Balık Sağlık Mıydı?

pull arkadaş öncelikle geçmiş olsun dediğin için sağol.
ben balıktan kalp hastası oldu demedim, sadece okadar balık yemesine rağmen kalp damarlaı çok tıkanmıştı dedim, babam sigara kullanmaz içki içmez, sağlıklı yaşar vs vs vs
buna rağmen hastalığın önüne geçemedi.
genetik olduğunu düşünüyorum

yine tekrardan geçmiş olsun diyorum. ama evet genetik yatkınlıkta bundan buyuk payı var.gazetelerde yakın çevrenizde duydunuzmu bilmiyorum ama bazı ailerler var mesela genelde birçok ferdi kalpten gitmiş. bu çok kötü bişey gerçektende ve üzücü. ama ne yazıkki böyle şeyler var. tekrardan çok geçmiş olsun.

balığın pişirilme yöntemini vurgulamamda bundandı aslında. çiçek yağlarıyla tavada kızgın ateşte pişen balık çok yuksek oranlarda trans yağlar oluşmaya başlar. ve bu yağlar vücut dokularında iltihaplanmaya ve kalp damar tıkanıklıklarına sebeiyet vermektedir. dolayısıyla balıktan asla korkmayın bol bol yiyebilirsiniz. ama o kıymetli gıdayı kızartarak mahvetmeyin. ızgara yapın yada buğulayın.

benim babam her gün abartısız her gün balık avlardı, çok sportifti
o zamanlar hatırlıyorumda etrafımdaki en kaslı ve yağsız vucut babamdaydı, serpme taşırdı kollar o biçim kaslıydı, bisiklet sürerdi işe öyle gidip gelirdi, şimdi 60küsür yaşında halen kaslı ve sportif bir görünüşü var
her gün balık avlar ve taze taze yerdi
bildim bileli her gün yiyordu her gün yemesede illlaki haftanın 5 günü yerdi.
balıkçılar bile babamkadar balık yememiştir.
ama 45 yaşında kalp krizi geçirdi
dedilerki kalp damarlarının bisürüsü tıkanmış. yaşaması mucize bi çok damar tılkanmış dedi doktorlar
hani spor balık vs vs faydalıydı
yani anlamak mümkün değil
şimdide diyorlarki balık yeyin kollsetrol vs vs bi sürü şey söylüyorlar
ha göz göre göre inorganik yapay yağlar, erimeyen katı yağlar vs yersen elbetteki damarların tıkanır
ama biçok tartışmalı konuda halen neye inanacağımız belli değil
görünüyorki bi çok şey yalan

Balığın yaptığını nereden biliyorsun

Balık faydalı ama doğru zamanda, doğru miktarda, doğru balığı tükettiğinizde faydalı.

Tavada bol yağla kızarmış balık pek iştah açıcı olabilir, ama iştah açıcı olduğu kadar damar tıkayıcı da olabilir.

Ayrıca, dünyanın en iyi besinini tüketseniz bile tekdüze beslenmek insan sağlığı açısından berbat birşeydir. Mümkün olduğunca çeşitli, dengeli ,kaliteli beslenmek gerekir.

Saygılar...

omega3 yağ asitlerinin insan için vazgeçilmez olduğu bilişmsel oalrak kantılanmıştır. bunun üzerine yayınlanan bu tip yazılarda kasıt aramak lazım. en azından gidin sürekli balıkla beslenen toplumlara bi bakın. gözünüzde mi görmüyor. norveçte ortalama ömür 80 yıla ulaştı. eskimolar sadece alık yiyerek yaşadıkları dönem hiçbir kalp hastalığı görülmedi. siz iyimisiniz. bu tip yalan yazıları lütfen yayınlamayın.

Back
Yukarı