiydi ama verdiği mesaj için malesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim...

İki kere gittim bu filme, bi Real 3D bi de Imax olarak. Görsel olarak tam bir keyif, senaryo olarak vasat klasik Amerikan senaryolu bir film. Sanırım Cameron amca Kızılderili'lerin Amerikalı'lardan intikamını almak istemiş bu filmde, bana öyle geldi. Film çaktırmadan Kızılderili'lerin topraklarından sürülmesi hikayesini anlatıyor gibi.

Filmin başarısı sinema sektöründe taşları yerinden oynatmış gibi görünüyor. Zira bu filmden sonra bir sürü filmin üç boyutlu versiyonu tekrardan hazırlanmaya başlanmış. Fırsatınız varsa 3 boyutlu görmelisiniz bu filmi. Özellikle o Pandora denen gezegeni.

AVATAR kara borsaya düştü bir çok internet cafede cd marketlerde var....Ama 3D değil falan deniyor acaba bir tane 3D gözlük alıp izlesem gerçekten 3D izlemiş olurmuyum onu merak ediyorum :S

Back
Yukarı