Bekci`nin Resimli Yag Yakim Günlügü!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bekci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tebrıkler kardesm.boel bı sonuc alcagnı blıyodm..genellıkle ne yedıgını yazarmsn :)

tebrıkler kardesm.boel bı sonuc alcagnı blıyodm..genellıkle ne yedıgını yazarmsn :)

Ciko-nat??Sennn nerelerdesin?bayram tatilini uzattin galiba:)özlettin kendini:)Neyse Hosgeldin!

Ne yedigime gelince aslinda okadar basite indirgedimki artik yediklerimi kalori hesabi bile yapmiyorum,cünki neredeyse yediklerim hergün ayni seyler.
sabah ögle diye ayirmadan yaziyorum bütün güne dagitarak yediklerimi.

500 gr.Tavuk gögsü
300-400gr lifli sebze(Brockoli,Taze fasulye,Kabakv.s,v.s)haslama olarak ogün ne varsa.
250 gr.yagsiz yogurt
1 adet meyve(seftali,elma)
1 ölcek protein tozu(antremman sonrasi)
tatli krizi tutarsa bi avuc kuru üzüm oda aksam 7 ye kadar ondan sonra yok
200 gr lor
mevsim salatasi,yada domates salatalik v.s.vs
100 gr bulgur,yada pilav yada makarna(genelde bulgur daha doyurucu)kuru pismemis agirligi.
bukadar bu yazdiklarim degisebiliyor ama bu yazdiklarimi sabah öglen ve aksama sen dagitabilirsin toplamdada 1500 kalori civari ve hic aclik yok sadece son zamanlarda artan tatli krizi.ben bunu 1800 kaloriye tamamliyorum.bunlarin yanina baska seyler yiyebiliyorum mesela dün bi tane ülker halley yedim:):)yemeklerim yagsiz tuzsuz felan da degil az kullaniyorum ama kullaniyorum.Bulgur pilavini 100 gr yapiyorum ama icine sogan,domates biraz salca v.s ilave ediyorum kalori olarak degil fakat hacim olarak cogaliyor.biraz eriste karistiriyorum bulgura yani lezzetli yiyorum.günde salata yemekler v.s 10-15 gr zeytinyagi kullaniyorum.Tavuk cok yavan oluyor mesela sebzelerle harmanliyorum,mantar atiyorum hafif zeytin yagi,en son pismesine yakin soya sosu döküyorum harika bir lezet yakaliyorum-özellikle soya sosunu tavsiye ederim pismesine yakin tavuk sebze karisimina dök biraz daha kaynat tuz baharat sakin dökme soya sosu o isi görüyor.hem proteini yükseliyor hemde lezzeti
afiyet olsun.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 07:38 ----------

Dün yasadigim olay bana birsey daha ögrettiki,tok karina öyle yemek yedikten 2 saat sonra antremman yapmak bana göre degil.Dün 12 gibi 100 gr.bulgur ve 200 gr tavuk gögsü yedim 14;30da idmandaydim ve halsizlik bitkinlikten antremani yarida kestim.Kolumu bile kaldiricak halim yoktu.Sartlarsa antremman icin oldukca uygundu iki günlük off günün ardindan,2 saat önce yenilen güzel bir yemekten sonra oluyor bunlar.Bundanda benim ac karinla antremmanlarimi yapmam gerektigini cikardim sanirim bu iki saat önce yemek olayi benim icin gecerli degil belkide sindirimimim daha yavas calisiyor.Bunu ilk kez degil daha öncede bikac kez yasadim.Büyük hevesle gidip basladigim antremmani normalden cok daha az agirliklarla yarim saat olmadan biraktim.Ben daha fazla agirlik diye cirpinirken vücudum sakin haa sakatlanirim sinyali veriyordu .Gecen haftaki ac karina yaptigim bol pump lu bol enerji patlamali antremmandan eser yoktu.

hosbulduk bekci :) bayram uzun surmedı modemde sorun vardı gıremıyodum ve sık ıbı dıyet hazırlıgındayım.. karın kasları kendını gostermeye basladı artık pc ye bıle oturasım gelmıyor. :) buarada tebrık ederm valla yedıklernde cok guzel..bende makarnvs kestıgım ıcın bulgur yıorm cok ıyı tadı ve yararı acısından..burda brokolı vs. bulamadıgımdnn yıemıorm sanslısın bu yonden :) basarılarının devmını dılerm kardsm :)

Dün isten sonra yine antremana gittim,bu sefer en son saat 11 de yedim,hafif bir bacak antremmani yaptim isinma haric 5 set squat,4 set Leg Press ve bikac makinada bacak calisarak antremmani bitirdim,ardindan 25 dakika kardio.Cokda verimli gectigini söyliyemem yine bir gücsüzlük yine bir antremman istahsizligi vardi buhafta yasadigim bu durumdan sonra kafamdaki bu sorulara cevap bulmam gerekiyor.Bu yazdiklarimin dogrulugunu yada yanlisligini ilerki günlerde görücem.Bu arada yorumlara acigim.

-Vücudum yorgun ve gercekten bir molaya ihtiyaci var.??
-Tatil moduna erken girdim.??
-Diyetimin 5.haftasina kadar nitrix ve cellmass kreatin kullanmistim onlari birakmamin bir etkisinimi yasiyorum??
-Kreatinin bana bir etkisi olmadigini düsünüyordum acaba varmiydi??
-Son 3 haftadir Kreatin kullanmiyorum kullanmiyorsam ve kreatin kaslarda su topluyorsa ve bu 3-5 kilo bir fazlalik yapiyorsa bu suyu vücut tekrardan ne kadar sürede kaybediyor??
-Eger ben kreatin kullanimindan dolayi su aldiysam neden bir su kaybina dayali ani bir kilo kaybi olmuyor?
-Tamamen piskolojik aslinda ben antremana degil piskolojik olarak sahile güneslenmeye gidiyorum??:):)
-Metabolizmada bir yavaslama sözkonusu buna bagli yorgunluk halsizlik??.
-Diyetten dolayi KH eksikliginden Glikojen depolarimda eksilme var ve vücut savunmaya gecti.??Bu kücük bi ihtimal tabiiki??
-Overtraning olmaya basladim??

Yeni dönem antremmanlarim icin bu sorulara cevap bulmam gerekiyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:41 ----------

Tamamen bir genelleme yaparsam,yani VG ye basladigim aralik ayindan itibaren 9 ay i geride biraktim.Bu 9 ayin ilk 3 ayi isinmayla kardioyla gecti(subatta islerim dolayisiyla 3 haftalik bir ara da var) yani vücudu alistirma hafif agirlik bol kas agrilari ve bos zamanlarimin büyük kismi arastirip okuyarak forumlari takip ederek gecti bilgi birikimi yaptim mart ayindan itibaren düzenli bir program ve beslenmeye gectim,23 hazirana kadar 4 ay düzenli beslenip az biraz yapilanmaya calistim fakat hata yaptim kilo almaktan korktum az kalori aldim,23 hazirandan itibaren yag yakimi icin diyete basladim ve su an da bu gündeyiz.Aslinda bu gecirdigim 9 ay her konuda bir baslangic ögrenme ve bu ögrendiklerimi deneme süresi oldu,bundada az biraz basarili olduguma inaniyorum.Süre bu spor icin cok kisa oldugu icin gelismeler tabiiki harikulade degil,özelliklede benim yasimda,fakat beklentilerimin üzerinde bir sonuc elde ettim.Henüz baslangic asamasindayim ve bu özellikle son 6 ayda yaptiklarimi uzuuun vadeye yayabilirsem harika sonuclar alabilecegimi gördüm.10 yillik yag birikimini 9 aylik spor ve 2 aylik diyetle eritilemicegini zaten coktan ögrenmistim:):):)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:43 ----------

Bundan sonra ne olucak derseniz;durmak yok bi süre ara verip dinlenicem gercekten ruhen ve bedenen yoruldum,bukadar yorulma sebebimde cok calisma cok antremmandan degil bilgi eksikligindendi,o yüzden bunlari okuyan bütün arkadaslara önce bilgilenin ögrenin diyorum.

Birazda bundan sonra olucaklara ve yapmak istediklerime göz atalim
bu aranin sonunda antremmanlarima tekrardan baslicam fakat ilk iki ay güc antremmani yapicam.Vücudumun temeli yeterince güclü degil.Yani temel hareketlerden olusan bir güc antremmani programi yapicam.
Squat,deadlift gibi temel hareketlerden olusan bir güc programi olucak ama su an tam sekillendirmedim sadece güce dayali bir program hazirlicam.
Bacaklarimin iyi oldugunu ve hatta cok güclü oldugunu felan sanirdim fakat bu gecen 9 ayda aslinda bacaklarimin bir hic oldugunu farkettim.Squatta 80 kiloda takilip kaldim.deadlift desen ona keza,yani güclenmem lazim.2 ay yada daha fazla bir süre sadece bu hareketlerden olusan ilave barfix v.s hareketlerin olacagi 2 yada 3 aylik bir program olucak,haftada 3 günlük.

Bacaklarim cok ama cok gücsüz üst bölgeme nazaran,yani benc de squattan fazla basiyorum o yüzden ters olan biseyler var.Bunun yaninda olumlu olansa ilk basladigimda 0(sifir)olan barfix sayisi nizami olarak su anda 20.
Asagida resimlerimi eklicem ordada görülücegi gibi bicepslerde omuzlarin gerisinde kaldi.Bicok kez burdaki arkadaslardanda okudum omuz konusunda problem yasadiklarini fakat bende aksi bir durum oldu omuzlar biceps in önünden gidiyor omuzlar güzel gelismisken,bicepslerde ilk 4-5 ayda 4 cm lik bir büyüme olup 40 a ulasti ve öyle kaldi son 4 aydir tik yok.Tabiki bunun son 2 ayi diyet,su an bir gerileme bile olmus olabilir iki haftadir ölcmüyorum cünki.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:48 ----------

Bu gecen sürede,vücudum hakkinda bikac seyde ögrendim,kilo almaya cok müsait olmama ragmen vücudum gelismeye müsait,ve bicimlenip sekillenmeye meyilli.Karin kaslarim biraz bicimsiz gibi sanki ama tam cikinca belli olur simdi pek bisiy belli degil seneye bu zamanlar daha iyi yorum yaparim bu konuda:):):) Gögüslerim cok güzel tepki veriyor ve sekilleniyor,gögüs genetigim iyi,yani ben öyle düsünüyorum:):)

Bu yorumlari aklima geldikce parca parca yapiyorum.Kendimi ilk elestiren ben oliyim dedim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:55 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:50 ----------

Bu sabahki sürpriz:)

Bunlar sonuc resimleri yani simdilik:)

incelmemekte inat eden Bel:):)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:55 ----------

En tazesinden,az önce cekilenler:)

Abi söylediklerinin hepsi olabilir, ben derim hep diyorum, içgüdüsel çalışmak lazım. Bazen bilimsel veriler yetersiz kalır. Bana sorarsan senin 1 hafta vücudunu dinlendirmene ve dilediğin gibi yemek yemeye ihtiyacın var. O bir haftadan sonra 1 ay içinde mükemmel yağ yakarsın diye düşünüyorum. Sen de artık biliyorsun bu işi, ama bir kere benim dediğime kulak ver, içgüdüsel antrenman mükemmeldir. Gerçi vücudu tanımak lazım bunun için... Ve genellemeleri şahsen sevmem. Mark Whalberg Pain&Gain filmi için hacim yaptı, ve diğer filmi için 1 ayda 14 kilo verdi. Herkes bir şeyler biliyor, ama ben kişinin kendi vücudunu en iyi doktordan bile iyi tanıdığına inanıyorum.

Başarın da takdire şayan, vücut anatomin güzel... Yaşına da pek takılmışsın abi, Pain&Gain dedim, Dwayne Johnson'a bak bir, senden 1 yaş büyük sanırım. :) Gayet iyisin, en az 15 senen var bana sorarsan :) Bol şans.

Abi söylediklerinin hepsi olabilir, ben derim hep diyorum, içgüdüsel çalışmak lazım. Bazen bilimsel veriler yetersiz kalır. Bana sorarsan senin 1 hafta vücudunu dinlendirmene ve dilediğin gibi yemek yemeye ihtiyacın var. O bir haftadan sonra 1 ay içinde mükemmel yağ yakarsın diye düşünüyorum. Sen de artık biliyorsun bu işi, ama bir kere benim dediğime kulak ver, içgüdüsel antrenman mükemmeldir. Gerçi vücudu tanımak lazım bunun için... Ve genellemeleri şahsen sevmem. Mark Whalberg Pain&Gain filmi için hacim yaptı, ve diğer filmi için 1 ayda 14 kilo verdi. Herkes bir şeyler biliyor, ama ben kişinin kendi vücudunu en iyi doktordan bile iyi tanıdığına inanıyorum.

Başarın da takdire şayan, vücut anatomin güzel... Yaşına da pek takılmışsın abi, Pain&Gain dedim, Dwayne Johnson'a bak bir, senden 1 yaş büyük sanırım. :) Gayet iyisin, en az 15 senen var bana sorarsan :) Bol şans.

Ben o 1 haftalik dinlenmeyi 4 hafta yapicam:):)Yarindan itibaren 4 hafta tatildeyim:):)sadece deniz sahil ve günes olucak:)yüzme olucak:)ha yemek konusunda diyet yapmicam hersey yicem ama abartmicam 4 hafta böyle gecicek:)sonra tekrar gözden geciririm:)

hsıogeldın bekci :) benımde 1-2 kg fazlam kaldı gıdıyor ınsa yakında.. bende antrenman dan 2.5 saat once hatta 3 saat once yemeyı tavsıye ederm..ha yersende yemekten once turk kahvesı matebolızmayı akıllandırır :) bende baklavalarımı senınkı gıbı bıse hem baklava seklınde hemde tırtıllı degısık bıse :) bende yakında before after yapıcam az kaldı :)

hsıogeldın bekci :) benımde 1-2 kg fazlam kaldı gıdıyor ınsa yakında.. bende antrenman dan 2.5 saat once hatta 3 saat once yemeyı tavsıye ederm..ha yersende yemekten once turk kahvesı matebolızmayı akıllandırır :) bende baklavalarımı senınkı gıbı bıse hem baklava seklınde hemde tırtıllı degısık bıse :) bende yakında before after yapıcam az kaldı :)

vay ciko naber?yoksun sende epeydir bisiy yazmamissin.Senin adina sevindim noldu simdi kac kiloydun ne zaman baslamistin ve simdi kac kilosun?
Ben tatilde öküz gibi hiic cüüüs demeden yiyince 3 kilo kadar almisim vücudum birazda yaglandi.Bunun hepsi yag digil tabiiki biraz da su toplamis olabilir vücudum.ama cok dert etmiyorum antremmanlara basladim diyet yapmiyorum sadece temiz besleniyorum detaylari daha eklicem yeni bir program hazirliyorum kendime hem antremman olarak hemde beslenme olarak pazartesi baslicam yeni programa 9 aylik bir program.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:02 ----------

Evet tatil bitti,bu haftayi hafif bikac antremmanla gecistirdim salonda isinma turlari attim
Bugün aynalarla derttlestik birazda tatilde yaglanma oldugunu söylediler bende okadarda olur desemde kafama takmadim degil hani

Bu basligi yapmaya calistigim definasyon diyetim icin acmis olsamda yeni bir baslik acmadan forumu kirletmeden bu baslik altinda günlük tutar gibi yazmaya devam edicem,hem arkadaslarla burdan tartisma firsatimizda oluyor.

Bu sezonki amacim su cam yarmasi gibi duran bel kismini inceltmek olucak.10 cm lik bir incelme lazim.saglam temiz beslenmeye devam edilicek,tek fark kalori sayilmicak.tabiki definisayon daki kadar az kalori almicam.mart nisan ayina kadar böyle devam edip daha sonra yine SIKI bir definisyona girebilirim ama su an icin cok erken.

Yukarda yazdigim gibi neredeyse her türlü suplementi kullandim denedim kendi kendimin denegi oldum,okadar detayli bir suplement kullanimim olmucak.whey,creatin,ve glutamin olucak buna birde casein ekliyebilirim gerekirse ama yatmadan önce bisey yiyip icme taraftarida degilim.

Birde antremman konusu varki hic sormayin napicam nasil bir program uygulucam bilmiyorum,hic bir fikrim yok.Simdiye kadar uyguladigim 4gün ikiser kas gruplu anremman i artik bi kenara birakip yeni bir sekil vermem gerek.Bu sekillendirme sadece kas grubu olarak olucak yoksa o kas grubu icin hangi hareketleri kac set giricegimi salona girene kadar kararlastirmiyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:13 ----------

Sanirim benim icin squat bitti,bu tatilde sag kalcam yine alarm verdi,dikkat etmek zorundayim bu yasta protez bir kalca istemiyorum.Bacak antremmanlarim bundan böyle büyük ihtimal squatsiz gecicek.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:16 ----------

Pazartesi itibariyle uygulamayi düsündügüm antremman ve beslenme programi söyle olucak.

Simdiye kadar bir büyük bir kücük kas grubu olarak her antremanda iki kas grubu girerek haftada 4 antreman yapiyordum.yeni sistemimde büyük kas gruplari tek girilicek söyle bir program düsünüyorum.Haftanin günleri degilde 1. gün 2. gün diye gidicek cünki bu hafta gögüs pazartesiyse gelicek hafta persembeye denk gelebilir.
Haftada 4 en fazla 5 antreman yapmayi planlayarak.
1.gün:Gögüs
2.gün:Bacak
3.gün:én ve arka kol
4.gün omuz,Trapez
5.gün:Sirt Kanat
bunlarin yerleri degisebilir,arada bir gün off olabilir ama bunu kendi vücudumun durumuna göre ayarlicam kaslarin yorgunluk durumuna göre.bu sira bitince tekrar basa dönülücek.
Böyle birsey yapmamin sebebiyse büyük kas grubuna daha siddetli antremamnlar yaptirmak.
iki kas grubu girdigim günlerde ilkönce büyük kas grubunu calistirip daha sonra kücük kas grubunu calistiriyordum bundan yeterince verim alamadigimi düsünüyorum ya kücük kas grubuna enerjim kalsin diye büyük kas grubunu yeterince zorlamiyor yada küyük kas grubuna baslayana kadar enerjim kalmiyor.Kisa ve cok siddetli antremanlar olucak.Böylelikle aylardir yerinde sayan ön arka kol u da farkli bir sekilde ikisini birden sasirtip büyümeyi tetiklemek.Böyle bir sistemle kaslara daha cok pump etkisi verebilecegimi düsünüyorum cünki sadece o bölgeye odaklanilicak.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:18 ----------

Antremmanlarda temel hareketler fix tutularak temel hareketlerin arasina diger hareketler serpistirilicek.gögüs icin benc,sirt icin barfix gibi.Antremmanlarimi aynadaki eksikliklere göre yönlendiricem.Mesela üst gögsümün dolmasi gerektigini düsünüyorum bu yüzden inciline benc e daha cok önem verilicek.yani kafamda assa yukari olusan antremman programi bu,bi basliyim daha sonra gelismeleri burdan yazar hep beraber daha iyi sekillendirebiliriz diye düsünüyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:20 ----------

Birde suplement kullanimi var,suplemet kullanimim basit olucak.Sabah kalkinca ve antremman sonrasi whey ve creatin,yatmadan önce glutamin baska bisey kullanmayi düsünmüyorum.Elimde bana bir süre yeticek Preworkout lar var onlari bitiricem yerine almicam bittikten sonra kullanmicam,kaldirdigim agirliklar plasebo mu degilmi bilmek istiyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:23 ----------

beslenmeye gelince,tamamen temiz bir beslenme olucak.Kalori sayimi olmucak sadece temiz beslendigimden emin olunucak.Dogru zamanlarda dogru yicekler yenicek.Beslenmemdede bazi ögünler fix olucak diger ara ögünler cesitlendirilicek.Sabahlari yumurta beyazi,yulaf ezmesi ve buna karistirilmis kuru üzüm ve badem fix bir kahvalti olucak.assa yukari günük 3000 kalori civari almayi planliyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:25 ----------

Bu beslenmeyle gidisata bakicam kilo kontrolü aynadaki görününm kiyaslamasi yapilicak bel ölcüsü önemli bu konuda kilo aliyorum diye telaslanilicagina bel inceliyormu diye bakicam bu sefer.Büyük ihtimal yag oranim düsücek.kas kazanimi olur fakat bunun yaninda yaglanmada devam ederse mart ayindan itibaren ciddi bir define dönemi beni bekliyor olucak.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:46 ----------

önümdeki 8-9 ay böyle görünüyor peki hedeflerim neler.Biraz daha hacimlenmek,yag oranini asagiya cekmek,kolda 42-cm beldede 80 cm yi yakalamak.kol icin 2-3 cm eksigim bel icinse 10cm fazlam var,görüldügü gibi hedeflerim cok abartili ve büyük degil bu sürede buna ulasirim gibime geliyor zamanla hep beraber görücez.Bizeps ve trizepsler cok cekicek bu döemde benden.Aylarca hic büyümediler.Kilo konusunda hic bisiy demiyorum bel 80 olduktan sonra kilom 100 olmus önemi yok bu daha beni memnun eder kas eklemisim derim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:55 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:49 ----------

Bugün kesfettigim biseyi paylasmak istiyorum.Bugün tesadüfen yulaf ezmezi alirken gördüm barindirdigi degerlere bakarmisiniz?bizim icin harika bir ürün,Soya ezmesi;bol protein az KH,100gr inda 40 gr protein 15 gr Lif bulunan bir ürün her zaman bulunmaz.

Optimum whey in bir servisinde 23 gr oldugunu düsünürsek cok cok iyi degerleri var.

Sadece bir porsiyonda(40 gr) 16 gr protein var ki oda bir avuc bisiy.

Yulaf ezmesi OUT
SOYA ezmesi IN

merhaba bekci :) ah ah neler cekıyorum bı bılsen, 2 baklavayı yakaladım dıgerlerını yakalayamadım :) kılo durgunlugu baslamıstı dun baktım 1 kılo gıtmıs sasırdım ama meyersef tartı yanlısmıs doğru sekılde olcturunce 100 gr lık bır yag kaybım olmus okadar :) ah ah o soya ezmesını bırde ben bulsam harıka olcak..antrenman sıstemıne gelırsek hacım kazanmak ıstedıgın yerlerı 3 set yap ve az tekrar fazla agırlıga gir örn: 6 kg - 10-12 tekrar. 10 kg - 7 tekrar vs gibi.. kalori hesabıda bende yapma..ben gunluk 2900 kalorı alarak yagı atıyordum sıkıntı etme yanı 3 saatte bıryıyınce kotu beslensen bıle aylık 2 kılo verebılırsın. :)

Batan sonra okudum bende 100 kilodan 90 a düştüm ramazandan bu yana ama şu simit denilen bölgeler benimde duruyor küçülüyorlar ama gitmiyorlar birtürlü tabi birde ben salona filan gidemiyorum diyet ve koşu bandım birde mekik sehpamla bu mücadeleyi vermeye çalııyorum.

Tebrik ederim bu arada.

Selam!uzun bir aradan sonra BAN im kalkti ve yine burdayim,yaptiklarimi ,degisiklikleri buradan paylasmaya calisicam yine sizlerle!!

Sagolasin cikonat hosbuldum.[DOUBLEPOST=1392602823][/DOUBLEPOST]Günlüge en son 27 eylülde biseyler karalamisim,su andaki durum söyle,bulka devam ediliyor su anki kilom 102 civarinda,bi haftadir grip dolayisiyla antremman ve beslenmeyi aksattim biraz kilo kaybetmis olabilirim.nisan sonuna kadar böyle devam hedef 105kg.

Son düzenleme:
Offf buraya yazmayali epey olmus,burayada bisiyler karalayalim bakalim.
Daha öncede yazdigim gibi eylülden buyana kendimce bulk yapiyorum,bu gecen sürede8-9 kilo aldim,beslenmem mümkün oldugunca temiz ve kalori sayimi yapmadan oluyor sadece protein sayiyorum.Simdiye kadar düsündügüm hep 1 mayisdan itibaren diyete baslayarak az biraz define olabilmekti fakat bu gecen süre zarfinda vücudumdaki degisimler beni bu konuda tereddütde birakti.

Harbi endo oldugumu artik 7 düvel biliyor:) gectigimiz aylara kadar kilo alimim ve ölcülerim hep dogru orantili olarak gitti,yani95 kilo isem 95 de bel ölcüm cikiyordu son bikac aydir bu durum degismeye basladi kilo alimim devam ederken bel kisminda incelme söz konusu su an 101 kilo yum belimin 101 olmasi gerekirken 93 bel ölcüm var.Kiloymus yagmis cok takmiyorum acikcasi sadece aynadaki görüntüme ve ölcülerime bakiyorum.ayna ve ölcüler herseyi söylüyor.Mayisa kadar 1,5 aylik bir sürem daha var bu süre zarfinda bel incelmesi devam ederse ve vücudumdaki yag oraninda görüntü olarak bir azalma görürsem böyle devam ediyem,yani yag yakimini bikac ayda degil 6 ay bir yilda yapicam,amacladigim vücuda sert bir diyet sonrasi degil yasim itibariylede vücuduma zaman taniyarak sert diyetlerden uzak durarak temiz beslenerek 6 ay yada 9 ay gibi bir sürede vücut yag oranimi düsürmeyi düsünüyorum.Bu konuda yorum yaparsaniz sevinirim.

Bu basligin baslarinda gecen yil yapmis oldugum diyette bütün ölcülerim var gecen yil diyete baslama kilosu 94 bel ölcüsü 96,daha su anda kilom 101 ve bel 93 yani bir fark var ve bu pozitif gibi görünüyor.

Beslenme konusunda hic bir problem yok su andaki bilgim beslenme ve suplement kulanim ve amaclari acisindan bu sporu amatör olarak yürütmek icin yeterli ve iyide yaptigimi düsünüyorum.

Antreman konusuna gelince,eylül ekim iki ay compound hareketlerden olusan temel hareketlerden olusan güc antremani yaptim antremanin temelinde sadece Squat,deadlift,barbell row,barfix,benc vardi ve cok faydasini gördüm.2 gün antreman 1 gün dinlenme seklinde yaptim iki günde tüm vücut temel hareketlerden nasibini aliyordu.

Kasim aralik ocak üc ay tek bölge antremani yaptim haftada 5 gün
P.tesi,biceps,triceps
sali:bacak
Carsamba off
pers:gögüs
cuma:sirt,kanat ,trapez
c.tesi:omuz,ardindan 4-5 set squat
pazar off seklinde yaptim
Bu sistemde faydali oldu ölcü kazandim yani cok bisiy degil ama yinede ölcü aldim zayif olan bacaklar güclendi

Subat ayindan itibaren antreman yogunlugunu artirma amacli söyle bir antreman uyguluyorum

P.tesi:Gögüs,triceps,omuz
sali:sirt,biceps,trapez
Carsdamba bacak
persembe off
cuma Ptesinin aynisi
cumartesi salinin aynisi fakat antreman bitiminde yine 5 set squat var
pazar off

Böylece her bölge haftada 2 girildi her bölge daha fazla strese maruz birakildi,bir detay daha ptesi ve cuma ayni bölge fakat farkli hareketler mesela p tesi inciline dumbell benc ise cuma flat barbell benc var bunun gibi.
Fakat bu antreman sistemi cok yorucu oldu iki 3 bölge birden calistirilinca sanki diger yan bölgelere yeterince agirlik verememisim hissine kapiliyorum,mesela gögüs gününde gögüsün ardindan omuz girdigimde omuz press hareketini neredeyse yapmam imkansizlasiyor,cünki omuz zaten pert e yakin bir durumda subat sonuna kadar bu sekilde devam etmeyi düsünüyorum.[DOUBLEPOST=1394752694][/DOUBLEPOST]Nisan ayindan itibaren,bu son antreman programinda ufak degisiklikler yaparak her gün tek bölge girerek kollari pert etme amacli kolardaölcü kazanma amacli söyle bir antreman uygulamayi düsünüyorum.

P tesi Biceps,triceps
sali;bacak
carsamba off
persembe:,gögüs,triceps
cuma;sirt biceps
cumartesi omuz,trapez,squat

sanki böyle bir antremandan daha cok randiman alicakmisim gibi hissediyorum,kollar haftada 2 defa giriliyor böylece bir gün tek diger günler baska kas gurupleriyla degisik bisiy olucak ama faydasi olucani saniyorum kollarim cok inatci cünki.
Gögüs genetigimin yarisi kollarda olsa yeticekti ama yok:)[DOUBLEPOST=1394753007][/DOUBLEPOST]Ay sonu 2 haftalik bir türkiye yolculugu var,türkiyeye gidince beslenme düzenim bozuluyor,zorlaniyorum yani hazir düzen tamamen degisip bir tatil moduna giriyorsunki,birak kalori hesabini baklava hesabi yapmaya kalkiyorsun ama bu sefer cüss demesini bilicem insallah:)[DOUBLEPOST=1394753908][/DOUBLEPOST]Burda bel 96 civari,sanirim aralik ayindan bir resim.

Eklentiler

• bild5.jpg
    bild5.jpg
    79,7 KB · Görüntüleme: 488
Son düzenleme:
hoşgeldin abi, gogusten sonra omzu bence sakıcnalı ornek mı verdın yapıyormusn blmıyorum ama yaparsan ocne omuz gır sonra gogus.. bendeaynı hjataya dusmustum. :)

hoşgeldin abi, gogusten sonra omzu bence sakıcnalı ornek mı verdın yapıyormusn blmıyorum ama yaparsan ocne omuz gır sonra gogus.. bendeaynı hjataya dusmustum. :)
İki haftadır yapıyorum bakalım bu ay sonuna kadar devam edip gözliycem,randıman alamazsam en son yazdığım sisteme dönücem.

Back
Yukarı