Basketbol mu İp atlamak mı ?

Boy uzamasına hangisi daha çok yardımcı olur ip atlamak mı yoksa basket oynamak mı ona göre yapıcam da yardımcı olursanız ? :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:27 ----------

Yardımcı olabilicek yok mu ?

Boyu uzatan zıplamak değil mi sonuçta ?
Basketbolda zıplıyoruz fakat ip atlarken daha çok zıplıyoruz

En iyisi yüzmek.Hazırda yaz gelmiş bi düşün derim.Yaşını bilmiyorum tabi boy uzamasının olup olmayacağı yaşına da bağlı.

Son düzenleme:
Yaşım 16 ve boyum 174 doktorlar doğduğumda 180 üzeri olucağımı söyledi daha çok uzamak için uğraşıyorum bende :)

Basketbol oynuyacam tamamdır yaırndan itibaren başlıyıcam boyumu ölçtüm bu arada şuan 172 miş teşekkür ederim hepinize

tabiki basketbol..boyun uzamasını sağlayan zıplaman değil basketbol oynarken uzanman esnemen aynı zamanda bir spor yapıyor olmandır..
bu arada basketbol oynamak için salon gibi bi imkanın varsa onu kullanmalısın beton zeminde zıplamak diz eklemlerinde sorun yaratabiliyor..sonuçta beton tartan pist yada ahşap zemin gibi sana yumuşak inişler sağlamıyor..gerçi ben uzun süre sokakta deli gibi basketbol oynadım bi sıkıntı çekmedim :) ama yinede seni bu konuda da uyariyim istedim..

kardeş bunlar hikauye gibi geliyor bana bak
bence benim yaş 15 boy 170
barfiks demirine tepe t aklak asılı kal + amuda kalkıp dur bir duvara dayanarak + düz asılı kakl barfiks demirine + birde 100 m yada daha fazla yapabiliryorsan aşırı derecede hızlı koş
tamam dır
bak ben
bunları 1.5 ay uyguladım 3 güne bir birde
ilk başta boyum 1 67 diydi şimdi 170 :) ama artık bıraktım arada yapıyorum asılı kalcak bi demirim yok malesef kapıda asılıyordum ben :( :( + zamanım olmuyor şu anda of :(

O dediklerine bende başlıyacam şimdi fakat 5 ay kadar felan vucud geliştirdim 80 li kglarda çalıştım boyumun durmuş olmasından çok korkuyorum cidden seneye bidaha ölçücem inşallah durmamıştır yoksa boşa bu kadar emek :S

O dediklerine bende başlıyacam şimdi fakat 5 ay kadar felan vucud geliştirdim 80 li kglarda çalıştım boyumun durmuş olmasından çok korkuyorum cidden seneye bidaha ölçücem inşallah durmamıştır yoksa boşa bu kadar emek :S

80 kg de hafife alınacak bir şey degil ama git bi doktora ölçüyorlar plak kapanmış mı kapanmamışmı bi ölçtürsen iyi olur :)

Epifizlerin kapansı kolay bir iş değil.

Niye hangi hareketleri yaptınki.Squad mı bide 80 kg , kapanmasını düşünmen için ağırlığının 2 katı falan kaldırman lazım 2 katı kaldırsan bile kapanacağı kesin değil.Ve bu 1 kere kaldırmakla değil tabiki.

Ve 16 yaşındasın epifizlerin kapansı hayli zor.

Epifizlerin kapansı kolay bir iş değil.

Niye hangi hareketleri yaptınki.Squad mı bide 80 kg , kapanmasını düşünmen için ağırlığının 2 katı falan kaldırman lazım 2 katı kaldırsan bile kapanacağı kesin değil.Ve bu 1 kere kaldırmakla değil tabiki.

Ve 16 yaşındasın epifizlerin kapansı hayli zor.

Yok ya hayır bench presste felan 85 e çıktım squat bilerek 50 yi geçirmemiştim ama omuz press 65 felan yaptım oturarak sorun olur mu yani boy uzamam durmuş mudur ve bunu öğrenebilmem için hangi doktora gitmem gerekiyor ya

Haha bench press boyu kısaltırmı

Yok kardeşim sen kafanı yorma yukarda yazdığımı yine oku

iyi sporlar

Ya bu plak testini hangi bölümde yaptırcaz bilen arkadaş varsa sevaba girer vallaha :)

aynen ya bende onu sorup duruyorum bu plak testi hangi bölümde yapılıyor birisi söylesiin :)

Yok ya hayır bench presste felan 85 e çıktım squat bilerek 50 yi geçirmemiştim ama omuz press 65 felan yaptım oturarak sorun olur mu yani boy uzamam durmuş mudur ve bunu öğrenebilmem için hangi doktora gitmem gerekiyor ya

kapanmamıştır ya bencpres ten bişey olmaz
olması için omurgaya dik bi agırlık olması lazım ve zaten yaş 16 kapanma gibi bir şey düşünme oturarak da y apmışşın bişey olmaz bu kadar takma sen benim dediklerimi yap :)

Artık şu boyum kısa kalırmı muhabbetlerine bir son verilse iyi olucak, forumda başka konu konuşulmaz oldu. Defalarca yazılıp çizildi, millet üşengeçliğinden iki dakika araştıramıyor.

Back
Yukarı