Bench Press

xlygan

Üye
Arkadaşlar bench press yaparken sağ kolum ile düzgün kaldıramıyorum barı ve bu da göğsümde asimetrik bir duruma neden oluyor.Bench i şuranın üzerinde yapsak daha iyi olmaz mı?
chest-exercises-smith-machine-incline-bench-press.gif

yalnız bizim salondaki bar baya kalın ve ağır barı tam kavrayamıyorum sorun teşkil eder mi?Bir de arkadaşlar biri incline dumbbell press i yaptığımız sehpanın resmini koyabilir mi :D hoca bugün sehpayı farklı ayarladı önceki çalışmalarıma göre...

Zamanla alışır... Makina bir süre sonra alışkanlık yapıyor ve gelişimi engelliyor....

chest press dengeli bir şekilde bench press yapmanı sağlar bu da pectoralis major kasların için olumlu sonuç verir fakat bench pressin yerini tutacağını düşünmüyorum çünkü zamanında bende denedim ağırlık artımı radikal bench presste daha orantılı oluyor fakat bi noktadan sonrada iş kastan çıkıp(özellikle yüksek kilolarda) kemik ve eklem gücüne dayanıyor bu da seni ekstra yıpratır ve sakatlanmana sebebiyet verebilir..bir süre chest presste dengeli gelişim sağlamanı tavsiye ederim daha sonra ise duruma göre bar veya dumbellarla çalışabilirsin...

chest press dengeli bir şekilde bench press yapmanı sağlar bu da pectoralis major kasların için olumlu sonuç verir fakat bench pressin yerini tutacağını düşünmüyorum çünkü zamanında bende denedim ağırlık artımı radikal bench presste daha orantılı oluyor fakat bi noktadan sonrada iş kastan çıkıp(özellikle yüksek kilolarda) kemik ve eklem gücüne dayanıyor bu da seni ekstra yıpratır ve sakatlanmana sebebiyet verebilir..bir süre chest presste dengeli gelişim sağlamanı tavsiye ederim daha sonra ise duruma göre bar veya dumbellarla çalışabilirsin...
Chest press i kastetmemiştim ben resimdeki smith machine için konuştum zaten bizim salonda chest press yok :D yani ne yaptıysam dengeli kaldıramıyorum smith machinede çalışmanın ne gibi - si olabilir ki?

o makinede calismaya devam et bence. zamanla normal bench presse daha zonrada dumbell press e gecersin.gayrinizami kaldirmaktansa resimdeki makinada kaldirmak daha makul.

Gelişimi neden engellesin açıklar mısın?Daha dengeli kaldırmak varken?

Makine ile nizami kaldırmak diye bir şey yok... Makine sana yardım eder,dengeyi o sağlar.. Ama bench press'te denge sendedir ve bu haraketi daha iyi hissetmeni sağlar... Sorun değil az kilo çalış ama hisset...! Herkes 100 kg basamaz zaten yapı gereği...

ağır çalışıyosan hemde partnerin yoksa smith machine kaçınılmaz oluyor barın altında kalmaktan iyidir bazı dönemlerde

Arkadaşlar bu barın bu kdr kalın olması gerçekten çok kötü :/ bileğim ince zaten sakatlıyordum valla :D

ne kadar kalın merak ettim pekte kalın olduğunu sanmıyorum ama sen barı baş parmağıda devreye sokarak kavrasana daha rahat yaparsın.Ellerin flan mı küçük acaba*

Back
Yukarı