Merhabalar , ben 17 yaşındayım ben yaklaşık 2 yıldır bu sporu yapıyorum . 2 ay önce bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim ve mr sonucu ufak bi bel fıtığı denildi . İlk önce kas gevşetici hap eğer geçmezse de fizik tedavi önerildi . Raporu aynen yazıyorum .
İnceleme : Saggital ve Aksikal planda SE;T1 ağırlıklı
Saggital ve Aksikal olan TSE;T2 ağırlıklı
Lomber lordoz azalmıştır.
Tüm düzeylerde intervertebral dis yükseklikleri ve sinyal intensiteleri tabiidir.
Tüm seviyelerde intervertebral disk posterior konturları tabii olup , herniasyon bulgusu izlenmedi.Epidural yağ planları açık olup durak kese ve nöral kökler serbesttir.
Nöral foramenler açıktır.Faset eklemler normal görünümdedir.
Spinal kanal AP ve tranvers çapları normal genişliktedir.
Vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunlukları tabiidir.
Konus medüllaris L1 düzeyinde sonlanmaktadır.Filum terminale serbesttir.Paravertebral alanlarda patoloji saptanmadı.
SONUÇ:Lomber hipordonoz.Lomber disk hernisi lehine bulgu saptanmadı.
Aynen raporu yazdın . Ne diyorsunuz arkadaşlar spora devam edebileciğimi umuyorum sizinde ne diyeceğinizi merak ediyorum . Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
İnceleme : Saggital ve Aksikal planda SE;T1 ağırlıklı
Saggital ve Aksikal olan TSE;T2 ağırlıklı
Lomber lordoz azalmıştır.
Tüm düzeylerde intervertebral dis yükseklikleri ve sinyal intensiteleri tabiidir.
Tüm seviyelerde intervertebral disk posterior konturları tabii olup , herniasyon bulgusu izlenmedi.Epidural yağ planları açık olup durak kese ve nöral kökler serbesttir.
Nöral foramenler açıktır.Faset eklemler normal görünümdedir.
Spinal kanal AP ve tranvers çapları normal genişliktedir.
Vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunlukları tabiidir.
Konus medüllaris L1 düzeyinde sonlanmaktadır.Filum terminale serbesttir.Paravertebral alanlarda patoloji saptanmadı.
SONUÇ:Lomber hipordonoz.Lomber disk hernisi lehine bulgu saptanmadı.
Aynen raporu yazdın . Ne diyorsunuz arkadaşlar spora devam edebileciğimi umuyorum sizinde ne diyeceğinizi merak ediyorum . Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...