bench press ve fly sorunu

Omuzlarını güçlendirmen işini görücektir.Belkide bench e çok ağır giriyosun omuzlar zorlanıyor.

göğüs için dumbbell fly yerine butterfly aletini kullan göğüslerini hareket boyunca kasıcaktır böylelikle bu sorunları halledersin kolay gelsin.

Önünden biri filan geçiyosa ondandır :).
Hocan yok mu salonda hiç düşünmedin mi ona sormayı. Biz nasıl anlicaz görmeden neden ağırdığını ?

Bu tür cevaplar çok yanlış.Madem arkadasımızın sorusuna cevap vermiceksiniz en azndan ilgisiz cevaplar yazıp göz kalabalığı yapmayın lutfen

göğüs hareketlerinde itmeleri , kaldırmaları , çekmeleri hep göğüsünle yapacaksın. ör bench press yaparken barı kolunla ya da omuzunla değil de göğüsünle kaldıracaksın. buna dikkat et.o zaman çalıştığın bölgeyi hissedeceksin.
bu her bölge için geçerli bir kuraldır.

ör : üst göğüs çalışırken barı göğüsünle itersin göğüs çalışır ya da omuzunla itersin omuz çalışır.

Bu hareketler goğüs için ancak bnm gogusum hç kasılmıyor daha çok omuzum zoranıyor nedendir??bench_O

ilk zamanlar ben de aynı şeyin mağduruydum. omuzlarım çok zayıftı ona bağlamıştım tabi bunun da bi etkisi var omuzlarını güçlendirmeye bak. ve hareketleri en doğru şekilde yapmaya bak göğüs hareketlerini en doğru eksende ve en nizami şekilde yaparsan omuzlardan "dengeleme" işini alırsın böylece zorlanmazlar

hareketi omzuna yakın yaparsan omuz kasların çalışır
mümkün olduğu kadar halteri kafana yaklaştırma, açağıda göğüs tarafında tutmaya çalış (tabii bunu derken dengene de dikkat et, mazallah halteri göğsüne düşürme)

Eklemek istediğim bir şey var Bench press de barı tutarken dirseklerin vücudunla 90derecelik acı yapmasına özen göstermelisin ve barı (özür dileyerek yazıyorum) meme uclarının 2-3cm üstüne indirmelisin.

aynen gecerli hatta d. press te dumb. ları iyice assagıya indirmelisin . ancak omuzunu sakatlamamak için o indirme miktarını en mkul olcude ayarlamaya bak.

Back
Yukarı