Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

ron ron dedi:
Herkese merhaba bu forumu bu gün keşfettim ve hemen kayıt oldum.İlk gözüme çarpan en sevdiğim hareket olan bench pres konusu oldu. Benim boy 1.84 kilo 96 sadece doğal besleniyorum 3,5 sene ara verdim 4 aydır yapıyorum maximum 140kg basıyorum 120kg la 4-5 tekrar,100kg la 15 e kadar çıkıyorum.
15 tekrar demek, tek tekrardaki maksimum kilonun yüzde 60'ı demektir.
Bu hemen hemen herkes için geçerli bir orantıdır, farklılık olsa bile çok belirgin olmaz.
100 kiloda 15 tekrar yapabilmek demek 168 kiloluk maksimum tekrara denk geliyor.
140 kiloda maksimum giren adam 100 kilo ile 15 tekrar çıkaramaz.
100 kilo ile 15 tekrar giren adamda 140 kilo ile maksimumla yetinmez.
Özenli atalım, pardon basalım.

ben göğüsleri eritmek istediğim için 25-30 kg giriyorum 3*12 tekrar olarak.. Tek başıma max. 50 kg girebildim bugüne kadar ancak dediğim gibi eritmek istediğimden ağırlığı düşürdüm

Ben 1.5 aydır yapıorum 1.70 boy 60kg 40kg+10kgbar 8 tekrar yapıorum 2. seti çıkarırmıyım hiç denemedim

5. ayım 55 kilo 6 tekrar zor yapıyorm ya millet fazla atıyo yada sorun bnde anlamadm :S

5. ayım 55 kilo 6 tekrar zor yapıyorm ya millet fazla atıyo yada sorun bnde anlamadm :S

Şöyle söyleyim kişiden kişiye değişir tabi.
Beslenme bu spor için çok önemli.
Ne kadar iyi beslenirsen doğru biçimde işte Proteini antreman sonunda yeterli alırsan antremandan önce komplex karbonhidrat alırsan başarın o derece artar.

İnan bana zamanla üstüne koyacaksın...

kusura bakmada 3.ayımda 100 kilo basıyorum diyene bn inanmam isterse 3 ayda inanlmaz beslensn.iyi beslenme etkisini uzun bir süreçte gösteriyor allah aşkına bi insanın 3. ayında 100 kilo basması için ya viking kanı taşıması lazm yada herkül

kusura bakmada 3.ayımda 100 kilo basıyorum diyene bn inanmam isterse 3 ayda inanlmaz beslensn.iyi beslenme etkisini uzun bir süreçte gösteriyor allah aşkına bi insanın 3. ayında 100 kilo basması için ya viking kanı taşıması lazm yada herkül

3 ayda 100 kilo basana inanma, ama ilk denemesinde 120 kilo bench press yapana inan.
Viking kanına gerek yok, bazı insanlarda var akıl almaz güç, efsanevi vücutçu John Grimek'in dudaklarını uçuklatan bir örnek vereyim.
Bir polis memuru, salona giriyor, ve zorlanmadan 95 kiloyla omuz pres yapıyor hayatında ilk denemesinde.
Amerika'nın efsane aktristi Mae West'in Mr. Universe kocası içinde aynı şey söylenir, ilk denemesinde 95 kiloyu preslediği.
Burada atanların çok olması üzücü, ancak gerçekten istisnalar var, zaten o adamlar atıp tutmadan önce resimlerini koyarlardı emin olun.
120 kilo bench press yapan arkadaşım 1.85 boyunda, 120 kilo bir adamdı, 48 santim kalfaları ve 45 santim civarı kolları vardı, çok estetik değildi, ama hiç idman görmemiş vücudu ben insan üstü güce sahibim diye bağırıyordu.
Sırrını sormuştum.
İlk şey, kendisinden daha güçlü babası olmuştu, yani genleri.
İkincisi çok hareketli bir çocukluk, sürekli ağaçların tepesine tırmanmak olmuştu.
Gerçi ağaç tepesine tırmanarak 48 cm. kalf sahibi olunmuyor, ikinci sebebi unutun, genetik mucizesine inanın, ama atmasyonculara inanmayın spsmiley

karasan dediklern dooru ama sende söyledn istisna ztn o adamlar istisna oldugu için efsanevi vucutcu sıfatını öngörmüşsün.ztn 120 kilo 45 cm kolu olan bi adamda ilk denemesnde 50 kilo press yapsa esas o zmn bi sorn var demektr.bu sporda belli bi geçmşm yok bilgilermde kendime yeticek kdr ama yazılanları görünce üzülüorm adam başladgmda 30 kilo basıyodm 1 ay snra 70 e çktm dio ya böle bişey mümkün mü?

onların hepsi hayallerini yazıyorlar. karasanın belirttiği gibi arada genetik mucizeleri çıkabilir ama o da bir elin parmakları kadar bile değildir. daha evvel de yazmıştım bu kaç basıyorsun muhabbetleri gerçek kilolarda gezenlerin moralini bozuyor diye...avcıların av hikayesine dönüyor bu başlıklar...avcı başlar:

geçenerde bi ayı vurdum ben diyeyim 5 sende 6 metre..

etrafindakiler: yapma nurullah abi...

- hadi 4 olsun

-abi ayı görmesek yeriz...

- en son 3 olur

-hadi be abi..

-çalılar hışırdayınca bastım tetiğe. nerden bilebilirdim ahmet abinin eşşeğinin orda otlayabileceğini....gibi...

fazla atmayın pardon basmayın.....(gerçek basanlara laf yok)

ölçülerde pek gösterge değil belki!
yaniçok kilolu insların kolları kalın oluyo !
bizim salonda benim kolardan an az 5 cm daha kalın kollu bi adam var ben 60+bar ile çalışıyorum 3*8 şeklinde
o 3seti çıkaramıyor 50 ile çalışıyor!
ölçü açısından şu var bence hiç çalışmamaış birisi ölçüleri azsa belli bi ağırlığı kaldırabilir ne kdr genetik güçlü olursa olsun!

Uzun zamandır bench yapmadım,decline çalışıyorum alt için

10*55 8*75 6*95-100.6 tekrarın son 3 ya da 2 sinde hafif yardım alıyorum.

Back
Yukarı