Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
fitnessa yeni başlayacağım.Sadece aletlerden yararlanma imkanım var.Diyeti hazırlayacak hoca yok.
177 boy 85 kilodayım. (vücut tipim mezomorf)
Günde 2 saat yüzme ve 3 güne 1 koşuya çıkıyorum.
Bana diyet listesi yapabilir misiniz?[DOUBLEPOST=1434115698][/DOUBLEPOST]UP
İlk önce diyet programı yapabilmek için günlük kalori ihtiyacını hesaplaman lazım bunlarıda öğünlere bölmen lazım tavsiyem min : 4 max : 6 . Bunları nasıl ayırırsın mesela : Kahvaltı -> 1.Ara öğün -> Öğlen Yemeği -> 2.Ara öğün -> Akşam . Tavsiyem akşamları karbonhidratdan uzaklaş biraz . Sık ye ama az ye . Sabah aç karnına yaparsan yağ yakımın için iyi olur . Şeker i kes sebebi insülin seviyeni artırıp daha hızlı bir şekilde acıkmanı sağlar ve şekerli besinlerin kalorisi genellikle yüksekdir boş besin olur onlarda . Hamur işlerinden uzaklaş çünkü sindirimi 2 gün . Tuzdan uzaklaş çünkü gereksiz su yu bedende tutar . Antrenmanlardan 2 saat önce karbonhidrat tüket . interval antrenman ı öneririm çünkü bunu yaptıkdan sonra nefes alış verişin bile yağ yakmana yardımcı oluyor . 20 kilo başına 1 litre su içmelisin antrenmanlarında en az 1 litre su tüketmelisin . Su metabolizmayı hızlandırığı için yağ yakımına yardımcıdır . Sabah uyandığında 1 ılık su ve 1 bardak limonlu su iç limonlu su metabolizmaya yardımcı olur. Yardımcı olabildiysem sevindim iyi günler