Bench press sorunu

Arkadaşlar 2 ay öncesine kadar bench pressde 17,5 17,5 toplamda 35 kilo basıyordum ancak nolduysa birden 12 bucuğa düştü bu ağırlık sadece bench de geçerli bu. Sizce nedeni ne olabilir. Hareketleri falan hepsini nizami doğru şekilde yapıyorum onda sıkıntı yok

Yok ektomorf yapıdayım amaç kilo ve hacim beslenmemde düzenlidir o konuda da bir sıkıntım yok ama nedenini bulamıyorum neden böyle bişey olmuş diye o yüzden profesyonel abilerime danışayım dedim bende

monotonluğa karşı vücudun verdiği bi tepki olabilir.uzun süredir aynı programı uyguluyosan değiştir.

Programım bench press incline bench press makine dumbell press ve fly dı onu. İncline dumbell incline machine bench ve dumbell flys diye değiştirdim. Kafayı yiyicem valla ya

Her zaman antremanlarda aynı enerjiyi bulamazsın. Beslenmenle alakalı olabilir , o değilse antreman programını bi değiştir derim örneğin bench press yerine dumbell bench press yapabilirsin. Son olarak sporu aksatıyorsan güç düşüşü yaşamış olabilirsin.

Şöylr söyliyim hiçbi zaman aksatmadım sporu beslenme düzenim de iyi. Gainer kullanmıştım acaba bıraktım diyemi böyle oldu acaba zaman zamanda böyle kemiklerim ağırıyor gibi oluyor ellerimin

3 press haraketi fazla demiş arkadaş.Bence yanlış.Sonuçta üst göğüse press orta göğüse press alt göğüse press yani gidiyimde orta göğüse press yerine fly yapıyım diyemessin.Göğüsde 3 press her zaman olur sen ona fly eklersin kablo eklersin.Yağız problemin motivasyon eksikliği bence.Çünkü buraya yazıcak kadar sıkıntı ediyosan antrenmandada bi sıkıntı içinde olursun ve 17.5 yerine 20 deniyim dediğinde çıkaramassın çünkü psikolojik olarak hazırlamamışsın kendini.En iyi motivasyon kaynağı ölçüm yapmak bence.Mezurayla her bölgeni ölç 2-3 haftada bir ölçüm yap.Ve şunu unutma bi adam gelir 50 50 bench basar ama kaslarını iyice yakamaz zorlayamaz sen gelirsin 15 kilo alırsın kaslarını iyice yakarsın zorlarsın ondan daha çok gelişirsin.Önemli olan ağırlık diil ağırlık egonu tatmin eder kaslarını verdiğin zarar tatmin eder.

3 press haraketi fazla demiş arkadaş.Bence yanlış.Sonuçta üst göğüse press orta göğüse press alt göğüse press yani gidiyimde orta göğüse press yerine fly yapıyım diyemessin.Göğüsde 3 press her zaman olur sen ona fly eklersin kablo eklersin.Yağız problemin motivasyon eksikliği bence.Çünkü buraya yazıcak kadar sıkıntı ediyosan antrenmandada bi sıkıntı içinde olursun ve 17.5 yerine 20 deniyim dediğinde çıkaramassın çünkü psikolojik olarak hazırlamamışsın kendini.En iyi motivasyon kaynağı ölçüm yapmak bence.Mezurayla her bölgeni ölç 2-3 haftada bir ölçüm yap.Ve şunu unutma bi adam gelir 50 50 bench basar ama kaslarını iyice yakamaz zorlayamaz sen gelirsin 15 kilo alırsın kaslarını iyice yakarsın zorlarsın ondan daha çok gelişirsin.Önemli olan ağırlık diil ağırlık egonu tatmin eder kaslarını verdiğin zarar tatmin eder.
Kesinlikle zaten salona girince egosunu bırakan bir insanım sebebi psikolojikte olabilir başka bir nedenide olabilir anlayamadığım sadeve bir tek bench de böyle bir düşüş yaşadım ister istemzde canımı sıkabiliuor bu durum

Zamanla artar tekrar. 1 hafta ara verebilirsin kendine gelmek icin. Ya da illa devam edicem ve kaldiricam hemen diyorsan, kullanan birinden 15 gr kreatin iste. 5 gr koy suya, antrenmandan yarim saat once ucte birini ic, cikinca da kalani. Buyuk olcude toparlatir kreatin.

Zamanla artar tekrar. 1 hafta ara verebilirsin kendine gelmek icin. Ya da illa devam edicem ve kaldiricam hemen diyorsan, kullanan birinden 15 gr kreatin iste. 5 gr koy suya, antrenmandan yarim saat once ucte birini ic, cikinca da kalani. Buyuk olcude toparlatir kreatin.

Bu dediğinizi deniycem bakalım işe yarıycakmı

Back
Yukarı