Hatta normal zamandan daha bile yüksek olmalı...
Ben yukarda örnek verirken o yüzden sevgilim 1,5 - 2 arası alıyor dedim. Normal çalışma ve gelişme dönemlerinde 1,5 - 1,7 gibi giderken, yağ oranını düşürmek istediği zamanlarda kilo başına 2grama çıkıyor.
Konuya ek yapmak istiyorum. Full squat, sumo deadlift, walking lunges. Bunlar yukarda da belrttiğimiz gibi bayanların kalça-bacak bölgesinde mucizeler yaratan hareketler. O bisikletleri, koşu bantlarını, yok işte merdiven çıkma aletlerini falan boşverin. (boşverin derken bu saydığımız hareketlerin etkisi yanında esamesi okunmaz anlamında. yoksa tabi ki kardio için kullanılır)
Bir de kişisel tavsiyem göğüs bölgesi için sert incline press olacak. Göğüs anatominiz biraz da iyiyse oldukça dik ve sıkı bir görünüm kazandırabilir. Fly'ları da önemseyin. Ama bu kısımda önemli faktör yağ oranını çok düşürmemek. O zaman dolgun görünüm kaybolabilir. Sınırda ve kararında seyretmek iyi olacaktır.
İri göğüslü bir bayansanız, omuzda preslere ve lat raise'lara dikkat edin. Bayanda geniş omuzlar göğüs bölgesini iyi taşıyor. Emin olun atletik görünümlü çoğu erkek için de omuzları güzel ve (bir bayan için düşünerek) geniş omuzlu bayanlar her zaman çok daha etkileyicidir.
Onun haricinde bir erkek olarak ben bayanların alt sırt/bel bölgesine dikkat ederim. Ama burası için birşey yazmaya gerek yok çünkü deadlift ve squat'lar o bölgeyi yeterince sert vuracaktır.
Konu protein ama çalışma adına da birşeyler yazmak istedim. Bayanlara genelde çok yüksek tekrar ve bol bol kardio verilmesi tamamen "saçmalık". Sert çalışın, kaslanın. Kas kütleniz arttıkça harika görüneceksiniz. Parça parça ve damarlı kaslara sahip olmayacaksınız. Yağ oranınızı kararında tuttuğunuz sürece o kazandğınız kaslar size sadece güzel vücut hatları olarak geri dönecek.