Belli Başlı Markaların Aminoasitlerini Karşılaştırdım

Merhabalar...

aminoasit alırken genellikle tavsiyeleri dikkate alarak alışveriş yapıyoruz, bazen memnun kalırken bazen de istediğimiz verimi alamıyoruz...

basit bir tablo hazırladım sizler için, tabloda bütün markalar yok ama genel olarak rağbet görenlerini seçmeye çalıştım...

tablodaki değerler aminoasitin 1 tabletinin içeriğine göre yazılmıştır. karşılaştırma yaparken tablet ağırlıklarını da özellikle göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Örn: universal 3001'in 1 tableti 3 gr. iken Hardline markasının bir tableti 1,5 gr. bu farkları göz önünde bulundurarak karşılaştırmaları rahatlıkla yapabilirsiniz...

saygılar sunarım...

NOT: zamanla başka markalar da ekleyerek tabloyu daha da geliştirebiliriz...

Eklentiler

• karşılaştırma.jpg
    karşılaştırma.jpg
    168,9 KB · Görüntüleme: 688
Amino asit almayı düşündüğüm şu günlerde çok büyük kıyak oldu bu. Peki bu listeye göre bir seçimde bulunurken ön planda tutmam gereken değerler esansiyel amino asitler mi?

Son düzenleme:
esansiyel aminoasitler; vücutta sentezlenemeyen ancak dışarıdan alınabilen anlamına geliyor, tabiki onların değerleri daha önemlidir, ancak diğer aminoları da ihmal etmemek lazımdır...

Bence cok yararlı bır tablo hazırlamıssın..:)
Benım sormak ıstedıgım amınoasıt profıllerı tek tablettekı oranına gore yazıyor degıl mı?..Bu durumda hepsını 6 grda esıtleyerek kıyaslamak daha mantıklı olur dıye dusunuyorum..

Son düzenleme:
Bence cok yararlı bır tablo hazırlamıssın..:)
Benım sormak ıstedıgım amınoasıt profıllerı tek tablettekı oranına gore yazıyor degıl mı?..Bu durumda hepsını 6 grda esıtleyerek kıyaslamak daha mantıklı olur dıye dusunuyorum..

evet değerleri 1 tablet içeriğine göre yazdım, bazıları bir servis miktarını yazmıştı ( 4 tb. 6 tb. vs.) onları da tablet sayısına bölerek 1 tablet değerini yazdım...

isabetli bir düşünce olmuş, hepsini 6 gr. da eşitleyip kesin bir karşılaştırma yapılabilir...

arkadaşlar tabloyu biraz daha geliştirdim...

Weider markasının aminosunu da ekledim...

bütün aminoların miktarlarını eşitledim ki çok daha kolay karşılaştırma yapabilesiniz diye...

tabloda yazan değerleri aminonun "6 gr" ına göre yazdım. ( bu fikir için umur35 arkadaşıma da teşekkür ederim...)

yüksek olan değerleri de turkuaz rengi ile işaretledim...

tablodan da anlaşılacağı gibi "optimum ve xpro" değerlere göre öndeler... diğer faktörleri değerlendirmek size kalmış...

Eklentiler

• karşılaştırma eşit miktarlar.jpg
    karşılaştırma eşit miktarlar.jpg
    175,5 KB · Görüntüleme: 539
güzel bir iş,ben amino3001 kullanıyorum.aldığım zaman optimum amino superior 2222 piyasada kalamamıştı,halende yok,o yüzden tercih ettim.gayet memnunum 3001 den.bu bittiğinde bulabilirsem bi kutu optimum alıcam bulamazsam buna devam.onun haricinde o listede kullanılabilecek olan weider 2200 var birde.hardline ürünlerine bir antipatim var o yüzden objektif yorum yapamayacağım.bizim salonda xpro amino 5000 de peynir ekmek gibi satıyor açıkcası,hocam iyi diyor fakat çevremden hiç olumlu yorum duymadıgım için tercih etmiyorum.

Keşke değerlerin günlük alınması gereken optimum miktarlarda olsayd ı:) Örneğin b6 hardlineda 90 mgram ama belkide 10 mgsi yetiyor vücuda. Göz boyamak için bazı miktarları şişirme değerler olabilir mi acaba diye aklıma takıldı?

Keşke değerlerin günlük alınması gereken optimum miktarlarda olsayd ı:) Örneğin b6 hardlineda 90 mgram ama belkide 10 mgsi yetiyor vücuda. Göz boyamak için bazı miktarları şişirme değerler olabilir mi acaba diye aklıma takıldı?

o kadarını da sen araştırsan diyorum :)

suplementlerin içeriğinin olduğu bölümde değerlerin karşısında günlük ihtiyacın % kaçını karşıladığı yazıyor ancak şu da var ki, günlük değerler kişiye, vücuda, ağırlığa, yaptığın sporun niteliklerine göre değişir...

optimum ve xpro beraber karıştırıp kullanılırsa hemen hemen tüm esansiyel aminoasitlerin en yüksek değerlerini kapsamış olacak hmm...
ben 3001 ve 2222 kullandım 3001 sanki çok daha etkili geldi bana. xpro denemedim ama düşünüyorum ileride.

optimum ve xpro beraber karıştırıp kullanılırsa hemen hemen tüm esansiyel aminoasitlerin en yüksek değerlerini kapsamış olacak hmm...
ben 3001 ve 2222 kullandım 3001 sanki çok daha etkili geldi bana. xpro denemedim ama düşünüyorum ileride.

ben de kombine yapmayı düşünüyorum, sabah kalkınca ve ant önce xpro, antrenmandan sonra da optimum şeklinde uygularsam sanırım süper olur...

10 numara çalışma eline sağlık

Genel olarak fıyatları su sekılde..

universal 4,9
optimum 6,4
univers 6,25
xpro 8
hardline 8,125
ultimate 5,3
weider 4,2

Bunlar 1 lıraya gelen ortalama proteın..Fıyat ve performans olarak en ıyısı xpro gibi..

Genel olarak fıyatları su sekılde..

universal 4,9
optimum 6,4
univers 6,25
xpro 8
hardline 8,125
ultimate 5,3
weider 4,2

Bunlar 1 lıraya gelen ortalama proteın..Fıyat ve performans olarak en ıyısı xpro gibi..

xpro ve optimum kombinasyonu 10 numara olur...

Back
Yukarı