Bekci`nin Resimli Yag Yakim Günlügü!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bekci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bunu burada cevaplayacak degilsiniz tabiki ama sizi bu depresif duruma iten baska birseyler var sanirim, yani ben bunun dogrudan sporla ilgili oldugunu sanmiyorum...

Sic Semper Tyrannis
Sporla alakasi kesinlikle yok,spor bu zincirin sadece bir parcasi,zincir bir yerden kopunca diger parcalarlada baglantisi kalmiyor,gecicek insallah.Saglik olsun:)
Dur birazda salliyim,bu yaz yarisma düsünüyordum podyuma cikicaktim ama seneye artik:):):)

[emoji4] [emoji4] zincirden kopan halkayi cikarip iki ucunu yeniden birlestirirseniz daralir, o kopan halkanin yerine yeni bir halka eklenirse ancak eskisi gibi oluyor [emoji6] az once esimle benzer bir sohbetimiz oldu sporla ilgili kizdi bana yapma antrenman bir sure yarismaya gireceksin sanki dedi bende evet yarisacagim dedim kiminle dedi kendimle dedim [emoji4] [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

Buraya bisiyler eklemenin Zamani gelmis;
Ufak sakatliklar ve piskolojik olarak yasadigim mental yorgunlukdan dolayi ara verdigim antremanlara halen baslamis degilim,iki haftaya yakin oldu antreman yapmiyorum,antremanlara tekrardan ne Zaman baslarim bilmiyorum,bu forumdada olmak üzere bircok kez belirttigim üzere bu sporu keyf icin zevk icin yapiyorum ve bu sporu icra etmekten hoslaniyorum,fakat artik öyle degil yani son zamanlarda öyle degil,canim agirlik kaldirmak istemiyor,o Demiri tutmak istemiyor,yada aklima yaa bugün nasil yükleniyim yada bugün biraz daha agirlik artirabilirmiyim gibi düsünceler artik yok,utanmasam salonun önünden gecmemek icin yolumu degistiricem okadar yani:)
önümüzdeki günlerdede antreman görünmüyor böyle giderse,
Hani bütün forumdada yaziyoruz beslenme ve antreman paraleldir bu sporda diye bende onu yasiyorum yani antreman yapmayinca beslenmeyede cok dikkat edemiyorsun,günlük aldigim Protein miktari 80 gr civari,bazi günler belki onuda bulmuyor,sadece KH a dikkat ediyorum fazla KH almamaya en azindan Temiz yemeye calisiyorum.Totalde aldigim kalori miktarida cok düstü,3 gün hic birsey yemesem aclik cekecegimi sanmiyorum,zorlq yiyorum ve günlük kalori miktarim sanirim 1500-1800 civaridir.Olmuyor bir sekilde olmuyor,antreman yoksa beslenme onu takip etmiyor,2,5 kg Kadar Kilo kaybim var 94-95 kg larda geziyorum.Su anda aman kas kaybettim aman Kilo kaybettim v.s düsünmüyorum,kas kaybi yasarsamda yasarim yani yapicak bisiy yok,su anki piskolojim,durumum bu.
Bu durumu en kisa zamanda atlatarak normal düzenime dönmek istiyorum ama olmuyor yaptigin seyden zevk almiyor keyf almiyorsan malesef devamini getiremiyorsun,en kisa zamanda bu spordan tekrar zevk alabilme umuduyla diyorum:)
Mental açıdan bende de benzer belirtiler var ancak sporu aksatma konusu tam tersi. Birkaç hafta duygusal antrenman yapılabilir, sevdiğin hareketleri vs. yap

Abi, tnakresss sana salca gonderdimi? Bu salca mevzusunu biliyorsun. Biz tnakresss ile 10 gun kadar once aksam bulustuk. Pastanede baya bir soğukta kaldık. 10 gündür adam hastaymis, yeni ogrendim. Pastanede takas yaptık. 2 kilo salcayla 2 fitness kitabı takas oldu :) Yalniz acı biber salcasi fena. 1 haftada yarım kiloyu hiç ettim. Acayip bağımlılık yaptı. O gün program yaptık upper-lower. Hastalıktan ötürü pek uygulamaya gecememis. Bel bolgemde ciddi incelme var dedi en son. Sifayi fena kapmış. Benim antremanlardan bahsetmeye pek lüzum yok, omuzumda ara ara ağrılar oluyor yine malum tendinit. Sürekli değişiklikler yapıyorum. Çoğu kişide mevsimsel durgunluk var sanırım ama bende işler tam tersi, deli gibi antrenman yapma isteği var. Bu aralar diyete başladım, bel ufaktan incelmeye başladı. Bu sporu keyif için yapıyorsan değişik şeyler denemek de lazim. Mesela Vipr denen boru şeklinde bir egzersiz aleti var. Türkiyede uçuk fiyatlarla satiliyor, belki orda daha makuldur bilemiyorum. Boru degil egzersiz aleti diye bir sloganı vardi, ben fiyati gorunce tam tersi dedim :), belki oralarda düşüktür. Bu tip farkli alet edevatlar deneyebilirsin. Eve trx bandı denen zimbirtidan da alabilirsin yine. Bizim tnakresss in yaptığı gibi 3 x 21 barbell curl yap, ağırlık düşür vs. secenek çok. Hadi eyvallah ben kaçtım.

Bi sürü olmus yine buraya bisiyler karalamayali,2 haftalik aradan sonra bu hafta antremanlara yeniden baslandi.Baslamasi zor olsada basladiktan sonra nekadar özledigimi anladim:)iki hafta epey bir Zaman o yüzden bu haftayi hafif iki antremanla gecirdim bugün 3.olucak,ilk antremanda squat ve benc yaptim dün omuz ön arka kol,bugünde sirti alistirma maksatli bir antreman yapicam,yarin türkiyeye ucuyorum bir hafta kalicam ordada iki antreman yaparim büyük ihtimal.Yokki forumda antalyadan birileri atalim bi antreman beraber:)

Bu arada bazi gelismeler oldu,oglum bu spora baslicak yani öyle görünüyor fazla üstüne gitmiyorum ürkmesin diye:):)he he.
Farkli bir antreman sistemi uygulamamiz gerekicek onun icin,dengesiz ve düzensiz bir beslenme sonucu 87 kg a Kadar cikti,1.73-22 yasinda amatör olarak hastalik derecesinde futbol oynuyor,haftada 3 gün futbol antremanlari var,sezondada hafta sonlari maci var.Babasini göre göre oda heveslendi sanirim birazda Kilo alinca elime düstü he he he:)3 haftadir diyet yapiyor benim gözetimimin altinda benim söylediklerimle,diceksinizki nasil diyet verdin aslinda hic bisiy vermedim sadece gün icinde ictigi ice tea,Cola,salata sosu,et sosu,makarna sosu v.s sosu,abur cubur fast Food ve hafta sonlari arkadaslariyla aldigi bikac kadeh alkolü cikarttim hayatindan yoksa kalori hesabi beslenme düzeni felan yapmadim,cünki biliyorum nasil beslendigini,bunlari cikarmak yetti,3 haftada 3 kg lik bir kayip var cok iyi gidiyor,haftada 3 antremanlarida oldugu icin ayriyeten kardio ya gerek duymuyor,eh haliyle bide genc yani bana benzemiyor:)

Mart ayina Kadar diyeti ve futbol antremanlari devam edicek,mart ayinda benim salona yazilicak,su anda futbol antremanlarinin ve maclarinin yaninda tavsiyem üzerine 8 min abs varya onlari yapiyor hergün,baslayana Kadar bel cevresi biraz kuvvetlensin.
Yani 22 yasinda adama gel bu sporu yapalim beraber diyemiyorsun o yüzden kendisinin gelmesi iyi oldu tabiiki bendeki degisiklikleri birebir görmesi buna büyük etken.
Simdiden düsünüyorum basladiginda nasil bir program uygulayabiliriz diye,yani hic spor yapmasa oke,baslangic seviyesinde baslar tüm vücudu calistiririz ama futbolu var yani haftanin 3 günü saymayacagimiz gibi geriye sadece 3 günlük antreman yapma sansimiz olucak.Diger bir soru ise kafamdaki Bacak bu sporun olmazsa olmazi bacak bu 3 günlük süre icinde bacak olmalimi olmamalimi?sordugumda bir squat yapmasalarda bacak icin yeterli antreman yaptiklarini düsünüyorum.Ayrica antremanlara bacak eklemek futbolunuda olumsuz etkileyebilir,asiri gelebilir.
Simdilik düsündügüm söylebisiy,3 günlük bir program ve bacak yok,bacak icin futbol antremanlari var haftada 3.ve üst vücudu haftada 3 gün calistirmak var kafamdan gecen,ama bu full Body olarak haftada 3 mü olur yoksa,üstü vücudu 3 e bölerek bir splitmi olur bir karar vermis degilim.acikcasi eminde degilim nasil daha cok verim alabilecegim konusunda.Bu arada bu sporu oglum ilk defa yapicak dedigim gibi futbol olarak bir spor gecmisi var fakat bu sporda bir gecmisi yok.Siz ne düsünüyorsunuz üstadlarim @doxux , @Created By Loss yorumlarinizi düsüncelerinizi esirgemezseniz memnun olurum,bakin yaza Kadar garin gasini nasil cikaririz diye sormuyorum hehehe:):)oglan elime düstü,Hazir hevesliyken esekten düsmüse ceviriyim,:):)

Yazınızı şimdi okudum, tabi seve seve yardımcı olurum, burada önemli olan oğlunuza uygulayacağınız programın çoklu kas gruplarına hitap etmesi ve fonksiyonel egzersizlerden oluşması. Tabi ki sizinde bildiğiniz gibi branşı gereği bir v.g ci gibi çalışması söz konusu değil, squat, barfiks ve şınavı programda mutlaka bulundurun, plyometrics antrenman çeşitlerini kullanın, yani sürat, patlayıcı kuvvet ve dayanıklılığı artırmak için kullanılan yöntemler. Futbolda alt ekstremite daha önemli olduğu için bacağı kalça ve popo dahil bir bütün olarak düşünmek gerekir, squat, deadlift, lunge, leg extension, leg curl ve dumbelle yapılan sıçramalar veya ip atlama gibi egzersizleri kullanılmalı...planlamayı yaparken bir antrenmanda toplamda 5-6 egzersiz olacak şekilde planlayın set arası dinlenme 1dk hareket arası dinlenme 1.30dk yeterli olacaktır, temelde bizim yaptığımız neredeyse bütün hareketleri yaptırabilirisiniz ama başlangıç olarak bileşik egzersizler tercih etmek daha mantıklı olacaktır, haftada 3 gün ve bacak çalışmadan yapılacaksa compound bir upper body uygulanmasında hiçbir sakınca yok, sizin tecrübe ve yeterliliğinize dayanarak, kontrollü bir şekilde ilk birkaç antrenmanda warm up yaptıktan sonra oğlunuzun maksimal kuvvet aralıklarını belirleyin bu aşamadan sonra bileşik egzersizler için %60'lık bir yüklenme aralığı ile çalışmalar başlayabilirsiniz, örnek; bench press max kuvvet 60 kg(bar dahil) : %60 lık değer = 36 kg gibi.., hareket başına 3 set 10-12 tekrar aralığı yeterli olacaktır. Özetle oğlunuzu anlattığı bacak çalışması yeterli ise ekstraya gerek yok kaş yapalım derken göz çıkarmayalım, upper body için ;
1:GÜN
Bench Press
Pull up
Overhead press
Dumbelle side lateral raise
Barbell Curl
Lying Triceps Extensions

2.GÜN
incline bench press
Push up (medium)
chest supported dumbell row (ileride bent over barbell rowa geçilebilir)
Hyper extensions (back ext)
Pec deck rear delt
Chin up
Dips

olabilir :)

Süpersin @Created By Loss teşekkürler,futbol antremanları yeterince ağır geçiyor o yüzden ayrıca bacak çalışmak gerçekten fazla olur,fakat araya biyerlere yada arada sırada misal haftada bir gün sadece squat yaptırmayı düşünüyorum,onuda hem biraz kuvvet hemde bu sporun olmazsa olmazı nı öğrensin aklının bi kenarında bulunsun:)
Bizim amacımız zaten vg yaparak futbola fayda sağlamak değil,hedef üst bölgenin kas kütlesini artırarak vücudu daha hoş bir görünüme sokabilmek.Şu anda gerçekten biçimsiz görünüyor üstte yağlı bir görüntü varken altta kaslı ve şekilli bir görüntü var.6 yaşından butarafa futbol oynuyor ve hiç bırakmadı.Aşşa yukarı yazdığınız gibi bir program olucak haftada 3,gün 1-2-1 şeklinde rutin olur ikinci hafta 2-1-2 olur.
Şu an yapılı görünmesine rağmen güç olarak nasıldır bilmiyorum,koftide olabilir ilk antremanda belli olur,her halukarda 2-3 hafta alıştırma maksatlı ve hareketleri öğrenme maksatlı geçer bu aradada zaten güç ağırlık dengesini oluşturabiliriz.
Mart ayına kadar diyetine devam edip 3-4 kg daha verip başlarsak dadından yenmez.

Süpersin @Created By Loss teşekkürler,futbol antremanları yeterince ağır geçiyor o yüzden ayrıca bacak çalışmak gerçekten fazla olur,fakat araya biyerlere yada arada sırada misal haftada bir gün sadece squat yaptırmayı düşünüyorum,onuda hem biraz kuvvet hemde bu sporun olmazsa olmazı nı öğrensin aklının bi kenarında bulunsun:)
Bizim amacımız zaten vg yaparak futbola fayda sağlamak değil,hedef üst bölgenin kas kütlesini artırarak vücudu daha hoş bir görünüme sokabilmek.Şu anda gerçekten biçimsiz görünüyor üstte yağlı bir görüntü varken altta kaslı ve şekilli bir görüntü var.6 yaşından butarafa futbol oynuyor ve hiç bırakmadı.Aşşa yukarı yazdığınız gibi bir program olucak haftada 3,gün 1-2-1 şeklinde rutin olur ikinci hafta 2-1-2 olur.
Şu an yapılı görünmesine rağmen güç olarak nasıldır bilmiyorum,koftide olabilir ilk antremanda belli olur,her halukarda 2-3 hafta alıştırma maksatlı ve hareketleri öğrenme maksatlı geçer bu aradada zaten güç ağırlık dengesini oluşturabiliriz.
Mart ayına kadar diyetine devam edip 3-4 kg daha verip başlarsak dadından yenmez.
[emoji4] genelde farkli branslari icra eden kisilerle olan calismalarimin baslangic gunlerinde hep ayni seyi duymusumdur "ben haftada 5 gun antrenman yapiyorum ya neden heryerim bu kadar agriyor anlamiyorum" [emoji1] ne kadar antrene olsanizda baski altinda kalmayan kas.dokusu mutlaka oluyor v.g uzun vadede bunlarin her birini vurdugu icin o agri sizi hic bitmiyor. Core bolgesinde ki kuvvet artisi ile ust bolge zamanla daha stabil hale gelecektir, periyodizasyon dogru oldugu surece verim alirsiniz, zaten acik konusayim bugun ben hocayim diyen cogu kisiden daha fazla sey biliyorsunuzdur bana gore, yada daha arastirmaci birisiniz...

Sic Semper Tyrannis

[emoji4] genelde farkli branslari icra eden kisilerle olan calismalarimin baslangic gunlerinde hep ayni seyi duymusumdur "ben haftada 5 gun antrenman yapiyorum ya neden heryerim bu kadar agriyor anlamiyorum" [emoji1] ne kadar antrene olsanizda baski altinda kalmayan kas.dokusu mutlaka oluyor v.g uzun vadede bunlarin her birini vurdugu icin o agri sizi hic bitmiyor. Core bolgesinde ki kuvvet artisi ile ust bolge zamanla daha stabil hale gelecektir, periyodizasyon dogru oldugu surece verim alirsiniz, zaten acik konusayim bugun ben hocayim diyen cogu kisiden daha fazla sey biliyorsunuzdur bana gore, yada daha arastirmaci birisiniz...

Sic Semper Tyrannis
Önemli olan bilgiyi paylaşabilmek:)bunuda çok güzel yapıyoruz.
Açıkcası bacak çalışmak bu sporun olmazı fakat futbol ile kombine ederek randıman alabilmek konusunda çok tereddüt yaşıyorum,oğlanı çokda ürkütmek istemiyorum başlarda futbolunu aksattığını farkederse hemen bırakır futbolu seçer.bacak çalışmama konusundaki düşünceniz nedir?futboldaki antremanlarını evet bacakda çalışıyor olarak sayabilirmiyiz?

Hangi brans olursa olsun fitness altyapida herzaman vardir, fulbol icin de bacak calismalari cok onemli ve yapilmali, 90 dakika.boyunca 100 metrelik bir sahada kosmak kolay is degil, bacakla ilgili net birsey soylemiyor olmamin nedeni oglunuzun kendi antrenmanlarinda buna yonelik ne yaptigini bilmiyor olmam, bunu ogrenip detayli paylasma ihtimaliniz var ise bu dogrultuda devam edelim...

Sic Semper Tyrannis

Ozaman oncelikle, simdiden yurda hosgeldiniz [emoji4] ben konuyu takip edecegim, istediginiz zaman pm de yazabilirsiniz...

Sic Semper Tyrannis

@Bekci selam, ancak yazabildim. İşin aslı "güçleneyim, sağlıklı olayım, şekli şemali düzelteyim" diye antrenmana başlayacak birisine yardımcı olabilirim ama futbolla birlikte bu işin nasıl yapılması gerektiği hakkında fikrim olmadığından yardımım dokunmazdı, o başka bir şey çünkü. Veya kısaca şöyle söyleyeyim @Created By Loss 'a katılıyorum haha :)

@Bekci selam, ancak yazabildim. İşin aslı "güçleneyim, sağlıklı olayım, şekli şemali düzelteyim" diye antrenmana başlayacak birisine yardımcı olabilirim ama futbolla birlikte bu işin nasıl yapılması gerektiği hakkında fikrim olmadığından yardımım dokunmazdı, o başka bir şey çünkü. Veya kısaca şöyle söyleyeyim @Created By Loss 'a katılıyorum haha :)
[emoji1] [emoji1]

Sic Semper Tyrannis

@Bekci saka bi yana siz ulkeye ucuyorsunuz bu aksam ama ulkede resmen ucuyor haberiniz olsun [emoji1] antalya.nasil bilmiyorum ama ege ve marmarada sizi bir kaldirimdan digerine atabilecek gucte bir ruzgar var, ev temepe yikilacak resmen dun geceden beri [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

Arkadaşlar merhaba;
Şu an konunuzu bölüp sizi rahatsız ediyor olabilirim. Eğer böyleyse özür dileyerek başlıyorum konuşmama ama gerçekten merak ettiğim bir konu var. Hepimiz görüyoruz yağ yakmak zayıflamak için bir çok diyet önerisi var. Bunların içinden öne çıkan diyetler de var. Birçoğu da gerçekten mantıklı. Düşük karbonhidrat ya da ketojen diyeti ele alalım. Proteini yeterli miktarda alıp karbonhidratı çok düşürüyoruz ya da sıfıra düşürüyoruz. Şekerden uzak duruyoruz sağlıklı yağları tüketiyoruz. Aldığımız kaloriyi bir miktar aşağı çekiyoruz uyku düzenimize dikkat ediyoruz spor yapıyoruz. Yani sonuç olarak diyetlerin genelinde uyduğumuz kurallardan bahsediyorum. Fakat bunları uygulamasına rağmen sonuç alamayan ve hiç uygulamamasına rağmen hatta tam tersi bir yaşam düzeni sürmesine rağmen son derece fit insanlar var tanıdığım. Örneğin oturduğum yerde bir öğrenci arkadaşım var. Bir öğünde ben bir porsiyon yiyorsam o 2-3 porsiyon yer, ben günde 3 öğün yiyorsam o 6-7 öğün yemek yer. Aldığı karbonhidrat-protein-yağ ve kalori miktarına hiç mi hiç dikkat etmez. Bildiğimiz standart bir çay bardağında içtiğimiz çaya 4-5 küp şeker atar. Alkol desen bulduğu zaman hiç kaçırmaz. Uyku düzeni diye bir şeye sahip değil zaten :D. Okula yürümekten başka hiçbir spor yapmıyor. Fakat gelin görün ki bu çocuğun çok muhteşem bir vücudu var. Yani çok iri değil fakat gayet yağsız ve hafiften kaslı bir vücudu var. Biri bana bu konuyu açıklayabilir mi? Ama lütfen "herkesin metabolizması farklı, onun vücudu çok yakıyordur" yanıtı vermeyin bana. Günde kaç bin kalori yakıyor yahu bu çocuğun vücudu? Ayrıca dediğim gibi bahsettiğim çocuk cılız ve yağlı da değil, yağsız ve kaslı. Yani bu durumu neye bağlıyorsunuz? Genlerimizle hormonlarımızla alakalı bir durum mu acaba?

@Bekci nasıl gidiyor antrenmanlar, geçen hafta bir iki fotonu gördüm, baya iyi gelişim vardı.
Hangi resmi gördün bilmiyorum,gerçi resim eklediğimide hatırlamıyorum:):)
Ama gelişim felan yok,3-4 hafta kadar mental yorgunluktan dolayı ara verdim,2 hafta oldu tekrar antremanlara başlayalı:):)eski ağırlıklardan eser yok:)benim oğlan merak sardı onunla yapıyoruz antremanları.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Hangi resmi gördün betmiştirum,gerçi resim eklediğimide hatırlamıyorum:):)
Ama gelişim felan yok,3-4 hafta kadar mental yorgunluktan dolayı ara verdim,2 hafta oldu tekrar antremanlara başlayalı:):)eski ağırlıklardan eser yok:)benim oğlan merak sardı onunla yapıyoruz antremanları.

Hangi resmi gördün bilmiyorum,gerçi resim eklediğimide hatırlamıyorum:):)

Abi Tnakresss ten gordum, baya omuzlar falan bagimsizligini ilan etmişti. Vay hayirli olsun, partnerde buldun :)

Back
Yukarı