aynı kiloda kalıp yağ yakmak

merhabalar. ben yıllardır spor yapan bir kadınım normalde. ancak 1 yıl ara vermiştim ve o aradan sonra tekrar istediğim gibi dönüş sağlayamadım. şu son 1 aydır başladım tekrar spor yapmaya. ancak tahmin edersiniz ki yağ oranımda yüksek bir artış oldu. boyum 175 kilom 66 bu arada. benim hedefim aynı kiloda kalıp sıkılaşmak, kas kütlemi arttırırken yağ kaybetmek. yani yağ oranımı düşürmek. bu sizce mümkün müdür izlemem gereken yollar nelerdir? şu an haftada 4 gün gidiyorum 2 gün üst 2 gün alt bölge çalışıyorum. beslenmeme de dikkat ediyorum normal almam gereken kaloriden 200-300 kalori düşük alıyorum. şimdiden teşekkürler.

Teorik olarak mümkün. Eğer yakılan yağ kütlesine eşit miktarda kas kütlesi konulursa aynı kiloda çok daha iyi bir görüntü sıkı hatlar elde edilebilir. Benim tavsiyem Recomp metodunu uyulmamak. 4 günlük programlara oldukça iyi adapte olabilen bir sistem. Temelde, antrenman günleri ortalama karbonhidrat alınıp maintenance seviyede kalori alınır. OFF günlerde düşük karbonhidrat ile seviyeye göre 400-800 kcal açık verilir.

Back
Yukarı