bütün hevesim gidiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fbras
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fbras

Üye
arkadaşlar ben 16 yaşındayım ...
boyum 1.86 fakat kilom 60
annem ve babamda zayıf ben birbuçuk ay önce bodye başladım biraz kilo almak
ve kas yapmak için fakat benim sorunum yemek yemek
aslında az yediğim söylenemez bunun yanında birde protein tozu kullanıyorum
spora başladığımda 60 kiloydum hala 60 kiloyum sadece pazularımda ve omuzlarımda gelişmeler oldu ama buna rağmen hala 60 kiloyum

önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum....

Neye yorum yapıcağız, daha fazla bilgi vermelisiniz. Amacınız nedir? Ne kadar süredir spor yapıyorsunuz? Beslenme programı nedir? Bunlardan sonra, sorun nedir?

kaliteli bir beslenme programı ve ii bir antreman sistemi olduktan sonra mutlaka kilo alırsın.. sen 2sini de ayrıntılı yaz bi bakalım neresi hatalı neresi dogru... sen daha uzama donemindesin kilo alman zaten zor biz de gectik o evrelerden kıymetini bil uzaman donemi durunca pat diye her yedigin gobege gidiyo haberin olsun :D

ayrıntı

daha ayrıntılı bilgi vereyim...
amacım gerçekten güzel duran ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak
daha yeniyim bu sporda bugün itibariyler bir buçuk ay oluyor...

beslenme programına gelince
pek fazla yiyemiyorum ama yediğim kadarı ile sürekli protein almaya çalışıyorum
et ve süt ürünlerine önem veriyorum ...
protein tozuda kullanıyorum ...(6 gündür)

sorunum ise kilo alamamak ...
çok çalışıyorum ve bu spora çok önem veriyorum ...

hocalarım bu spora başladığımda 1 ayda 1.5-2 kilo alacağımı söylediler ama hala başlangıçtaki kilomdayım sadece vücudumun üst kısmında gelişme oldu fakat bu kiloma etki etmedi ....

beslenme programı olarak ne önerebilirsiniz dediğim gibi pek fazla yiyemiyorum ...
bunun yanında kilo almak için neler yapabilirim ?

antreman programımıda belirteyim ...
3 farklı programım var 1.gün göğüs ağırlıklı (bench press , incline press vs.)
2.gün (multi press , latterial vs. )
3.gün ise bacak çalışıyorum (hack squad , leg curl vs)

şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
"pek fazla yiyemiyorum" bu dediğinizden anlaşılıyor ki belirli bir beslenme programınız yok ve muhtemelen yetersiz besleniyorsunuz. Hal böyle olunca protein tozunun da pek bir anlamı kalmaz. 60kilosanız önce günde 90-120 gram arası protein, 2500 kalori civarı besin tüketin.(Bunlar da küçük şeyler değildir.). Bu beslenme programı için bütün besinleri araştırıp kendinize günlük bir tablo oluşturmalısınız. Ancak bu seviyede kaliteli bir şekilde kilo alınır.
İdman programları ise alınan kütleye şekil verebilme amaçlıdır. İdman programıyla hacim yapılamaz.

90-120 gr protein ve yaklaşık 2500 kalori almam için beslenme programında hangi ürünlere önem vermeliyim ...

aslında bende araştırmalar yapıyorum ama buradanda yardımcı olursanız sevinirim..

Proteinlere göz atalım:
1 yumurta: 6 gram
1 bardak süt: 3 gram
1 porsiyon tavuk: 35-40 gram
3 köfte: 22 gram
100 gram balık: 22 gram
Ton balığı: 18 gram
nohut-kurufasulye- mercimek:7-10 gram

Besin değerlerinin tablosunu buluğ kendiniz oluşturmalısınız Ben birkaç örnek verdim.

ben temel hatlarıyla sana yazıyım sana bi fikir olustursun..

sabah kalkar kalkmaz protein tozu

kahvaltı= yumurta + sut urunleri

antremandan once kb agırlıklı (pilav makarna patates) bi ogun

antremandan hemen sonra protein tozu

antremandan sonra pro agırlıklı (tavuk hindi kırmızı et) bi ogun

yatmadan once lor peyniri...

ayrıca araya ton balıklı bi ogun sıkıstırırsan mukemmel olur..mesela kahvaltından sonraya

tamam...
besin değerleri tablosunu buldum ..
kaşar peyniri ve kuru fasulye bunun yanında mercimektede protein çok varmış.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
bu şekilde beslenirsem kilo alırım işallah...

onlardada çok var ama kalite farkı var onun için genelde et tavuk gibi ürünlere ağırlık verirsen daha iyi olur

Öncelikle yaşın itibariyle kilo almakta sıkıntılar çekebileceğin yaşlardasın. Boyunun uzaması henüz yavaşlamamış durumda hala uzamaktasın. Bu yüzden dolayısıyla kaslarında uzamaya devam etmekte. Ayrıca metabolizmanda hızını kesmemiş durumda son sürat devam ediyor olmalı. Bu yüzden her gün fazla fazla kalori yakıyor olmalısın. Kilo alamamanda temel sebepler bunlar olmalı. Yani bunlar çoğunlukla yaşının gerekleri aslında. Senin yaşında kaç tane kayda değer hacme sahip insan var sayamayız bence çok nadirdir. Sen aslında şu an tam alt yapı yaratılacak yaştasın. Bu spora başla ve bırakma. Güven bana 18 yaşına geldiğinde vücudunla gurur duyacaksın ve iyi ki bırakmamışım diyeceksin ve her yaz bu mutlulukla tşörtünü çıkartıp denize gireceksin. Şu an vücudun hem yaşın gereği hemde tahmin ediyorum genetik olarak yağ tutmaya müsait değil. Bu yüzden aslında fit bir görünümü daha rahat elde edebilirsin. Çünkü bulk (hacim) döneminde hepimiz çok iri oluyoruz evet ama o iriliğin kayda değer bir kısmı biriken yağlar oluyor. Sakın bu sporu bırakma devam et. 1 sene sonra çok mutlu olacaksın devam ettiğin için. Yaşıtların arasında gözle görülür bir farkın olacak , kendine özgüvenin gelecek , her ortamda kendini savunabileceksin sana saygı duyulacak. Aynı zamandada gereken ilgiyi çekeceksin :)

1.5 ayda kilonun farketmemesi pek anormal değil. Vücüdüm gelişiyor ama kilo alamıyorum demişsin. Zaten önemli olan senin görünümün değil mi rakamlara neden takılıyorsun? Demek ki üst tarafların define olmakla birlikte kas olarak da gelişmiş çünkü aynı kilodasın.

Protein tozunu 6 gündür kullanıyormuşsun, hemen bir haftada göstermez ki etkisini. Ben maddi durum her zaman uymadığı için aralıklarla kullanıyorum protein tozunu fakat genelde toz bittikten sonra ya da bitmek üzereyken birden kilo artışı yaşıyorum. Beslenmene dikkat etmeye devam et zaman içinde yararını görürsün. Dediğim gibi 1.5 ayda hemen artış yaşayacaksın diye bir şart yok.

Benim de kilo artışım 2 aya yakın durmuştu, hocama sormuştum neden kilo alamıyorum diye, bana dediği "vücut kendini dinlenmeye çeker atıkları temizler vs. bir süre sonra tekrar alırsın, zaten her çalışan sürekli kilo alsaydı herkes arnold olurdu" gibisinden birşeyler demişti tam hatırlayamıyorum. O günden beri dert etmemeye çalışıyorum ben de...

yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar :))

dedikleriniz kulağıma küpe olacak

içime su serptiniz

Öncelikle sabırlı olman gerekiyor. Sonuçta daha çok yenisin. Emin ol, belli bir beslenme ve idman sistemini oturttuktan sonra zamanla çok daha iyi olacaksın. Beslenmeyle ilgili olarak sanırım sürekli protein alımına odaklanıyorsun. Doğru protein en önemli kaynak ama sürekli proteini düşününce muhtemelen karbonhidratı atlıyor olabilirsin. Günlük 120 gram civarında protein ve 400-450 gram kadar karbonhidrat al ve bu besinleri 5-6 öğüne böl. Karbonhidratıda % 80-85 kompleks olanlardan tercih et. İdman günü veya off gün ayırma her zaman bu şekilde beslenmeye çalış. İyi beslenme gerçekten bu işin anahtarı. Antremanlarının bile çok daha verimli geçtiğini göreceksin.

şuan adaptasyon -3- programını uyguluyorum

adaptasyon -4- daha geniş kapsamlı herhalde ...

ama şuanki programımdada hertürlü hareket var ..

çok teşekkür ederim ...

artık bal eklerim içine ...

@fbras: Daha 16 yaşındasın. Ben 18 yaşına geldiğimde 3 ay içerisinde 15 kilo almıştım biranda. Ozamanlar 70 kiloydum sonra biranda nerdeyse 90 kilo oldum.

Şuan vücudun hala gelişme çağında onun için okadar dert etme, zaten ilerde bu kiloları nasıl yakarım diye dert yanarsın forumlara ;)

Back
Yukarı