Aynı gün bacak & göğüs antrenmanı

Arkadaşlar merhaba,

Kol kaslarım vücudumun diğer bölgelerine nazaran daha önde gittiği ve aşırı geliştiği için şekil bozukluğunu önlemek adına yaklaşık 3-4 aydır düzenli kol kası çalışmıyorum, çok nadir triceps antrenmanı yapıyorum. Bu yüzden daha önce 3 bölüme ayırdığım çalışma rutinimi 2'ye düşürdüm fakat biraz sıkıntılar var. :)

Bacak antrenmanından sonra, göğüs antrenmanı yapıyorum. Diğer gün; omuz - sırt - kanat çalışıyorum. 2 gün antrenman, 1 gün tatil şeklinde rutinim.
"Bacaktan sonra göğüs nasıl çalışıyorsun?" diyenler var. Yararsız diyenler var vs vs. Sizlerin fikirlerini almak istedim.
Kol çalışmasını ayrı tutup diğer çalışmaları bölecek şekilde yeni program da önerebilirsiniz..

Not: Salondaki hocam konuya epey hakim, sayılı hocalardandır fakat farklı fikirler her zaman önemlidir. :)

Sana hocan mi dedi kolun cok iyiymis kol calisma diye. Eger o dediyse harbiden sayili hocalardanmis:D
Dostum şöyle açıklayayım; herhangi bir supplement kullanmadan rutin çalışma ile 43cm olan bir kol, bunun yanında ciddi bir çalışmaya rağmen istenilen seviyeye gelmeyen göğüs kaslarından bahsediyorum.

Burda kimin ne istediği önemli, ben 45cm kolumla amele gibi dolaşır, ince bacaklarım ve belirgin olmayan üst göğüs kaslarıma aldırmam diyeceksek problem yok.

Bacak antremanından sonra halin kalıyorsa yeterince saglam bir program değil demektir bence ^^
Odak noktam göğüs bölgesi olduğu için, bacak hareketlerinde yuksek ağırlık çalışmıyorum. Denediğim zamanlar oldu, göğse pek kuvvet kalmıyor haklısın.

Ben de zaten bu yüzden bölge sırası için fikirlerinizi almak istedim.

Kol çalışmasının esnek olduğu bir rutinde programları nasıl bölmeliyim sorusunun cevabını arıyorum.

compound ağırlıklı bir fullbody programı yaparsan orantısızlıkları düzeltme açısından daha iyi olabilir. muhtemelen bicep gibi ufacık bir kas için 3-4 setten 3-4 egzersiz atmışsındır , ufak kaslara bu kadar yüklenmeye gerek yok bence. tek gün ufak kasa sonuna kadar yüklenip bitirmek yerine daha sık ama daha az volume'lü şekilde girmek daha mantıklı. tabi genetik mevzusu da bunda etkili.

Back
Yukarı