Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

1.5 senenin sonunda bugün 80 kilo basabildim heleşükür...genetik olarak güçsüzüm heralde millet 2 ayda 80 basıyor ben 1.5 sene uğraştım :) bir şey sormak istiyorum bench press yaparken barı nizami şekilde göğüse iki parmak kala indirip kaldırdığımda 80 kiloyla 4 tekrar yapabiliyorum fakat barı göğüse bir karış kala indirip kaldırdığım zaman 8 tekrara çıkabiliyorum hangi yöntemi tercih etmeliyim gelişim açısından hangisi olmalı?

1.5 senenin sonunda bugün 80 kilo basabildim heleşükür...genetik olarak güçsüzüm heralde millet 2 ayda 80 basıyor ben 1.5 sene uğraştım :) bir şey sormak istiyorum bench press yaparken barı nizami şekilde göğüse iki parmak kala indirip kaldırdığımda 80 kiloyla 4 tekrar yapabiliyorum fakat barı göğüse bir karış kala indirip kaldırdığım zaman 8 tekrara çıkabiliyorum hangi yöntemi tercih etmeliyim gelişim açısından hangisi olmalı?

tam indir kontrollü indir ama kaldırırken hiç bir zaman yukarda dirseklerini kilitleme yani baskı kasın üstünde olsun dirseklerinin üstüne binip de kasın üstündeki baskıyı azaltmasın

peki çok büyük bir verim farkı var mı bu iki indiriş arasında..çünkü 1 karış kala kaldırınca daha fazla tekrar yapılıyor motivasyonda tavana vuruyor..

göğüs kaslarına büyük iş düşen bölüm göğse değme noktası ile tepeye 10-15 cm kala mesafenin ara bölgesi yani alt yarım bölge..(kanımca)
o yüzden alta ne kadar inerse okadar göğse etkilidir diye düşünüyorum..

Benim ikinci ayım 1.78 boy 74 kiloyum, bar hariç 50 kg'ı yardımla 10 tekrar yapıyorum benmi çok güçsüzüm anlamadım :) Benim bileklerim çok zayıf ve ince o yüzden fazla ağır kaldıramıyor olabilirim.

Ben daha once bu sporu hic yapmadim, baslayali 2 ay bitti. Baslangic programini bitirdim, su an ikinci programdayim. 3 gun gidiyorum.
Boy: 1.83 Kilo:76 yas:23

Bench press de simdilik (bar haric, bar 10 kilo)
12 x 80
10 x 90
8 x 100
6 x 110 sadece 5. ve 6. da yardım alıyorum

Daha sonra incline a geciyorum, yoruldugum icin son set anca 5x100 kaldiriyorum.

Ayrica haftada 3 gun hali sahada oynuyorum ve supplement kullanmiyorum, futbolu azaltirsam ve takviye alirsam 130-140 a rahat gecerim sanirim. Agirliklar bu kadar az seviyede kalmaz kesinlikle.

Ben daha once bu sporu hic yapmadim, baslayali 2 ay bitti. Baslangic programini bitirdim, su an ikinci programdayim. 3 gun gidiyorum.
Boy: 1.83 Kilo:76 yas:23

Bench press de simdilik (bar haric, bar 10 kilo)
12 x 80
10 x 90
8 x 100
6 x 110 sadece 5. ve 6. da yardım alıyorum

Daha sonra incline a geciyorum, yoruldugum icin son set anca 5x100 kaldiriyorum.

Ayrica haftada 3 gun hali sahada oynuyorum ve supplement kullanmiyorum, futbolu azaltirsam ve takviye alirsam 130-140 a rahat gecerim sanirim. Agirliklar bu kadar az seviyede kalmaz kesinlikle.
Daha önce ne sporu yaptınız acaba merak ettim ben 2 senedir vg yapıyorum sizin girdiğiniz kilolara ulaşamadım.
Tebrik ediyorum sizi.

ben hep hareket tam olsun diye yukarda dirseklerimi kilitliyordum ama sanki kiltleyince daha zor oluyor gibi gelio bana tam indirip tam kaldırıyordum o zaman dirsekleri tamamen duz yale getirmedenmi yapıcaz yani

10 aydır bu sporu yapıorm ama evde yapıodum... salonda ilk göğüs antrenmanmda 80 kilo ağrlık ve 20 kiloluk bar ile yani 100kg ile 3 tekrar yaptm. sizce iyimi????

10 aydır bu sporu yapıorm ama evde yapıodum... salonda ilk göğüs antrenmanmda 80 kilo ağrlık ve 20 kiloluk bar ile yani 100kg ile 3 tekrar yaptm. sizce iyimi????
10 aydır evde bech press calısıyormuydun ve kac kglerle calısıodun ben 1 yıldır salonda calısıyorum 100kg yle 6 tekrarı son sette calısıorum cok da zorluo bence cok iyi

ben hep hareket tam olsun diye yukarda dirseklerimi kilitliyordum ama sanki kiltleyince daha zor oluyor gibi gelio bana tam indirip tam kaldırıyordum o zaman dirsekleri tamamen duz yale getirmedenmi yapıcaz yani

düz hale getirin ama yukarda yani kilitli halde bekletmeyin..negatif yönde de hızlı indirmeyin..negatif yöndeki kasa uygulanan gerilme herzaman pozitif yöndekinden fazladır..bu etkiyi kullanmaya çalışın..yani yukarda bekletmeyeceğim diye de çok hızlı indirmeyin..

18+ paylaşım forumunun birisinde "penis boyutunuz kaç cm?" şeklinde bir anket açılmıştı..maşşallah herkesin 20-25 cm idi.tabii ki gerçekçi değil...

kimse üzerine alınmasın,buradaki birçok arkadaşımızı inandırıcı bulmuyorum.abartı söz konusu.

şahsen,supplement kürleriyle 3 senedir ulaşamadığım kg.lere millet supplementsiz,kürsüz birkaç ayda ulaşabilmiş.ya ben çok başarısız bir sporcuyum,ya da birileri abartıyor.
hayır,herkesin gerçeği söylediğine inanırsam ciddi ciddi bunalıma gireceğim.ondan korkuyorum...

saygılar.

B.B.King hekes gerçekçi olucak diye birşey yok birileri atıcak birileri doğruları söylicek ben 70 - 80 kilonun üzerine çıkmıyorum yedire yedire yapıyorum

B.B. King bazi insanlar genetik olarak sansli doguyorlar. Gercekten de spor salonuna ilk girisinde 80-100 kg'i rahatlikla kaldirabilen insanlar var, ama bunlar bir elin parmaklarini gecmez. Tesaduf hepsi bizim foruma denk gelmis herhalde :).

Sanal ortamda insanin kendini oldugundan biraz daha fazla gostermesi sasilacak bir sey degil. Herkes kendini ispat derdinde. Ben de 4 lisan biliyorum ama bunlarin kacini sakkadanak catir catir konusurum bilmiyorum. Yuzyuze olsak belki ingilizceden baslayalim, digerlerine sonradan donelim derim. Sanal ortamda sorsan (hele bir de kiz olsan) hepsini anadilim gibi konusurum :)

110 kg

Merhaba arkadaşlar.Şu an uzun zaman verdiğim yıllardan sonra 3 ayımı doldurdum.Sıkı çalıştığımıda varsayıyorum.Bench Press de 110 a kadar çıkabildim ama şu an hocamızın salon rekoru 125 temmuza kadar onu geçmek amacım.boy 180 kilo 105.Kendi ağırlığımla 10-15 dips yapabildiğim için ve belkide 60-70 kg triseps çalışabildiğim için itişler iyi sanırım.Eski dönemlerde 1990-92 Afyondaki hocamız 185kg basıyordu ama hani derler ya adam safi göğüs ve arka kol du.Sırt ve biceps çalışmalarını sevmiyor hemen itişli hareketlere kayıyordu.İzmir bölge şampiyonasına katılmıştı.Göğüs olarak yanına yanaşan kimse olmamasına rağmen olayı bir bütün kavrayamadığından derecelere giremedi soğudu.Powerlifting denen olayıda biz ona anlatamadık.Yani yaptığın body değil gücün bu şekilde geliştirilmesi.Bazı arkadaşlara eminimki yeni başlasalarda itiş hareketleri daha kolay gelecektir .Sanırım vucüt tipinden kaynaklanıyor.bench_O

B.B. King bazi insanlar genetik olarak sansli doguyorlar. Gercekten de spor salonuna ilk girisinde 80-100 kg'i rahatlikla kaldirabilen insanlar var, ama bunlar bir elin parmaklarini gecmez. Tesaduf hepsi bizim foruma denk gelmis herhalde :).

aslında haklısın.kendi gözümle görmeseydim bu yazdıklarını ciddiye almazdım fakat bizim salonda da var bu arkadaşlardan.özellikle bu başlığı okuduktan sonra salonda bench press çalışan arkadaşların ağırlıklarına dikkat etmeye başladım.

bazı çocuklar var ki fiziki görünüşlerine bakarsanız "bu adam 40-50 basıyordur herhalde" dersiniz.ama eleman çatır çatır 140 basıyor.

benim fiziki görünüşüme bakarsanız da "bu adam en az 120 basıyordur" dersiniz.ama gerçek şu ki 90 basıyorum.ha rekor için 100-110 basarım.ama bende yalan yok..yırtınsam 110'u geçemem.

göğüste görünüş olarak salonda ilk 5'e girerim.fakat bastığım ağırlıkta ilk 20'ye giremem.

yapı meselesi...

Back
Yukarı