Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

cidden şu konu için foruma abone oldum bu kadarda yalancılık olmaz yazık ya gerçekten ülke acınacak halde
bizim yaşar küçük abi (dünya powerlifting şampiyonundan) daha iyi veya ona yakın bench yapan insan doluymuş burda nedense hiç salonda göremiyoruz bunları
atında ölçülü atın neredeyse bu spordan hiç anlamayan adamlar 100 kg üzerinde bench press yaptıklarını iddia etmişler küllüyen yalan,yalanlarla bu sporda ilerleyemezsiniz kendinizi kandırırsınız ve başarısız olursunuz şurda yazan sayısız kişi içinde 90 kg 8 tekrarı temiz çıkaracak kişi sayısı sayılıdır

insanlar abartabilir vs oraları anladım da,90-100kg bench neden bu kadar zor?bir de yaşar küçük hangi dünyada hangi yarışmada şampiyon olmuş bilgilendirir misiniz?

insanlar abartabilir vs oraları anladım da,90-100kg bench neden bu kadar zor?bir de yaşar küçük hangi dünyada hangi yarışmada şampiyon olmuş bilgilendirir misiniz?

BAŞTA GDFPF Şampiyonluğu olmak üzere bir çok şampiyonluk, dünyanın en güçlü insanlarından biridir yarışma totali 720 kg burada yazılanlara bakınca neredeyse bu ağırlıklarda çalıştığını iddia edenler var böyle bir şey söz konusu değil https://www.youtube.com/channel/UCgl0cUPcP1TZs1RJ926KjvA/videos

BAŞTA GDFPF Şampiyonluğu olmak üzere bir çok şampiyonluk, dünyanın en güçlü insanlarından biridir yarışma totali 720 kg burada yazılanlara bakınca neredeyse bu ağırlıklarda çalıştığını iddia edenler var böyle bir şey söz konusu değil https://www.youtube.com/channel/UCgl0cUPcP1TZs1RJ926KjvA/videos

sayın zzzxxz yaşar küçük'ü tanıyor ve takip ediyorum da dünyanın en güçlü insanlarından biri demek yada dünya şampiyonu demek sizi ancak gülünç konuma düşürür.dünyanın en yaygın ve saygıdeğer drug tested powerlifting federasyonu olan ipf'in rekorlarına bakmak için aşağıdaki linki kullanabilirsin.bildiğin üzere powerlifting siklet sistemine dayalı bir güç sporu ve göreceksin ki ipf tam raw kategori dünya rekorlarında 720kg gibi bir total -74kg yarışmacıların yani yaşar küçük'ün yarı kilosundaki yarışmacıların ulaşabildiği rakamlar.yani yaşar küçük uzaktan yakından dünya şampiyonu olabilecek seviyede bir sporcu değil.ki dediğim gibi IPF wada tarafından doping testini zorunlu tutan bir federasyon.testsiz federasyonlarda bu rakamlar çok daha artacaktır.bir şey yazarken altını doldurupta yazın.

http://www.powerlifting-ipf.com/championships/records.html

GDFPF de anti doping testi yapılıyor ve almanyanın dünya çapındaki 1 numaralı organizasyonu çok ciddi bir başarı bu, her neyse benim burda asıl anlatmak istediğim bu değil
bunu sadece örnek olarak vererek insanların bu sporu gerçekçi şekilde yapmaları için uyarmak istedim
maksat burada hava atmak olmasın o kadar ağır bench yapanlar bunu muhakkak videoya kaydederler böyle başarıları sadece yazmakla yetinmezler
bir örnek daha savaş cebeci bu sporu 20 yıldır doğal olarak yapıyor amerikada hocalık yapıyor yaptığı bench press aşağı yukarı 110 kg ile 7 8 tekrar maksimumda
ve bu tekrarların hepsi (full range of motion) full range of motion yapmadıktan sonra kaldırdığın ağırlık senin kaldırdığın ağırlık değildir

GDFPF de anti doping testi yapılıyor ve almanyanın dünya çapındaki 1 numaralı organizasyonu çok ciddi bir başarı bu, her neyse benim burda asıl anlatmak istediğim bu değil
bunu sadece örnek olarak vererek insanların bu sporu gerçekçi şekilde yapmaları için uyarmak istedim
maksat burada hava atmak olmasın o kadar ağır bench yapanlar bunu muhakkak videoya kaydederler böyle başarıları sadece yazmakla yetinmezler
bir örnek daha savaş cebeci bu sporu 20 yıldır doğal olarak yapıyor amerikada hocalık yapıyor yaptığı bench press aşağı yukarı 110 kg ile 7 8 tekrar maksimumda
ve bu tekrarların hepsi (full range of motion) full range of motion yapmadıktan sonra kaldırdığın ağırlık senin kaldırdığın ağırlık değildir

kimseyi savunma derdinde değilim,buraya insanlar doğru yanlış bir şeyler yazabilir kendilerini ilgilendirir.fakat bizim bakmamız gereken dünya geneli çünkü güç anlamında topluma yayılabilmiş hemen hemen hiçbir geleneksel sporun olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.bu durumda haliyle bu numaraların fazla olduğu izlenimini bize veriyor.fakat yıllardır nesilden nesile powerlifting/weightlifting ekollerinin yaşandığı ülkelerde sıradan salonlarda bile türkiyede uçuk olarak görülen numaraların ortalama ağırlıklar olduğu üzücü bir gerçek.biraz daha bu konulara bakınmanızı öneririm.

kimseyi savunma derdinde değilim,buraya insanlar doğru yanlış bir şeyler yazabilir kendilerini ilgilendirir.fakat bizim bakmamız gereken dünya geneli çünkü güç anlamında topluma yayılabilmiş hemen hemen hiçbir geleneksel sporun olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.bu durumda haliyle bu numaraların fazla olduğu izlenimini bize veriyor.fakat yıllardır nesilden nesile powerlifting/weightlifting ekollerinin yaşandığı ülkelerde sıradan salonlarda bile türkiyede uçuk olarak görülen numaraların ortalama ağırlıklar olduğu üzücü bir gerçek.biraz daha bu konulara bakınmanızı öneririm.
evet haklısın dünyada bu rakamlar gerçekten yüksek Türkiyede zaten kaliteli sporcu neredeyse hiç çıkmıyor nadiren çıkan oluyor
o sebeple ben madalya alan her kim varsa onu överim
ben isterimki herkes daha iyisini yapsın benden daha iyi olmalarını isterim ancak ben en az 15 sayfa yorumları okudum ve bu astronomik bench rakamları yazan bir sürü insan görünce müdahale etmek istedim bütün powerlifterlar buraya toplansa gene o kadar olmaz en azından bundan sonra yorum yapacak arkadaşlar bu verdiğim yıllarını bu spora adamış sporcuların çalışma yoğunluğuna göre rakamlarını yazarlarsa inandırıcı olur herkese bol şans

@zzzxxz 1-2 sene bu sporu yapıp 120 KG Bench Press yapan arkadaşım var spor salonunda. 100 KG'ı bu kadar abartman bence bu spordan hiç anlamadığını gösterir.

Ayrıca Yaşar Küçük kim? İlk defa duyuyorum ne dünya şampiyonu? Amatör Powerlifter olmasın o.

@zzzxxz 1-2 sene bu sporu yapıp 120 KG Bench Press yapan arkadaşım var spor salonunda. 100 KG'ı bu kadar abartman bence bu spordan hiç anlamadığını gösterir.

Ayrıca Yaşar Küçük kim? İlk defa duyuyorum ne dünya şampiyonu? Amatör Powerlifter olmasın o.
Kendi capinda almanya da yarismalara katilan bir adam. Dunya çapında bir basarisi yada rekoru yok. O acidan kimseye de ornek olusturmamali bence

cidden şu konu için foruma abone oldum bu kadarda yalancılık olmaz yazık ya gerçekten ülke acınacak halde
bizim yaşar küçük abi (dünya powerlifting şampiyonundan) daha iyi veya ona yakın bench yapan insan doluymuş burda nedense hiç salonda göremiyoruz bunları
atında ölçülü atın neredeyse bu spordan hiç anlamayan adamlar 100 kg üzerinde bench press yaptıklarını iddia etmişler küllüyen yalan,yalanlarla bu sporda ilerleyemezsiniz kendinizi kandırırsınız ve başarısız olursunuz şurda yazan sayısız kişi içinde 90 kg 8 tekrarı temiz çıkaracak kişi sayısı sayılıdır
burda 120+ yazanlar genelde spotter yardımıyla yaptıklarını ( arkadaşları barı tutarken ) buraya yazıyorlar bu yüzden haklılık payı var ama ortalama vücut ağırlığında ( 75-80 kg ) 130-140 bench , 170-180 squat , 210-220 deadlift yapmak çok da abartılacak bir durum değil.

evet haklısın dünyada bu rakamlar gerçekten yüksek Türkiyede zaten kaliteli sporcu neredeyse hiç çıkmıyor nadiren çıkan oluyor
o sebeple ben madalya alan her kim varsa onu överim
ben isterimki herkes daha iyisini yapsın benden daha iyi olmalarını isterim ancak ben en az 15 sayfa yorumları okudum ve bu astronomik bench rakamları yazan bir sürü insan görünce müdahale etmek istedim bütün powerlifterlar buraya toplansa gene o kadar olmaz en azından bundan sonra yorum yapacak arkadaşlar bu verdiğim yıllarını bu spora adamış sporcuların çalışma yoğunluğuna göre rakamlarını yazarlarsa inandırıcı olur herkese bol şans

Evet burada astronomik rakamlar yazan var, ama emin ol 100kg bench 70kg ve üstü kişiler için hiç öyle uzak bir hedef değil. Hatta iddia ediyorum disiplinli bir çalışmayla sanılandan çok daha kısa sürede 90-100 kiloya çıkılabilir.

-Öğren tekniğini, yap 4 aylık program / 12-16 hafta, her hafta 2,5+2,5 tan 5 kilo ekle ve 3-4 kere bench yap.
-Doğru düzgün beslenip her gece erken yat.

Bak bakalım oluyor mu olmuyor mu....

Ben de mesela makarnayı gömüyorum sonra ''ulan bi kilo veremedik'' diyorum kendi kendime, saçma dimi?
Gece 11 de kahveyi gömüp sabah 4 e kadar ders çalışıyorum, sabah 9 da kalkıp sınava gidiyorum, gün içinde ton balık yiyorum zar zor, böyle böyle cıvadan zehirlenecektim neredeyse. Neyse, buna benzer 2 hafta geçirdikten sonra ben çıkıp diyemem ''geçen haftaki bench neden bu hafta ağır geldi? neden 2 haftadır yerimde sayıyorum?''

Ne kadar emek o kadar karşılık. Bak burda @berkay7743 var mesela, o adam burda o ''astronomik rakamlar'' dediğinizi yazdıgında inanmamışlardı, çakıyor şimdi videoları, adam emek veriyor karşılığını alıyor, helal olsun diyip geçeceksiniz.

kendimden örnek vereyim 1 rmleri yazarak 10 ayda 80 kg 1.5 yılda 105 kg gördüm 2.yılda 120 kg gördüm mümkün yani 2.5 yılda 135 kg 3.yılda 155 kg 3.5 yılda 175 kg 3.5 yıl dolu spor geçmişi olan birinde 175 kg mümkün ben hafta 3 gün çalıştım haftada 6 gün çalışan biri 175 kg yi maksimum 2 yılda görür çünkü ben ilk 2 yılda whey protein+amino asit ile ilerledim 3.yılıma kadar kreatin kullandım nox ise son 7 aydır kullanıyorum haftada 6 gün çalışıp supplementlere ayda 1500 tl gömüp beslenmeyide en iyi şekilde yaparsan 2 yılda 175 kg basarsın 3.5 yıla gelince 200 kg ve üstünü görürsün

bench sorunumu çözdüm gibi 172.5 kg bastığım vakit 3 gün dinlenip grenade 50 calibre 2 ölçek alıp basmıştım bir kere 1 tekrar maksimum bench girdim mi 3 gün mola vermeden 2. sefer basamıyorum
1 mayısta 135x9 yerine 175 kg denicem 3 gün idmana ara verip 4.gün 50 calibre 2 ölçek alıp 175 kg altına gireceğim %90 başarılı olurum gibi 1 mayısta video çekeceğim başarılı ise üye videolarına konu açaçağım umarım olur

yanlış düşünüyorsun genetik sağlam değilse doğal olarak o ağırlıkları kaldırmak zor.[DOUBLEPOST=1461754832][/DOUBLEPOST]
kendimden örnek vereyim 1 rmleri yazarak 10 ayda 80 kg 1.5 yılda 105 kg gördüm 2.yılda 120 kg gördüm mümkün yani 2.5 yılda 135 kg 3.yılda 155 kg 3.5 yılda 175 kg 3.5 yıl dolu spor geçmişi olan birinde 175 kg mümkün ben hafta 3 gün çalıştım haftada 6 gün çalışan biri 175 kg yi maksimum 2 yılda görür çünkü ben ilk 2 yılda whey protein+amino asit ile ilerledim 3.yılıma kadar kreatin kullandım nox ise son 7 aydır kullanıyorum haftada 6 gün çalışıp supplementlere ayda 1500 tl gömüp beslenmeyide en iyi şekilde yaparsan 2 yılda 175 kg basarsın 3.5 yıla gelince 200 kg ve üstünü görürsün

Arkadaş genellemiş ama sen her seferinde üstüne alınıp kendinden örnek veriyorsun. Ben yaptım sende yaparsın demekle olmuyor bu işler.
Yaptın ama kaç kg'da yaptın ? kütlen ne kadardı ? ne kadarlık geçmişin vardı ?
Ben salona gidiyorum elemanların hepsi çiroz kısası da öyle uzunu da öyle 1 günde salonda 50 kişi görüyorsam 45 tanesi vitaminsiz demek ki bu konuya şu kadar kg basıyorum diye gelenlerin hepsi geri kalan 5'e girenler.
Adam iri yarıdır vücudu iyi tepki verir beslenmesini iyi yapar istediği kg'yı basar ama spora gelen vitaminsiz gençleri göz önünde bulundurduktan sonra eleştiren arkadaşa katılmamak elde değil.

Son düzenleme:
Abi yapma gözünü seveyim ya... 100 KG'dan bahsediyoruz usta, çok büyük bir numarası yok.

Spor salonundaki hiçbir şeyden anlamayan tipler bile kaldırıyor artık bu ağırlığı, ayrıca şunu da bilmemiz gerekir ki bu forumdaki en sıradan üye bile sıradan bir insana göre bir adım öndedir, çünkü eğer böyle bir ortamda takılıyorsa bu sporu araştırarak, beslenmesine ve antremanına dikkat ederek yapıyordur, yani buradaki insanların o ağırlıkları kaldırma ihtimali çok daha yüksektir.

yanlış düşünüyorsun genetik sağlam değilse doğal olarak o ağırlıkları kaldırmak zor.[DOUBLEPOST=1461754832][/DOUBLEPOST]

Arkadaş genellemiş ama sen her seferinde üstüne alınıp kendinden örnek veriyorsun. Ben yaptım sende yaparsın demekle olmuyor bu işler.
Yaptın ama kaç kg'da yaptın ? kütlen ne kadardı ? ne kadarlık geçmişin vardı ?
Ben salona gidiyorum elemanların hepsi çiroz kısası da öyle uzunu da öyle 1 günde salonda 50 kişi görüyorsam 45 tanesi vitaminsiz demek ki bu konuya şu kadar kg basıyorum diye gelenlerin hepsi geri kalan 5'e girenler.
Adam iri yarıdır vücudu iyi tepki verir beslenmesini iyi yapar istediği kg'yı basar ama spora gelen vitaminsiz gençleri göz önünde bulundurduktan sonra eleştiren arkadaşa katılmamak elde değil.
3.5 yılda yaptım 150x6 yı yağların ağırlık basmada etkisi yok öyle sanıyorsan yanılıyorsun geçende spor hekimime gittiğimde dezajantaj yağlar dedi hatta adamın 22 adet serkifika ve diploması var
yağları verince belkide 150x7 yaparsın dedi doğru bu iş kuru kasa bakar suyun fazla etkisi ama suyunda azda olsa etkisi var diyor ben diyelim 90 kg oldum yine 135x9 u basabilirim birkaç ayıma bakar gücü yeniden kazanmam yağlanmadan kreatin yükleyip bol su içersem ha birde nox kullanırsam 90 kg de normalde gücüm 135 kg 1 tekrara düştüyse 9 tekrarı görmek birkaç ayıma bakar 10 kg verdiğimde ne oldu söyleyim 3 tekrarım gitti 10 günlük kreatin yüklemesi ile tekrardan yağlanmadan 9 tekrarı gördüm 90 kg dede 135x9 çıkarmak çok zor olmayacaktır yağların desteği yok öyle olsa 200 kg üstü obezler güçlü olurdu mağrifet olsun diyede yazmıyorum yapılabilir bunu anlatmaya çalışıyorum örnek vereyim naim süleymanoğlu 60 kg idi bu adam 190 kg yi kaldırdı yağ yok tamam doping aldı sonuçta 60 kg idi sonuçta naptı tendonları güçlendirdi powerlifting de böyle tendonlara sonrada kas kütlesine en son suya bakar spor hekimim gücüm düşecek dediğimde bana naim süleymanoğlu nu örnek vermişti

Spor salonuna gitmiyorum. Evde dambıl press yapıyorum. Evde şu anda 2 tane 13 kilo dambıl var. Onlarla 25 tekrar yapıyorum. Yakın zamanda ağırlık plakaları alıp dambılların ağırlığını 15 kiloya yükselteceğim. Şu an para yok. Evdeki Dambıllar eklemeli şekil. Ağırlık plakaları alıp dambılların ağırlığını yükseltiyorum.

Spor salonuna gitmiyorum. Evde dambıl press yapıyorum. Evde şu anda 2 tane 13 kilo dambıl var. Onlarla 25 tekrar yapıyorum. Yakın zamanda ağırlık plakaları alıp dambılların ağırlığını 15 kiloya yükselteceğim. Şu an para yok. Evdeki Dambıllar eklemeli şekil. Ağırlık plakaları alıp dambılların ağırlığını yükseltiyorum.
25 tekrar yapmak yerine sana bir öneride bulunayım daha fazla verim alırsın
10 set 10 tekrar yapmayı dene "alman hacim programının mantığıdır"
ana bir harekette 10 set 10 tekrar diğer yardımcı 3 harekette de 3 set 12 tekrar
ağırlıkların yetmediği durumlarda uygulanabilecek muazzam bir programdır görünüşte saçma gibi gözüksede denedikten sonra farkını ortaya koyan programdır set aralarını 90 saniye öneririm

Son düzenleme:
Bench presste kaç bastığım, kaç kilo alıp verdiğime göre değişiyor. Genelde 130-140 kilo civarı kaldırıyorum ama çok fazla artırmak için çaba göstermeyeceğim. Bu aralıkta tekrar sayısını artırarak dayanıklılığımı artırmayı düşünüyorum. Sonuçta, benim asıl yoğunlaştığım alanlar: karate, judo ve kick boks.
Bodyci ya da profesyonel powerlifter değilim.
Ama salonda 190 kilo bench press yapan bir hayvan(!) var:) Gerçi steroid aldığını düşünüyorum.

Back
Yukarı