CLA VE L-CARNITINE BİRLİKTE KULLANIP KONDİSYON BİSİKLETİ ALSAM 8 CM YAĞ ERİTİR MİYİM?
ozaman siteyi arastıracak hareketlere bakcak her seferinde her kişiye eğzersiz söylenirse tembelik değilmi sitenin güzeliğinide anlar dolaşın görsün hareketleri. öyle kolay yoldan ekmek yokbiglord dedi:arkadaşın sordugu sorunun cevabını bilmiyorum, hala ogrenemedim ve gerçekten merak ediyorum.
lakin benim dikkatimi çeken farkli bir olay var.
soruyu sorana alakasız cevaplar verilmiş. kendisi diyorki "zayıfım ama basenlerimde yağ var" biriside ordan çıkmış "rejim yap" diyor. bi kişide çıkıp hangi egzersizleri yaparsa o bölgenin çalışacagını, hangi hareketlerle o bolgenin eriyecegini söylemeli.
soruyu sorana alakasız cevaplar verilmiş. kendisi diyorki "zayıfım ama basenlerimde yağ var" biriside ordan çıkmış "rejim yap" diyor. bi kişide çıkıp hangi egzersizleri yaparsa o bölgenin çalışacagını, hangi hareketlerle o bolgenin eriyecegini söylemeli.
Arkadaşın yorumuna katılıyorum.
Madem vücüttaki yağlar her bölgeden aynı seviyede azalıyor, Neden 80kg dan 65 kg'a düşen birinin kalçalarında en ufak bir değişiklik olmuyor.(Tanıdığım birisi) Bu noktada biz acemileri biraz daha aydınlatablirmisiniz.
Popomun arka kısmında çok fazla yağ var. Ama bir iki yıllık değil kendimi bildim bileli. Sanırım yapısal bir sorun çünkü vucudumun üst kısmı gayet iyi durumda. Son 1 aydır haftada 4 gün salona gidiyorum,15dk bisiklet,15 dk koşu,10dk twister yapıp 4X12 olarak 12 ayrı hareket yapıyorum,yediklerime dikkat ediyorum.Haftada 10 saate yakın spor yapıyorum ama 1 kg bile veremedim. Basenlerimdede hiç değişiklik olmadı. Hoca sabret diyor ama sabretmek için biraz ışık görmek gerekiyor. Değişiklik olmayınca insanın çalışmaya iştahı kalmıyor. Sizce bu şekilde çalışırsam ne kadar sonra değişiklik olur. Son çare lipo olacak herhalde![]()
Arkadaşın yorumuna katılıyorum.
Madem vücüttaki yağlar her bölgeden aynı seviyede azalıyor, Neden 80kg dan 65 kg'a düşen birinin kalçalarında en ufak bir değişiklik olmuyor.(Tanıdığım birisi) Bu noktada biz acemileri biraz daha aydınlatablirmisiniz.
Diyet esnasında aşırı kortizon salgılanması bu duruma yol açar. Kortizon tedavisi gören hastalarda vücuttaki toplam yağ miktarı azalmasına rağmen kalça ve bel bölegesinde yağ birikmesi olur. Buna tıp dilinde "fat mobilization" denir. Yani yağların transferi. Aşırı kalori azlığında vücut alarm sinyalleri verir insan genetiği doğrultusunda vücut kortizon hormonu ile mecburen yağ ve proteinleri enerjiye dönüştürürken kalça ve bel bölgesindeki yağları sona saklar. Kortizon kasların da kaybına yol açtığı için diette kortizol kontrolü çok önemlidir.
2 ayım bitti.Son 1 aydır haftada 4 gün 60dk cardio,1 saatten fazla aletli jimnastik yapıyorum. 77kg'dan 75'e düştüm. Vucut ölçülerimde ve şeklimde baya değişme oldu. Göbek falan gitti ama kalça ölçüm hala aynı. Acaba yanlış yaptığım bir şeylermi var. 2 ayda 1 cm de olsa değişme olması gerekmezmiydi. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
Bel:90--86 Mide: 99--90 Omuz:113--112 Kalça:94--94