androm dedi:selamlar,
benchpress esnasinda sol omuz ve gogusun birlestigi bolgede asiri bir agri olustu. ozellikle bari gogsume yaklastirdigimda agri cok artiyor. ayni agri acis flat ve incline fly hareketlerinde de mevcut.
nedeni veya tedavisi ile ilgili bilgisi olna var mi ?
Blitz dedi:Nike Pro'nun kısakollu ve uzun kollu olan kıyafetlerinden giymeyi deneyebilirsin. Vücudu sıkan kollu tişörtler giyersen bench press yaparken omuzlara hafif de olsa bir koruma yaratmış olursun. Bugüne kadar ne zaman bench press'te omuz ağrısı çektiysem hep kolsuz giydiğim günlerde oldu. Sıkı ve kısakollu tişörtler giydiğim zaman ise adeta bileğime bileklik takmış gibi, omzuma da bir koruma eklemiş oluyorum...
androm dedi:Blitz dedi:Nike Pro'nun kısakollu ve uzun kollu olan kıyafetlerinden giymeyi deneyebilirsin. Vücudu sıkan kollu tişörtler giyersen bench press yaparken omuzlara hafif de olsa bir koruma yaratmış olursun. Bugüne kadar ne zaman bench press'te omuz ağrısı çektiysem hep kolsuz giydiğim günlerde oldu. Sıkı ve kısakollu tişörtler giydiğim zaman ise adeta bileğime bileklik takmış gibi, omzuma da bir koruma eklemiş oluyorum...
selam blitz,
bugun biraz daha arastirma yaptim internetde, dediginde dogruluk payi var. hatta bench esnasinda omuzu desteklemek amacli korumaliklar da varmis yeni ogrendim. Bu hafta sonu alip denemek istiyorum. Nike pro da iyi fikir sanirim ...
Karasan dedi:androm dedi:Blitz dedi:Nike Pro'nun kısakollu ve uzun kollu olan kıyafetlerinden giymeyi deneyebilirsin. Vücudu sıkan kollu tişörtler giyersen bench press yaparken omuzlara hafif de olsa bir koruma yaratmış olursun. Bugüne kadar ne zaman bench press'te omuz ağrısı çektiysem hep kolsuz giydiğim günlerde oldu. Sıkı ve kısakollu tişörtler giydiğim zaman ise adeta bileğime bileklik takmış gibi, omzuma da bir koruma eklemiş oluyorum...
selam blitz,
bugun biraz daha arastirma yaptim internetde, dediginde dogruluk payi var. hatta bench esnasinda omuzu desteklemek amacli korumaliklar da varmis yeni ogrendim. Bu hafta sonu alip denemek istiyorum. Nike pro da iyi fikir sanirim ...
Sebepleri, aşırı çalışma ve rotator cuff zayıflığı olarak düşünüyorum.
Acilen rotator cuff egzersizlerine başla.
Haftada iki gün yaparsan iyi sonuç alırsın.
İki hafta boyunca bastığın kiloları yüzde 25 kadar düşürmeni öneririm.
Zaten 3-4 haftada bir yük azaltılır vücut geliştirmede, unload week olarak adlandırılır bu, çok önemlidir, vücudun ağır idmanlar arasında kendini toparlaması için 3+1 çalışması ihmal edilmemeli.
3 ağır hafta girilirse, 1 hafta bilerek ve isteyerek geri durulmalı.
Kilo ve tekrarlar yüzde 20-30 arasında düşürülmeli.
Tekrar nasıl düşecek derseniz, 12 tekrar yerine 8 tekrar yapmak, ve 4 set yerine 3 set girmek gibi volüm azaltması yoluna gidilir.
Bende çok iyi gidiyorum son zamanlarda, ama dün yorgun olduğum halde ağır girmeye çalıştım, sonuç hüsran oldu, hemen vites düşürdüm.
insan kilo arttırınca iştahlanıyor, hep arttırararak, zorlayarak devam etmek istiyor, ama 3 en fazla 4 haftada bir vites düşürmek şart![]()
SCHWARZXXL dedi:https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=5513&highlight=rotator+cuff
Hareketler burada.
Ayrıca, http://www.exrx.net sitesinde de rotator cuff egzersizleri var.
SCHWARZXXL dedi:Eyvallah androm
bir süre omuz ve göğüs idmanı yerine koyup dinlendirdikten sonra, omzu göğüs antremanı sonrasına koyarsın böylece omuz çalışırken bunların yorgunluğundan dolayı oluşabilecek sakatlıkları da önlersin.
androm dedi:SCHWARZXXL dedi:Eyvallah androm
bir süre omuz ve göğüs idmanı yerine koyup dinlendirdikten sonra, omzu göğüs antremanı sonrasına koyarsın böylece omuz çalışırken bunların yorgunluğundan dolayı oluşabilecek sakatlıkları da önlersin.
schwarzxxl,
yanlis anlmadiysam bir sure hic gogus ve omuz idmani yapmamami ve yerine bu hareketleri yapmami oneriyorsun. dogru mu ?
Maşallah çok güzel aşama göstermişsin Androm, kesinlikle o yüzden, bu rotator cuff, kas gibi sürekli kan giden bir doku değil, bu sebeple kas gibi süratli gelişime adapte olamaz.androm dedi:http://www.bodyresults.com/E2RotatorCuff.asp
rotator cuff ile ilgili bir baska link.
evet arkadaslar sizin de dediginiz gibi ozellikle agir girilen bench press hareketinde bu kasin hasar goreceginden bahsetmis.
yani benim problemim yok deyip ihmal etmeyin, duzenli sekilde yapmakta fayda var. ben bu hafta basladim bench e ara vererek.
yaklasik 1,5 ayda 70 kilo benchden 105 kiloya cikinca bu kas grubunu bir hayli yipratmisim anladigim kadariyla.