Badem ve Fındığın Önemi !

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan 007EMRE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bademin Özellikleri :

* Badem %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur.

* Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.

* Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.

* Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.





Not : Yüksek dozda alınırsa zehirlenme etkisi yaratmaktadır.
:)

Fındığın Özellikleri : Fındığın Besin Değeri (100gr)

Protein 15,98 Yağ 60,51 Doymuş 4,76 Tekli doymamış 50,32 Çoklu doymamış 5,43 Su 4,45 Kül 2,23 Karbonhidrat 16,83 Şeker 3,58 Enerji () kcal 672
 
Tamda şimdi kendime antrenman sonrası badem-fındık kombinesi yapmıştım sağolasın :)
 
Badem-fındık-ceviz-kavrulmuş kabuklu fıstık. Akşam yemeği sonrası olmazsa olmazım.
 
Sayabilirseniz 27-28 tane fındık 33-35gr civarı geliyor. Yani yaklaşık olarak bir tanesi 1 gram. Veya çok yiyorsanız 1,2gram olarak sayabilirsiniz. Bademler biraz daha hafif. Tanesi 0,8-1 gram arası sayılabilir sanırım. Karışık yiyorsanız tanesini 1gram sayın bence ortalama da aynı rakamlara gelir. 15-20 kalorinin bir farkı olmaz zaten.
 
Sabah kahvaltım 100gram badem, fındık ya da fıstık. Yanında şekersiz neskafe ve pre-workout. Kilo veriyorum memnunum. Ketojen diyet yaparkende kahvaltı olarak kuruyemiş yiyordum.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı