Fraktal
Üye
Sevgili arkadaşlar, saygıdeğer abilerim; ben şuana kadar hayatında hiç hacime girmemiş zaman zaman fitness ile ilgilenip formunu korumaya çalışan veya fazlalıklarını vermeye çalışan, zaman zaman da boks yapan birisiyim. Fakat artık vücut yapmak istediğimden Ağustos ayından itibaren uyguladığım diyet neticesinde fazlalıklarımı veriyorum. Son bir azimle alt karında kalan yağı da attıktan sonra hacimlenmeye gececeğim. Vücut tipi olarak endomorf-mezomorf karışığım hiç bir şey yapmasam da antrenörlerimin de ortak kanısı yarışmaya girecek düzeyde bacaklarım var, at bacağı gibi parçalara ayrılıyor; yapı olarak da kalınlar. Yaklaşık 2 ay sonra hacim dönemine geçmeyi planlıyorum nasipse; fakat doğru dürüst kıyafetim kalmadı hepsi eskidi. Ve klasik olan giyim tarzımı spor, spor-klasiğe taşımak istiyorum. Bu doğrultuda gidip 1000-1500 TL'lik alışveriş yapacağım. Size sorum şudur: Hacim dönemine geçtiğimde bacaklarımı genişletmeden, şuandaki formunu koruyarak sadece vücudumun üst tarafına hacim aldırmam mümkün mü? Yani 10-15 kg dahi alsam girdiğim kot pantalonlara aynı seviyede girebilir miyim? Kot pantalon, tişört, spor ayakkabı moduna geçmek istiyorum artık çok sıkıldım... Tişört zaten esnek en pahalısı bile olsa 50 TL yenisini alırsın ama kot öyle değil. Bacağımı sabit tutup genişlemek istiyorum ve bir şey alacağım zaman acaba 6 ay sonra olmaz mı telaşı yaşamak istemiyorum.