Bacak çalışmak ?

Merhabalar forumda yeniyim. Bacaklarım vücüdüma göre büyük , araştırma yaptım bir kaç sitede bacak çalışmazsak türlü türlü nedenleri varmış vücüt gelişimini etkiliyormuş diyorlar ama bacaklarım büyük vücüdüma göre bacak çalışmaya devam etmelimiyim etmemeliyim mi ? Bu arada amatörün 1 tık üstücü bisikletciyim o yüzden kalın, bunu sormamın nedeni ise pantolon bulamyorum kendime kötü duruyor.

Merhabalar forumda yeniyim. Bacaklarım vücüdüma göre büyük , araştırma yaptım bir kaç sitede bacak çalışmazsak türlü türlü nedenleri varmış vücüt gelişimini etkiliyormuş diyorlar ama bacaklarım büyük vücüdüma göre bacak çalışmaya devam etmelimiyim etmemeliyim mi ? Bu arada amatörün 1 tık üstücü bisikletciyim o yüzden kalın, bunu sormamın nedeni ise pantolon bulamyorum kendime kötü duruyor.
Bacak kası insandaki en büyük kas grubudur. Bu sebeple çalışırken testosteron seviyesi maksimuma çıkar. Bacak çalışmayı sakın ihmal etme. Boşver pantolonları falanı. Ihtiyacin olacak bu kasa.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son zamanların en büyük balonu bu konu maalesef. "Bacak çalışmayınca vücut testo salgilamaz, vücut gelişmez " gibi cümlelerin büyük çoğunluğu yanlış. Bacak çalışmadan da diğer kaslar çalışılabilir. Testesteron salgılanması da o kadar abartıldığı gibi değil. He bence bacak çalışmak önemli, çünkü alt vücudun da üst vücut gibi güçlü olması gerek, kesinlikle önemsiz demiyorum. Ama öyle çok da etkili olduğu söylenemez

Bacak kası insandaki en büyük kas grubudur. Bu sebeple çalışırken testosteron seviyesi maksimuma çıkar. Bacak çalışmayı sakın ihmal etme. Boşver pantolonları falanı. Ihtiyacin olacak bu kasa.

Doğru diyorsunuz hocam dediğinize kesinlikle katılıyorum ,ben prof. derecede vücüt yapmak istemiyorum hacim kazansam, estetik bir görüntüye sahip olsam yetiyor zaten:) o yüzden sorun olurmu ?

Bende seninle aynı durumdayım bacaklarım ve kalçam geçmişteki uğrastığım sporlardan dolayı büyük bende bu yüzden hipertrofiyi minimize etmek ve güçlü bacaklar için yüksek ağırlık düşük tekrar yapıyorum. FULLBODY uyguladığımdan haftada üç gün Squat 5 set 3-5 tekrar arasında yapıyorum ilk hareket olarak.

Bende seninle aynı durumdayım bacaklarım ve kalçam geçmişteki uğrastığım sporlardan dolayı büyük bende bu yüzden hipertrofiyi minimize etmek ve güçlü bacaklar için yüksek ağırlık düşük tekrar yapıyorum. FULLBODY uyguladığımdan haftada üç gün Squat 5 set 3-5 tekrar arasında yapıyorum ilk hareket olarak.
Bacak calismazsaniz veya üstüne gitmezseniz pişman olursunuz. Oram büyük suram çıkık diye bacak çalışmayı ihmal etmeyin.

bacak çalışmamayı ben kesinlikle desteklemiyorum ama bacak çalışmanın testesteron seviyesini çok etkilediği de yukarıda söylendiği gibi bir mit.artış olduğunu gösteren çalışmalar var fakat çok büyük farklar oluşturacak kadar artış gözükmüyor.yani sadece bu sebepten ötürü bacak çalışmayın.bacak çalışacaksanız vücuttaki en büyük kas grubu olduğu için,atletizm genel güç ve fonksiyonelite açısından en büyük etken olan kas grubu olduğu için bacak çalışın.yani kısacası bacağı es geçmeyin.

aşırı büyük bacak konusu da yanıltıcı bir konu.bu ilüzyon neden oluşur;eğer alt vücutta daha çok yağ depolayan biriyseniz bu ilüzyon oluşur.yağ oranı azaldıkça bacaklardaki görünüşteki kayıp da daha çok olacaktır.yani bacak çalışın ama bu görünüşten çok rahatsızsanız yağ oranınızı düşürme yoluna gidin.

Bacak çalışınca daha fazla testo salgılanması bacağın büyük bir kas grubu olmasından kaynakldır. Büyük bir kas grubunun gelişmesi için daha çok testo salgılanır. Daha çok testo salgılanması diğer kasların daha fazla gelişeceği anlamına gelmez. Bacak çalıştığında salgılanan testo sadece bacak gelişiminde kullanılır. Diğer bölgelere faydası yoktur. Eğer bacak dışında bir etkisi olsaydı spor yapan ergenler testo salgıladığı için sakalları çıkmaya başlardı yada kemikleri kalınlaşırdı. O testosteron sadece bacakta kullanılır başka hiç bir yerde kullanılmaz.

Bacak çalışınca daha fazla testo salgılanması bacağın büyük bir kas grubu olmasından kaynakldır. Büyük bir kas grubunun gelişmesi için daha çok testo salgılanır. Daha çok testo salgılanması diğer kasların daha fazla gelişeceği anlamına gelmez. Bacak çalıştığında salgılanan testo sadece bacak gelişiminde kullanılır. Diğer bölgelere faydası yoktur. Eğer bacak dışında bir etkisi olsaydı spor yapan ergenler testo salgıladığı için sakalları çıkmaya başlardı yada kemikleri kalınlaşırdı. O testosteron sadece bacakta kullanılır başka hiç bir yerde kullanılmaz.
Evet kardeşim çok güzel salliyorsun. Gören de zannedecek tıp okumus arkadas. Vücudu çözümlemis. Spor yapan bir insanda killanma artar saclar daha cok dökülür. Bunun sebebi "genel olarak " testosteron seviyesindeki artistir. Ve hormonlar kan yoluyla vücutta dolaşır. Yani senin testosteron sadece bacağa gidiyorsa helal olsun. Ama eğer böyleyse insanligindan şüphe etmelisin.

hayır durum böyle de değil,vücut sadece bacakta kullanılmak üzere testosteron üretmiyor tabii ki.fakat demek istediğim şey alt vücut çalışarak oluşacak testosteron artışı vücutta çok farklı ölçülerde kas büyümesi artışı anlamına gelmiyor.evet alt vücut çalışıldığında(özellikle olabildiğince compound hareketler kullanılarak yani squat)bir artış var fakat bu artış pratikte çok da etkili değil.yani çok takılmamız gereken bir konu değil bu.

Evet kardeşim çok güzel salliyorsun. Gören de zannedecek tıp okumus arkadas. Vücudu çözümlemis. Spor yapan bir insanda killanma artar saclar daha cok dökülür. Bunun sebebi "genel olarak " testosteron seviyesindeki artistir. Ve hormonlar kan yoluyla vücutta dolaşır. Yani senin testosteron sadece bacağa gidiyorsa helal olsun. Ama eğer böyleyse insanligindan şüphe etmelisin.

Sen nerde tıp okuyosun?

Sen nerde tıp okuyosun?
Tıp okumuyorum. Ama bu dediklerimi daha önce doktorlarla tartıştım. Testosteron bacakta deil testiste salgilanir kardesim. Ve testisten dogrudan bacaklara giden bir özel hormon kanalı yok. Yani kana karışıyor. Bu sebeple antreman başında büyük kas grupları calismaliki spor sirasindaki testosterondan tüm kaslarimiz maksimum seviyede faydalansin. Tabi senin gibi arastirmadan bi tane *** arkadasinin soyledigiyle konuya hakim oldugunu sanan bir tip dediklerimi anlayamayacak kadar ***tır. Atıp tutup laf yetistircegine git ve araştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tıp okumuyorum. Ama bu dediklerimi daha önce doktorlarla tartıştım. Testosteron bacakta deil testiste salgilanir kardesim. Ve testisten dogrudan bacaklara giden bir özel hormon kanalı yok. Yani kana karışıyor. Bu sebeple antreman başında büyük kas grupları calismaliki spor sirasindaki testosterondan tüm kaslarimiz maksimum seviyede faydalansin. Tabi senin gibi arastirmadan bi tane keko arkadasinin soyledigiyle konuya hakim oldugunu sanan bir tip dediklerimi anlayamayacak kadar ahmaktir. Atıp tutup laf yetistircegine git ve araştır.

Ben sana aksini söylemedim zaten. Bak bakayım ben öyle bi şey mi söylemişim? Daha okuma yazmadan aciz adam bana konuyu anlatiyo. Zaten ben tıp okuyorum biliyorum bana anlatmaya çalıştığın konuyu. Sadece sen üstteki adama tıp falan diyince sen de tıp okuyosun sandım o yüzden geldim sana sordum. Bi de senin bana verdiğin cevaba bak. "Keko, ahmak vs. ".. Her zaman demişimdir, sadece vücut geliştirme yetmez, beyin de gelişmeli.

Ben sana aksini söylemedim zaten. Bak bakayım ben öyle bi şey mi söylemişim? Daha okuma yazmadan aciz adam bana konuyu anlatiyo. Zaten ben tıp okuyorum biliyorum bana anlatmaya çalıştığın konuyu. Sadece sen üstteki adama tıp falan diyince sen de tıp okuyosun sandım o yüzden geldim sana sordum. Bi de senin bana verdiğin cevaba bak. "Keko, ahmak vs. ".. Her zaman demişimdir, sadece vücut geliştirme yetmez, beyin de gelişmeli.
Evet bence okuduğun okulu bırak. Yanlış öğretiyorlar çünkü. Laf sokmakta master yapabilirsin.

Back
Yukarı