Kauss
Üye
Fhm dergisinin bionic ekine göz atıyordum. Hangi sayının eki bilemiyorum. Kırmızı et hakkında bir yazı dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.
70 gram günde tüketilmesi gereken kırmızı et Sağlık bakanlığının tavsiyesi
Temeli
Bağımsız Scientific Advisory Commitee on Nutrition (SACN) kırmızı et, işlenmiş et ve bağırsak kanseri arasında bağ olduğunu söylüyor. Günümüze kadar günde tüketilmesi tavsiye edilen maksimum oran 90 gramdı ama 2007'de Dünya Kanser Araştırma Kurumu'nun verileri sonucunda bu oran aşağıya çekildi.
Gerçekçi mi ?
Sağlık bakanlığının maksimum günlük 70 gram kırmızı et tüketilmesini tavsiye ediyor. 70 gram da,
1 kuzu pirzola
İki parça biftek
veya
üç parça jambona denk geliyor.
Bunlar vücudunuzun ihtiyacı olduğu doğru orandaki amino asitleri karşılayabiliyor.
Asıl Kural
Diyetisyenler '' Hükümetler kırmızı etin kansere neden olduğunu söylese de, Kuzey ülkelerinde ki bazı kültürler fazlasıyla kırmızı et tüketmesine rağmen nadiren kanser gözleniliyor ''. Kırmızı et sağlıklı bir yaşam için gerekli olan protein, demir, çinko, kreatin ve diğer bileşenler açısından mükemmel bir kaynaktır.
Yazı böyle devam ediyor. FHM'in burada ki bakanlıktan kastı yanılmıyorsan İngiltere' de ki bakanlıktan bahsediyor. Her neyse benim aklıma takılan konu şu oldu. Günde 1 kuzu pirzola yada iki parça biftek veya üç parça jambon ne kadar yeterli ? Bu günlük ihtiyaç normal spor yapmayan kişiler için düzenlenmiştir.
Fakat bu kurala uyduk diyelim 1 kuzu pirzola ile insan doyar mı ? Bana çok mantıksız geldi açıkcası, fazlalığı sağlıksız olabilir o ayrı konu.
70 gram günde tüketilmesi gereken kırmızı et Sağlık bakanlığının tavsiyesi
Temeli
Bağımsız Scientific Advisory Commitee on Nutrition (SACN) kırmızı et, işlenmiş et ve bağırsak kanseri arasında bağ olduğunu söylüyor. Günümüze kadar günde tüketilmesi tavsiye edilen maksimum oran 90 gramdı ama 2007'de Dünya Kanser Araştırma Kurumu'nun verileri sonucunda bu oran aşağıya çekildi.
Gerçekçi mi ?
Sağlık bakanlığının maksimum günlük 70 gram kırmızı et tüketilmesini tavsiye ediyor. 70 gram da,
1 kuzu pirzola
İki parça biftek
veya
üç parça jambona denk geliyor.
Bunlar vücudunuzun ihtiyacı olduğu doğru orandaki amino asitleri karşılayabiliyor.
Asıl Kural
Diyetisyenler '' Hükümetler kırmızı etin kansere neden olduğunu söylese de, Kuzey ülkelerinde ki bazı kültürler fazlasıyla kırmızı et tüketmesine rağmen nadiren kanser gözleniliyor ''. Kırmızı et sağlıklı bir yaşam için gerekli olan protein, demir, çinko, kreatin ve diğer bileşenler açısından mükemmel bir kaynaktır.
Yazı böyle devam ediyor. FHM'in burada ki bakanlıktan kastı yanılmıyorsan İngiltere' de ki bakanlıktan bahsediyor. Her neyse benim aklıma takılan konu şu oldu. Günde 1 kuzu pirzola yada iki parça biftek veya üç parça jambon ne kadar yeterli ? Bu günlük ihtiyaç normal spor yapmayan kişiler için düzenlenmiştir.
Fakat bu kurala uyduk diyelim 1 kuzu pirzola ile insan doyar mı ? Bana çok mantıksız geldi açıkcası, fazlalığı sağlıksız olabilir o ayrı konu.