Whey protein ve amino asitlerin zararli olduğu yönünde, oldurecegi,felc edecegi,kansere neden olacagi gibi bircok yazi ile karşılasiyorum..her yerde bu tür yazilar dolaniyor..steroidlerle ilgili olsa bu yazilar biraz inandirici olabilir..
Ama;vucut gelistirmede bilenler bilir 90 li yıllar pro bodybyilderlerin en yogun steroid kullandigi yillardi,devasa kutleler, bicak gibi keskin yagsiz kaslar olustu.
Hatta 1993 yilinda dorian yatesin %2 vucut yagi ile 250 poundu gecen ilk sporcu oldugu bile soyleniyor..
Kullandiklari suplementlerin ve steroidlerin sinirsiz olduğu bir donemdi,ama o adamlarin hepsi hayatta,shawn ray,dorian yates,kevin lavrone ,paul dillet ,dexter jackson (hala yarisiyor),lee priest vs..
Olenler de oldu ama onlarda cildirmis sporculardi (andreas munzer ;gunluk 50 tablet stanazol,40 tablet halotestin 40 tablet danabol vs)
Bu adamlar ölse,kansere yakalansa bu kullandiklari steroidlerle suplemntlerle cok surpriz olmaz ama yine de hayattalar..
Suplemnt konusuna donecek olursak ,öldürdüğü, kanser yaptigi,als yaptigi ile ilgili net bilimsel veriler konulmali,yoksa en basit bir ilacin prospektusunde bile onlarca risk taşıdığı yaziyor ki bu ilaclarda herkese kullandirilan ilaclar..
Baska konuda da yazdim,yilda 110 bin kisi sigaradan Turkiyede ölüyor..(saglik bakanligi kaynak)Türkiyede spor yapan yuz binlerce kisi var,suplementlerde satildigina göre kullanan da bir o kadar cok ,whey protein le veya amino asitle ölen kac kisi var? Basina birkac kisi yansidi ama bu kisilerin whey proteinle olduklerine dair bir belge,rapor yok görmedim de!