bademcik ameliyati

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan boksbody
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

boksbody

Özel Üye
Kendime ve usutmemeye asiri otesi dikkat etmeme ragmen su anda oldugu gibi Her yil mutlaka 3 bes kez bademciklerim iltihaplanir ve her seferinde en az 5er gun yatarim arti 5 on gunde gucsuz halsiz rahatsiz gezerim
Bundan kurtulmak icin ameliyat olmayi dusunuyorum
Olan arkadaslar tecrubelerini veya onerilerini paylasirsa sevinirim

6 yasindaki kizim ve esimde boyle senede 10 kez bademcikleri siser..yeter ki hafif soguk birsey icmesinler..neyapicam bilmiyorum..ameliyat disinda alternatif bir seyler yokmu?

Ben oldum benzer sorunlar yaşarken. 1 hafta kadar her gün iyiye giden bir süreç oluyor sonrasında. Ateşli hastalıklar, antibiotikler vs. hepsinden kurtulmuş oldum.

Tek tavsiyem klasik bıçaklı, dikişli ameliyat yerine radyo frekanslı bir yöntem var, onu araştır mutlaka.

Geçmiş olsun.

6 yasindaki kizim ve esimde boyle senede 10 kez bademcikleri siser..yeter ki hafif soguk birsey icmesinler..neyapicam bilmiyorum..ameliyat disinda alternatif bir seyler yokmu?
Valla benimde öyleydi babaanem karabibermi birşey içermişti ne olduğunu tam bilmiyorum o gün bugündür boğazım şişmez.

Ameliyattan 3 gün sonra spor salonuna gitmiştim.Tabi doktor 15 gün yasaklamıştı aslında.İlk gün hatrı sayılır ağrısı oluyor.Bir hafta sert şeyler yemek yasak isteseniz de yiyemiyorsunuz çorba içerken bile boğazınıza bıçak saplanmış gibi oluyor.İlk 2 gün su ve dondurmayla beslenmiştim sadece.Tabi her bünyede etkisi farklı oluyor arkadaşım da aynı ameliyatı olmuştu 5 gün yataktan doğru düzgün kalkmamıştı.

Tirstim simdi
Hele 15 gun dpor yapmasam piskolojim bozulur altindan kalkamam :)

AYNI GÜN TABURCU OLURSUN HADİ ERTESİ GÜN OLSUN 1 HAFTADA KENDİNE GELİRSİN BUNDAN SONRA TONSİLLİT OLMAZSIN AMA FARENJİT OLABİLİRSİN PEKALA YANİ SIFIRLAMA OLMAZ ANCAK SIKLIK AZALACAKTIR GEÇMİŞ OLSUN

ameliyat sonrası spor yasakmı?
@doctor

Ben oldum benzer sorunlar yaşarken. 1 hafta kadar her gün iyiye giden bir süreç oluyor sonrasında. Ateşli hastalıklar, antibiotikler vs. hepsinden kurtulmuş oldum.

Tek tavsiyem klasik bıçaklı, dikişli ameliyat yerine radyo frekanslı bir yöntem var, onu araştır mutlaka.

Geçmiş olsun.
Radyofrekansi nerde yapiyorlar

Ben,mde çocukluğumdan beri bademciklerim yılda 2-3 kez yatağa düşürür. Hatta bazen öyle şişerlerki yutkunamam. Aşırı bademcik iltihapı böbreklere hasar veriyor. Ancak doktorlar aldırmayı önermiyorlar. Bu kezde zatürre yada bronşit olma ihtimalin ortaya çıkıyor.

19 yaşındayım 10-12 yaşlarında oldum tam hatırlamıyorum şuan ilk hafta biraz kötü geçmişti kötü derken konuşmada sıkıntı oluyor biraz daha sonra hiçbir kötülüğünü yaşamadım

FİZİKSEL BARİYER GÖREVİ GÖRMEZLER VUCUDUN ÇOK SAYIDA SAVUNMA MEKANİZMASI VARDIR.BADEMCİKLER DE BİR LENF BEZİDİR.ENFEKSİYONA REAKSİYON OLARAK BÜYÜRLER.BNMKİLER ALINALI 30 YILDAN FAZLA OLDU HİÇ BRONŞİT ZATURRE OLMADIM MESELA

Back
Yukarı