Az tekrar-Yüksek ağırlık yapınca kası zorlayamıyorum

Mesela hafif bir kilo alıp yüksek tekrar yapınca kastaki yanmayı, o pump etkisini, zorlanmayı daha çok hissediyorum.
Ağır kiloya girince kolum hemen titriyor ve ağırlık kalkmıyor ama çok da zorlamış olmuyorum

Var mı bu sorunu yasayayn

Sen yüksek ağırlığı kaldıramayacağın ağırlık sanmışsın anlaşılan. Sayılara takılma kaldırabileceğin ağırlıklarla çalış.

Şu son zamanlar da yüksek tekrarlar da aldığım pumpla düşükte ki pumpin aynı olmadığını farkettim ama sonuçta ikisinde de pump oldum. Press hareketlerinden sonra eger yeterli pumpi alamadiysan izole hareketlerde hissiyata göre 20 25 tekrara çıkabilirsin

Mesela hafif bir kilo alıp yüksek tekrar yapınca kastaki yanmayı, o pump etkisini, zorlanmayı daha çok hissediyorum.
Ağır kiloya girince kolum hemen titriyor ve ağırlık kalkmıyor ama çok da zorlamış olmuyorum

Var mı bu sorunu yasayayn
Benim yüksek ağırlık anlayışım 4-6 tekrar yapabildiğim ağırlık oluyor , hiç kalkmayan ağırlıkla zaten nasıl çalışacaksın ki?

Şu son zamanlar da yüksek tekrarlar da aldığım pumpla düşükte ki pumpin aynı olmadığını farkettim ama sonuçta ikisinde de pump oldum. Press hareketlerinden sonra eger yeterli pumpi alamadiysan izole hareketlerde hissiyata göre 20 25 tekrara çıkabilirsin
Pump tek kriter değil pump olmadan da gelişim olabiliyor.Onun problemi kaldıramayacağı ağırlıklarla çalışmayı denemesi.

Pump tek kriter değil pump olmadan da gelişim olabiliyor.Onun problemi kaldıramayacağı ağırlıklarla çalışmayı denemesi.
Fakat konu pumpın önemi değil ki? Konuyu açan arkadaş yüksek ağırlıkta pump olamadığını ve yırtılmayı hissetmediğini söylemiş. Birde şu pump olmadan antrenman mevzusuna bir türlü çözemedim. Pumpsız antrenman mı olur! Antrenman yaptığım sırada çalıştırdığım bölgeye kandaki oksijen, besin gitmese herhalde boşa yapıyorum diye düşünürdüm.

Fakat konu pumpın önemi değil ki? Konuyu açan arkadaş yüksek ağırlıkta pump olamadığını ve yırtılmayı hissetmediğini söylemiş. Birde şu pump olmadan antrenman mevzusuna bir türlü çözemedim. Pumpsız antrenman mı olur! Antrenman yaptığım sırada çalıştırdığım bölgeye kandaki oksijen, besin gitmese herhalde boşa yapıyorum diye düşünürdüm.
Doğru sen de haklısın. bu sporu yapan herkes o pump hissini almak ister. Pumpsız antrenman bence de olmaz ama gelişim için şart olmadığını birçok tecrübeli kişiden duydum okudum.

İlginç. Bende antrenmanın hakkını en iyi 6-8 tekrarda verdiğimi hissediyorum. Kilo ayarlamasınımı iyi yapamıyorsunuz acaba ?

Pump ın mekanik stres e benzer bir etkisi oluyor kasta. Yani asıl mevzu o stres. Bunu ister pump ile sağlarsın ister farklı şekilde. Pump dediğin olay bir nevi ego tatmini. 10 dakika kas büyük görünsün aynada tatmin olayım hevesini gidermek için :)
Konu ile ilgili de 3-6 tekrarda arayacağın hissiyat ile 8-12 arası olacak his birbirinden çok farklı. Birde yukarıda değinildiği gibi yüksek ağırlık demek kalkmayan ağırlık demek değil. En azından 5 tekrar çıkarabildiğin ağırlıklarla çalış.

Zamanında uyguladığımız bir antrenman sistemi vardı. Program 4 haftalık ve 3 gün şeklindeydi. Aylık ölçümler doğrultusunda çalışıyorduk. Genel mantığı ilk hafta yüksek ağırlık az tekrar, ikinci hafta düşük ağırlık yüksek tekrar, üçüncü hafta ilk haftanın biraz altında yüksek tekrar. Esas olay son haftada başlıyordu. Önceki ayın maksimumu üstünde tek veya 3 tekrarlı idman. Hayatımda az tekrar yüksek ağırlık olarak yaşadığım en zor idmanlardı. Muazzam gelişim gösterdim. Temel mantık maksimum çalıştığınızın üstüne koymak olunca kademeli artışlarla o beklediğinize ulaşabilirsiniz. Bunu yapabilmek için ağırlıkları bile düzgün ayarlamak lazım.

70 kiloyum suan. 75 kg barla birlikte 6x6 bench press yapıyorum. Hiç olmadığım kadar pump ve kasılma hissediyorum. Sizi 5-6 tekrarda zorlayacak agırlıklar seçin, o zaman pump ve kasılma nasıl oluyor anlarsınız.

Back
Yukarı