Baharatlı sebze çorbası

Baharatlı sebze çorbası

8 kişilik

Baharatlı sebze çorbası malzemeleri
1 kg havuç
1 kg pırasa
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı su
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kişniş, tuz
Üzeri için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1-2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber

Cihangir Pillaki Meze şefi Ayşe Sarılar, sizlerle farklı ve lezzetli bir meze tarifi paylaşıyor
Baharatlı sebze çorbası hazırlanışı
Baharatlı sebze çorbası: Havuçları temizleyip ince ince dilimleyin. Pırasaları kalın dilimler halinde doğrayın. Sarımsak dişlerini soyun. Sebzeleri bir tencereye alıp 6 bardak su, sarımsak, köri, tuz ve karabiber ekleyin, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce sütü ilave edip karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Ilınmaya bırakın.

Süzme yoğurdu bir kasede nane ve kişnişle karıştırın. Çorbadan bir kepçe kadar ekleyip çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyerek karıştırın.

Taze soğanın yeşil saplarını kıyın. Bir tavada sıvıyağı kırmızı tozbiberle kızdırın.

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yağ gezdirin. Kıyılmış yeşil soğan sapları ile süsleyip servis yapın.













































































ekonomi
siyaset
haber
haberler son dakika
 
Back
Yukarı