Bademin Özellikleri :
Not : Yüksek dozda alınırsa zehirlenme etkisi yaratmaktadır.
Fındığın Özellikleri : Fındığın Besin Değeri (100gr)
Protein 15,98 Yağ 60,51 Doymuş 4,76 Tekli doymamış 50,32 Çoklu doymamış 5,43 Su 4,45 Kül 2,23 Karbonhidrat 16,83 Şeker 3,58 Enerji () kcal 672
* Badem %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur.
* Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.
* Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.
* Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Not : Yüksek dozda alınırsa zehirlenme etkisi yaratmaktadır.

Fındığın Özellikleri : Fındığın Besin Değeri (100gr)
Protein 15,98 Yağ 60,51 Doymuş 4,76 Tekli doymamış 50,32 Çoklu doymamış 5,43 Su 4,45 Kül 2,23 Karbonhidrat 16,83 Şeker 3,58 Enerji () kcal 672