• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bel fıtığı ve powerlifting fitness

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mfk36
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mfk36

Üye
Merhaba abilerim kardeşlerim. Yasim 18 olmasina ragmen 2 yildir fitness sporu ile ilgileniyorum. Bu kışta 3 4 aylık 5x5 maceram oldu. Ağırlıklarım güzel bir şekilde arttı. Ama program bitimine doğru belimde ağrılar oluştu film falan derken dun gittigim spor hekimi " ne yapmissin oglum sen belin 50 yaşındaki insanın beli gibi olmus" diyince haliyle moral motivasyon sifir. Bir aya fizik tedavi verdi bu süreçte yüzme yapmayı düşünüyorum. Ve mr sonucunu bırakıyorum buraya. Anlayan deneyimli hocalarım.ne olur yorum yapsin bu saatten sonra ne yapmalıyım?

Eklentiler

• 20190409_050435.jpg
    20190409_050435.jpg
    85,5 KB · Görüntüleme: 531
çok geçmiş olsun bence deadlift squat overhead press lerden uzak dur. Şimdi mutlaka biri çıkacaktır kontrollü deadlift yap bel kası falan filan. Hikaye hiç bulaşma!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Radyoloji uzmanının ifadelerini değil de mr'ın kendisini bir fizik tedavi uzmanına göstermenizi tavsiye ederim. Bu arada spor hekimi bundan sonraki spor hayatınız konusunda bir şey söylemedi mi?

Çok merak ediyorum belinin böyle olması acaba squat, deadlift gibi hareketlerden mi? Bence öyle. Bana kalırsa bu hareketleri yapma bir daha, istersen doktoruna sor o da aynı şeyi söyler.

Son düzenleme:
Öncelikle şöyle söyleyeyim Squat ve Deadlift gibi hareketler sadece doğru formu oturtmakla ilgili değildir. Vücudunuzun proporsiyonu, mobilitesi, esnekliği vesaire de buna uygun olmalıdır. Örneğin bazı pilates hareketleri vardır, eğer onları yapamıyorsanız zaten Squat veya Deadlift yapmamanız gerekir. Ama bunlar pek öğretilmiyor Türkiye'de.

Neyse iş işten geçmiş. Sakatlıklar her zaman olur, rahatsızlıklar da. Öncelikle geçmiş olsun. Amerikan futbolu oynarken çapraz bağlarımdan sakatlanmıştım, sağ omzum çıktı, belimi ciddi anlamda incittim ki hala eğilme esnasında batma hissi olabiliyor. Nitekim sporunuz da buna göre olacaktır. Çapraz bağlarımdan sakatlandığımdan beri çok ağır Squat girmeyi bıraktım, Leg Press'e geçtim. Sağ omzum çıktığında elbette bir süre omuz çalışmadım, aradan yıllar geçti tabii. Bugün çalışıyorum artık ama eğer abartırsam sağ omzumda bir ağrı oluşuyor. Belimdeki rahatsızlığım ise direkt müsabaka içindeki sert bir müdaheleden kaynaklıydı. Kas değil kemik kaynaklı bir rahatsızlık. Ama yine de sırt çalışırken göğüs destekli çekişler yapmaya özen gösteriyorum.

Biraz dinlenin, vücudunuza da bu esnada özen gösterin. Bir süre sonra yine antrenmanlara dönebilirsiniz elbette. Ancak ağır kilo Squat ve Leg Press'ten uzun bir süre uzak durmanızı ve Deadlift'ten kaçınmanızı tavsiye ederim. Row'ları ise göğüs destekli yaparak belinize binen yükü minimuma indirebilirsiniz. Military Press gibi hareketleri de ayakta değil oturarak yapmaya özen gösterin.

Öncelikle şöyle söyleyeyim Squat ve Deadlift gibi hareketler sadece doğru formu oturtmakla ilgili değildir. Vücudunuzun proporsiyonu, mobilitesi, esnekliği vesaire de buna uygun olmalıdır. Örneğin bazı pilates hareketleri vardır, eğer onları yapamıyorsanız zaten Squat veya Deadlift yapmamanız gerekir. Ama bunlar pek öğretilmiyor Türkiye'de.

Neyse iş işten geçmiş. Sakatlıklar her zaman olur, rahatsızlıklar da. Öncelikle geçmiş olsun. Amerikan futbolu oynarken çapraz bağlarımdan sakatlanmıştım, sağ omzum çıktı, belimi ciddi anlamda incittim ki hala eğilme esnasında batma hissi olabiliyor. Nitekim sporunuz da buna göre olacaktır. Çapraz bağlarımdan sakatlandığımdan beri çok ağır Squat girmeyi bıraktım, Leg Press'e geçtim. Sağ omzum çıktığında elbette bir süre omuz çalışmadım, aradan yıllar geçti tabii. Bugün çalışıyorum artık ama eğer abartırsam sağ omzumda bir ağrı oluşuyor. Belimdeki rahatsızlığım ise direkt müsabaka içindeki sert bir müdaheleden kaynaklıydı. Kas değil kemik kaynaklı bir rahatsızlık. Ama yine de sırt çalışırken göğüs destekli çekişler yapmaya özen gösteriyorum.

Biraz dinlenin, vücudunuza da bu esnada özen gösterin. Bir süre sonra yine antrenmanlara dönebilirsiniz elbette. Ancak ağır kilo Squat ve Leg Press'ten uzun bir süre uzak durmanızı ve Deadlift'ten kaçınmanızı tavsiye ederim. Row'ları ise göğüs destekli yaparak belinize binen yükü minimuma indirebilirsiniz. Military Press gibi hareketleri de ayakta değil oturarak yapmaya özen gösterin.

Çok teşekkürler amacım powerliftingde yarışmakti ama nasip olmadı. Fizik tedaviden sonra yavaş yavaş dönmeyi denicem olmazda sizin dediğiniz gibi genetik olarak buna uygun olmadığını anlarim sanirim[DOUBLEPOST=1554827101][/DOUBLEPOST]
Radyoloji uzmanının ifadelerini değil de mr'ın kendisini bir fizik tedavi uzmanına göstermenizi tavsiye ederim. Bu arada spor hekimi bundan sonraki spor hayatınız konusunda bir şey söylemedi mi?

Yüzme yap dedi 1 ay sonrada fizik tedavi var o da bitene kadar ağırlık kaldırma dedi hocam

Her zaman sıkıntılar ve zorluklar olacaktır. Önemli olan küsmemek veya umutsuzluğa kapılmamak.

Powerlifting'e ara verip belki de yine ağırlık çalışabileceğiniz başka bir alana (Bodybuilding vs) yönelebilir, merak salabilirsiniz.

Hayat bu, bazen başımıza gelen en kötü şey bile aslında bize yeni bir kapı açmaktadır. Neden başıma geldi demek yerine fırsatları değerlendirmeyi bilmek gerekir.

Back
Yukarı